«Ελαίας Γη»: Φιλεύοντας ελληνική νοστιμιά με θέα σε όλη την Αθήνα

Τώρα το καλοκαίρι η μαγευτική σκηνογραφία της πλακόστρωτης, ολόδροσης βεράντας μάς κρατά συντροφιά, μαζί με το γάργαρο σιντριβάνι στο κέντρο, καθώς η θέα όλης της πόλης ανοίγεται ειδυλλιακά μπροστά μας.

«Ελαίας Γη»: Φιλεύοντας ελληνική νοστιμιά με θέα σε όλη την Αθήνα

Για όσους δεν έχουν γνωρίσει ακόμη το «Ελαίας Γη», το εκλεπτυσμένο εστιατόριο στο λόφο της Πολιτείας, που διανύει πλέον τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του με πυξίδα την ελληνική γαστρονομική παράδοση, η πρώτη επίσκεψη ισοδυναμεί πάντα με ένα ονειρικό ταξίδιστο χρόνο και στη μνήμη: από τη μικρή λιθόκτιστη είσοδο μεταφερόμαστε σε ένα ατμοσφαιρικό υπόγειο κελάρι με δαιδαλώδη διαδρομή, πέτρινα βρυσάκια και κεραμικά σκεύη, για να φτάσουμε στη λευκοστρωμένη σάλα και στο πρώτο καλωσόρισμα του μαγαζιού με ένα τσιπουράκι ή γλυκόπιοτη μαστίχα.

Τώρα το καλοκαίρι η μαγευτική σκηνογραφία της πλακόστρωτης, ολόδροσης βεράντας με τα γεράνια, τις πικροδάφνες, τους βασιλικούς και τα μεγάλα πλατάνια μάς κρατά συντροφιά, μαζί με το γάργαρο σιντριβάνι στο κέντρο, καθώς η θέα όλης της πόλης ανοίγεται ειδυλλιακά μπροστά μας. Εδώ απολαμβάνουμε δύο (πληθωρικά) μενού των 14 ή των 24 γεύσεων, απ’ όπου παρελαύνει όλο το πανόραμα της ελληνικής κουζίνας, αλλά με σύγχρονη άποψη κι αισθητική.

«Ελαίας Γη»: Φιλεύοντας ελληνική νοστιμιά με θέα σε όλη την Αθήνα - εικόνα 1

Σιγομαγειρεμένος κόκορας από μικρή βιολογική φάρμα, αρωματισμένος με κίτρο και δεντρολίβανο, μοσχαρίσια μάγουλα-λουκούμι στον ξυλόφουρνο με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, σαρμάδες με αμπελόφυλλα και σιροπιαστή λεμονόπιτα με μους λεμονιού είναι μόνο μερικά από τα καινούργια πιάτα που κλέβουν την παράσταση, ενώ κοινός παρονομαστής όλων παραμένει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που προστίθεται στο τέλος κάθε παρασκευής για να προσφέρει όλη τη γεύση και την αξία του. Φυσικά, για κάθε μας επιλογή –την οποία μπορούμε να παραγγείλουμε και à lacarte–υπάρχει και το κατάλληλο κρασί από μια προσεγμένη λίστα (αποκλειστικά) Ελλήνων παραγωγών, μικρών ή και καθιερωμένων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελαίας Γη

Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.