Νέος αέρας φυσά στο «Mercato» του Four Seasons

Ο διάστερος Ιταλός σεφ Luca Piscazzi αναλαμβάνει την κομψή trattoria του λαμπερού συγκροτήματος στη χερσόνησο του Αστέρα.

Νέος αέρας φυσά στο «Mercato» του Four Seasons

Αέρας ανανέωσης πνέει στην κομψή trattoria του λαμπερού συγκροτήματος στη χερσόνησο του Αστέρα. Τα ηνία του «Mercato» αναλαμβάνει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ταλαντούχος νεαρός σεφ Luca Piscazzi, με τη σημαντική θητεία ως head chef στο διάστερο «La Dame de Pic» της πολυβραβευμένης Anne-Sophie Pic στο Λονδίνο. Όπως δηλώνει μάλιστα ο ίδιος, στην Ελλάδα αισθάνεται σαν στο σπίτι του, μια και η οικογένεια του έχει μακρινές ρίζες από τη χώρα μας, ενώ ανάμεσα στις προτάσεις του που θα κάνουν πρεμιέρα οσονούπω βρίσκουμε πιάτα σαν το carpaccio από λαβράκι με escabeche κολοκυθιού αλλά κι ένα ριζότο με κρόκο Κοζάνης, ψητή καραβίδα και αρώματα εσπεριδοειδών.

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.