«Ελαίας Γη»: Φιλεύοντας ελληνική νοστιμιά με θέα σε όλη την Αθήνα

Τώρα το καλοκαίρι η μαγευτική σκηνογραφία της πλακόστρωτης, ολόδροσης βεράντας μάς κρατά συντροφιά, μαζί με το γάργαρο σιντριβάνι στο κέντρο, καθώς η θέα όλης της πόλης ανοίγεται ειδυλλιακά μπροστά μας.

«Ελαίας Γη»: Φιλεύοντας ελληνική νοστιμιά με θέα σε όλη την Αθήνα

Για όσους δεν έχουν γνωρίσει ακόμη το «Ελαίας Γη», το εκλεπτυσμένο εστιατόριο στο λόφο της Πολιτείας, που διανύει πλέον τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του με πυξίδα την ελληνική γαστρονομική παράδοση, η πρώτη επίσκεψη ισοδυναμεί πάντα με ένα ονειρικό ταξίδιστο χρόνο και στη μνήμη: από τη μικρή λιθόκτιστη είσοδο μεταφερόμαστε σε ένα ατμοσφαιρικό υπόγειο κελάρι με δαιδαλώδη διαδρομή, πέτρινα βρυσάκια και κεραμικά σκεύη, για να φτάσουμε στη λευκοστρωμένη σάλα και στο πρώτο καλωσόρισμα του μαγαζιού με ένα τσιπουράκι ή γλυκόπιοτη μαστίχα.

Τώρα το καλοκαίρι η μαγευτική σκηνογραφία της πλακόστρωτης, ολόδροσης βεράντας με τα γεράνια, τις πικροδάφνες, τους βασιλικούς και τα μεγάλα πλατάνια μάς κρατά συντροφιά, μαζί με το γάργαρο σιντριβάνι στο κέντρο, καθώς η θέα όλης της πόλης ανοίγεται ειδυλλιακά μπροστά μας. Εδώ απολαμβάνουμε δύο (πληθωρικά) μενού των 14 ή των 24 γεύσεων, απ’ όπου παρελαύνει όλο το πανόραμα της ελληνικής κουζίνας, αλλά με σύγχρονη άποψη κι αισθητική.

«Ελαίας Γη»: Φιλεύοντας ελληνική νοστιμιά με θέα σε όλη την Αθήνα - εικόνα 1

Σιγομαγειρεμένος κόκορας από μικρή βιολογική φάρμα, αρωματισμένος με κίτρο και δεντρολίβανο, μοσχαρίσια μάγουλα-λουκούμι στον ξυλόφουρνο με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, σαρμάδες με αμπελόφυλλα και σιροπιαστή λεμονόπιτα με μους λεμονιού είναι μόνο μερικά από τα καινούργια πιάτα που κλέβουν την παράσταση, ενώ κοινός παρονομαστής όλων παραμένει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που προστίθεται στο τέλος κάθε παρασκευής για να προσφέρει όλη τη γεύση και την αξία του. Φυσικά, για κάθε μας επιλογή –την οποία μπορούμε να παραγγείλουμε και à lacarte–υπάρχει και το κατάλληλο κρασί από μια προσεγμένη λίστα (αποκλειστικά) Ελλήνων παραγωγών, μικρών ή και καθιερωμένων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελαίας Γη

Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

26/09/2022

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.