«Island» σταθερά στο θρόνο του

Τo all time classic brand της αθηναϊκής ριβιέρας υποδέχεται το καλοκαίρι σαν σε premium νησί, χτυπώντας στο σέικερ μοντέρνες πολυσυλλεκτικές γεύσεις και διάθεση για safe partying.

«Island» σταθερά στο θρόνο του

Η εξαιρετική ατμόσφαιρα είναι διαχρονικά το πρώτο πιάτο που απολαμβάνεις στο εμβληματικό club restaurant των αδερφών Πανά, που έχτισε το μύθο της αθηναϊκής ριβιέρας. Αυτό το από κάθε άποψη διαφορετικό καλοκαίρι μπορεί να έφερε πλάι στην είσοδο έναν αυτόματο ψηφιακό μετρητή ατόμων που εισέρχονται στο χώρο ή να έσπειρε με λόντζες το κεντρικό κομμάτι μπροστά από το DJ booth, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός όσων θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους, η αίσθηση ωστόσο πως η βραδιά σου θα κυλήσει σαν σε Greek chic διακοπές παραμένει δυνατή και αναλλοίωτη.

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο έμπειρος σεφ Νίκος Σκλήρας, ο οποίος έχει καθιερώσει στο πέρασμα του χρόνου ένα μενού πολυσυλλεκτικής λογικής που μπορεί να ικανοποιήσει διαφορετικές διαθέσεις. Στα ορεκτικά, η φέτα σε παραδοσιακό φύλλο, μια γευστική προίκα από το μενού του πάλαι ποτέ αδελφού «Central», σε μια ωραία εκδοχή με σαρκώδη κρούστα, θυμαρίσιο μέλι και πιπεράτο τυρί, συγκατοικεί, για παράδειγμα, με πολλά και καλοφτιαγμένα ωμά, όπως το new style Wagyu beef τατάκι ή το ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου με αβοκάντο, αλλά και τα πολύ καλά βουτυράτα χτένια με fregola sarda και φινόκιο.

Η συνέχεια φέρνει ωραία ζυμαρικά όπως τα φρέσκα ραβιόλι με παρμεζάνα, ρικότα και σος από πεκορίνο με τρούφα ή ένα σωστό ριζότο με τα θαλασσινά του σχεδόν ζωντανά, να υπογραμμίζουν τις πολύ καλές πρώτες ύλες που μπαίνουν στο μαγαζί. Αυτό φαίνεται στο ιδιαιτέρως πλούσιο sushi section του «Island», με πολλές σπέσιαλ προτάσεις, φαίνεται όμως και στα κύρια πιάτα, από το ολόφρεσκο αλανιάρικο λαβράκι με την απολαυστικά τραγανή πέτσα μέχρι το εξαίσιο Wagyu με υφές τοπιναμπούρ που προτείνεται με συνοδεία ελαφριάς μπεαρνέζ.

«Island» σταθερά στο θρόνο του - εικόνα 1

Η μπάρα, με επικεφαλής τον Δημήτρη Καββαδά, προτείνει signature cocktails που δένουν τα ελληνικά αποστάγματα και αρώματα με τις μοριακές τεχνικές, ενώ ο γλυκός επίλογος γράφεται με πολύ καλά επιδόρπια σαν τη δροσερή κρέμα λεμονιού και το πανάλαφρο caramel pudding που δεν θέλεις να τελειώσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.