Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa»

Το μεξικάνικο hot-spot του Θησείου πιάνει ξαπλώστρα στο Varkiza Resort και παρουσιάζει τον καλοκαιρινό του εαυτό σε έναν χώρο με boho-cosmopolitan αισθητική, ανεβασμένα beats και πειραγμένες comfort γεύσεις.

Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa»

Τα υπόκωφα beats σε αγκαλιάζουν ήδη από την είσοδο της πλαζ Βάρκιζας, το beach-side σκηνικό ξεδιπλώνεται προτού καν φτάσεις στην πόρτα του, η επιβλητική φιγούρα της Φρίντα Κάλο στην υποδοχή, όμως, είναι αυτή που σε βεβαιώνει ότι βρίσκεσαι στο σωστό σημείο: Απαλή boho ατμόσφαιρα, γήινες λεπτομέρειες, παντοκρατορία του ξύλου και της άμμου και όμορφα σχοινένια πλεκτά κυριαρχούν στη διακόσμηση του Στράτου Χιωτέλη, ενώ δροσερό crowd, ανεβασμένα beats από το υψηλού επιπέδου ηχοσύστημα, αλλά και ένα διάχυτο party mood απλώνονται στους τρεις χώρους του μαγνητικού αυτού νέου venue: Δίπλα στο bar και μέσα στο εντυπωσιακό του booth, ο DJ δίνει ρυθμό στα CoyoSunset sessions που υποδέχονται το ηλιοβασίλεμα καθημερινά, μπροστά του πλούσια πλεκτά χαλιά δίνουν lounge αίσθηση στο stage, κι απέναντί του απλώνονται τα αφράτα sunbeds, με αποστάσεις άνεσης και ασφάλειας, αλλά και ο χώρος του εστιατορίου σε εποπτικό, υπερυψωμένο deck, με προνομιακή θέση για χάζι στη Σαρωνίδα.

Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa» - εικόνα 1

Φωλιασμένος στην αγκαλιά του Varkiza Resort, ο Σαρωνικός ενέπνευσε το σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλο να ανοίξει τους γευστικούς ορίζοντες του «Coyoacan», εμπλουτίζοντας τη μεξικάνικη βάση του με μεσογειακές αναφορές, αλλά και ιδιαίτερη έμφαση στη θάλασσα: από tostadas μέχρι αστακομακαρονάδα κι από king crab legs μέχρι χταπόδι με φάβα και αγιολί. Το μενού είναι προσανατολισμένο σε sharing λογική, με μπόλικα ορεκτικά και πιάτα μέσης, και ηγέτη, φυσικά, το γκουακαμόλε, που έρχεται αφράτο, με ορεκτικά βοτανικά αρώματα και ισορροπία.

Comfort γεύσεις με εξωτικό κοσμοπολιτισμό στο «Coyoacan Playa» - εικόνα 2

Με ζουμερό δάγκωμα και δροσερή ένταση από το μανταρίνι, το σεβίτσε με ψάρι ημέρας έρχεται στο τραπέζι κουβαλώντας μαζί του το καλοκαίρι ολόκληρο, ενώ το ραγού ουράς μοσχαριού με παπαρδέλες κρύβει στη στιβαρή μπουκιά του μια φινετσάτη comfort ζεστασιά. Προορισμένες για best seller, πάντως, είναι οι γαρίδες τεμπούρα, με την ανάλαφρη κι ορεκτική πανάδα τους να αποκαλύπτει την αφράτη σάρκα του θαλασσινού στην μπουκιά, σε ένα fun κι ανάλαφρο πιάτο κομμένο και ραμμένο όχι μόνο για τη σάλα του εστιατορίου (στην οποία την εμπειρία απογειώνει το αστεράτο σέρβις), αλλά και για την ξαπλώστρα, δυο βήματα πιο κει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.