Τέσσερα τσίπουρα για το τραπέζι μας

Παλαιωμένα, βιολογικά, πολλαπλής απόσταξης ή αρωματικά, αλλά όλα τους χωρίς γλυκάνισο, αυτά τα τέσσερα αποστάγματα αποκαλύπτουν τον πολυσύνθετο χάρτη της ελληνικής παραγωγής.

Τέσσερα τσίπουρα για το τραπέζι μας

Παλαιωμένα, βιολογικά, πολλαπλής απόσταξης ή αρωματικά, αλλά όλα τους χωρίς γλυκάνισο, αυτά τα τέσσερα αποστάγματα αποκαλύπτουν τον πολυσύνθετο χάρτη της ελληνικής παραγωγής και –με τη βοήθεια πάγου ή χωρίς αυτή– διεκδικούν τη θέση τους πλάι στις καλοκαιρινές μας γεύσεις.

Τσίπουρο Ζαχαρία

Κτήμα Μουσών

Τέσσερα τσίπουρα για το τραπέζι μας - εικόνα 1

Κατηγορία: Βιολογικό
Προέλευση: Βοιωτία
Ενδεικτική τιμή: € 13,70


Φινετσάτος χαρακτήρας και καθαρά αρώματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του μονοποικιλιακού τσίπουρου, που φέρει την υπογραφή του Κτήματος Μουσών και παράγεται από 100% βιολογικό Ροδίτη. Η προσεγμένη διαδικασία απόσταξης, που ακολουθεί σύντομα τη ζύμωση, προικίζει αυτό το απόσταγμα με έντονη, ιντριγκαδόρικη μύτη. Ανθικά αρώματα και νότες κερασιού και βύσσινου δένουν όμορφα με την μπαχαρένια επίγευση της γουλιάς, σε ένα απόσταγμα με ευχάριστη καυστικότητα, που συνοδεύει άριστα ψάρια και ψαρομεζέδες. Διαθέσιμο σε φιάλες 200 ml και 700 ml.

Αγιονέρι Μετέωρα

Τσιλιλής

Τέσσερα τσίπουρα για το τραπέζι μας - εικόνα 2

Κατηγορία: Παλαιωμένο
Προέλευση: Τρίκαλα
Ενδεικτική τιμή: € 10


Τσίπουρο μικρής παραγωγής με ρίζες στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων, το Αγιονέρι αντλεί τις αρετές του από τα γαλλικά δρύινα βαρέλια στα οποία παλαιώνεται για διάστημα μισού έως ενός έτους. Ανθώδεις νότες, γλυκά μπαχαρικά και υποψίες καπνού συνθέτουν τη μύτη, μαλακό στόμα και λιπαρή υφή υπογραμμίζουν τη βοτανική του διάσταση, που κορυφώνεται με ορεκτικό τελείωμα μελωμένων εσπεριδοειδών στην επίγευση. Άριστος παρτενέρ για μεγάλα ψητά ψάρια, αλλά και πιο σύνθετες επιλογές, όπως οι μπουγιαμπέσες ή τα μαγειρευτά της θάλασσας. Διαθέσιμο σε φιάλη των 500 ml.

Angel Tears

Κατσάρος Αποστάγματα

Τέσσερα τσίπουρα για το τραπέζι μας - εικόνα 3

Κατηγορία: Τριπλής απόσταξης
Προέλευση: Τίρναβος
Ενδεικτική τιμή: € 26,20


Εμπειρία 160 ετών ενσταλάζει η οικογένεια Κατσάρου σ’ αυτό το απόσταγμα, το οποίο ήδη με την ιδιαίτερη φιάλη του σε προϊδεάζει για το ντελικάτο αποτέλεσμα. Η μύτη είναι μαλακή και θελκτική, το στόμα ευγενικό και φινετσάτο, με αλκοολικότητα στρογγυλή και δουλεμένη, που κλείνει ευχάριστα τη γουλιά. Η υφάλμυρη επίγευση αποκαλύπτει την έμπνευση του ονόματος, αλλά και τη θέση του πλάι σε ελαφριά εδέσματα – συνοδεύει άριστα τις καλοκαιρινές μας αλοιφές, τους ντάκους και τα λαχανικά μας, αλλά και φίνα οστρακόδερμα ή ποσαρισμένα ψάρια. Διαθέσιμο σε φιάλη 700 ml.

Plantae

Αποσταγματοποιία Μακρυωνίτης

Τέσσερα τσίπουρα για το τραπέζι μας - εικόνα 4

Κατηγορία: Αρωματικό
Προέλευση: Σύρος
Ενδεικτική τιμή: € 17,80


Αρωματισμένο με εννιά συριανά βότανα είναι το Plantae της αποσταγματοποιίας Μακρυωνίτη, και φαίνεται: Ζωηρή και δροσερή, η μύτη του είναι το πρώτο πράγμα που κερδίζει την προσοχή, με έντονα ανθικά και φυτικά αρώματα, αλλά και νότες κηπευτικών να πρωτοστατούν και να προϊδεάζουν για ένα απόσταγμα που, πέρα από το ευχάριστο σιγοντάρισμά του σε θαλασσινούς μεζέδες, αλίπαστα και ανάλαφρα τηγανητά ταιριάζει γάντι με καλοκαιρινά λαδερά πιάτα. Η ευγενική γουλιά του δένει ωραία τις μυρωδιές του μπουκέτου και αφήνει ευχάριστη μαστιχένια επίγευση, αβαντάροντας το απόσταγμα και ως πρόταση για straight κατανάλωση, ως απεριτίφ, αλλά και για τεστάρισμα σε αιγαιοπελαγίτικων στροφών κοκτέιλ, εν είδει ελληνοπρεπούς τζιν. Διαθέσιμο σε φιάλη 500 ml.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.