«Ταβέρνα 37»: «Γαλανόλευκες» σπεσιαλιτέ στο «Four Seasons»

Η πολύ κομψή «Ταβέρνα 37» του «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens» προσφέρει την τέλεια αφορμή για να απολαύσουμε στιγμές πολύτιμης καλοκαιρινής χαλάρωσης στην αγκαλιά του συναρπαστικού θερέτρου.

«Ταβέρνα 37»: «Γαλανόλευκες» σπεσιαλιτέ στο «Four Seasons»

Η πολύ κομψή «Ταβέρνα 37» του «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens» προσφέρει την τέλεια αφορμή για να απολαύσουμε στιγμές πολύτιμης καλοκαιρινής χαλάρωσης στην αγκαλιά του συναρπαστικού θερέτρου, που ξεκίνησε πέρυσι τη λειτουργία του στην εμβληματική χερσόνησο του Αστέρα. Κρυμμένη σε ένα από τα πιο όμορφα και χαρισματικά σημεία του συγκροτήματος και «φιλοτεχνημένη» από το πολύ γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο K-Studio σε σοφιστικέ, χαλαρό ύφος, αυτή η new style ταβέρνα εναρμονίζεται απόλυτα στο περιβάλλον και στρώνει τα τραπέζια της ακριβώς εκεί όπου σκάει το κύμα.

Το μενού που προτείνει ο ταλαντούχος σεφ Θοδωρής Καρίνος έχει στην καρδιά του τις κλασικές ελληνικές γεύσεις, δοσμένες όμως σε ένα πιο μοντέρνο αμπαλάζ, με ιδιαίτερη φροντίδα για τις εκλεκτές πρώτες ύλες. Έτσι λ.χ. τα γεμιστά αποδομούνται σε ένα εξαίσιο ριζότο με μέντα και μους φέτας, ο μουσακάς προτείνεται σε μια signature εκδοχή με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι και αφρό από μπεσαμέλ, ενώ δεν λείπουν πολλές και διαφορετικές προτάσεις για τους λάτρεις της θάλασσας, όπως το πολύ φίνο καρπάτσιο από λαβράκι με λεπτές φέτες από αβγοτάραχο ή η αστακομακαρονάδα-μπεστ σέλερ του μαγαζιού.

«Ταβέρνα 37»: «Γαλανόλευκες» σπεσιαλιτέ στο «Four Seasons» - εικόνα 1

Η εντυπωσιακή βιτρίνα γεμίζει καθημερινά με ολόφρεσκα ψάρια που ψήνονται με μαεστρία στη σχάρα, ενώ στο τέλος καταφθάνει ένα προφιτερόλ –πραγματικός πειρασμός– με σου που φτιάχνουν οι ίδιοι αλλά και καραμελωμένα φουντούκια.

Περισσότερες πληροφορίες

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κριτική: Δοκιμάσαμε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια στην Κω

Το "νησί του Ιπποκράτη" είναι ό,τι πρέπει για ριλάξ και γαστρονομικό τουρισμό. Αφιερώνουμε λοιπόν την στήλη της κριτικής σε δύο από τα καλύτερα εστιατόριά του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/08/2022

Kenshō Ornos: Η premium γεύση του Myconian Experience

Θεμέλια λίθος ενός brand που ταυτίστηκε με το premium lifestyle της Μυκόνου, το Kenshō Ornos επιστρέφει στο προσκήνιο συνδυάζοντας μοναδική εμπειρία διαμονής με γαστρονομική πρόταση αξιόσεων.

Ο γευστικός χάρτης της Λεμεσού ξαναγράφεται

Εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, άκρως πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν μεγάλη σημασία στη γαστρονομική τους πρόταση και διεθνώς γνωστά εστιατορικά brands αναζητούν στέγη κάτω από τον –κάτι παραπάνω από καυτό– ήλιο της Λεμεσού.

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.