Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2020 | Save the date για τη μεγάλη γιορτή της γεύσης

Το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα εξαιρετικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας, πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2020 | Save the date για τη μεγάλη γιορτή της γεύσης

Το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα εξαιρετικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας, πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους. Απολαύστε και στηρίξτε την επανεκκίνηση της εστίασης, συμμετέχοντας παράλληλα σε διαγωνισμό με πλούσια δώρα!

Μπορεί ο κορονοϊός να μας έβαλε τρικλοποδιές φέτος, αλλά στη δυναμική της επανεκκίνηση η εστιατορική σκηνή της Ελλάδας έχει δίπλα της το πιο αγαπημένο γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας που διοργανώνουν το «α», οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς. Μιλάμε φυσικά για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, τη μεγάλη γιορτή της γεύσης που ξεκινά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, με τη συμμετοχή των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2020 | Save the date για τη μεγάλη γιορτή της γεύσης - εικόνα 1

Από τις 7 μέχρι τις 31 Ιουλίου, τα καλύτερα ρεστοράν και ταβέρνες ανά τη χώρα θα προτείνουν στο κοινό σπέσιαλ μενού στο 50% της αξίας τους. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια να έρθει το ευρύ κοινό σε επαφή με τη γαστρονομία και αξίζουν συγχαρητήρια στα εστιατόρια που, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες και τα οικονομικά προβλήματα της περιόδου, συμμετέχουν με την καρδιά τους. Η εκδήλωση αποκτά φέτος ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της πρωτοβουλίας Restaurants back for good μέσω της οποίας το «α» στηρίζει την επανεκκίνηση της εστίασης.

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας θα πραγματοποιούνται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή), άρα κρατήσεις θα μπορείτε να κάνετε για τα τετραήμερα 7-10/7, 14-17/7, 21-24/7 και 28-31/7. Οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 2/7, οπότε και θα δημοσιευτούν στο «αθηνόραμα» και στο www.athinorama.gr τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων με τις τιμές τους για να μπορέσετε να διαλέξετε. Κινηθείτε γρήγορα γιατί τα τραπέζια κλείνονται με ταχύτητα αστραπής.

Κρίνοντας από την τεράστια συμμετοχή του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια, ξέρουμε καλά ότι με το που θα ανοίξουν οι κρατήσεις, θα κλειστούν άμεσα τα τραπέζια, οπότε έχετε κάθε λόγο να κινηθείτε πολύ γρήγορα για να εξασφαλίσετε θέση στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Στην ενέργεια αυτή συμμετέχουν εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και απλώνονται από Νάουσα και Σέρρες μέχρι Ρόδο και Ίο, από Αμύνταιο και Πρέβεζα μέχρι Κέρκυρα και Κρήτη κι από Χαλκιδική και Τήνο μέχρι Σαντορίνη και φυσικά Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Είναι δε ό,τι πρέπει για να εξασκήσει κανείς μες το κατακαλόκαιρο το σπορ του γαστρονομικού τουρισμού, έχοντας μάλιστα στη διάθεσή του ένα ευρύτατο ρεπερτόριο γεύσεων, που περιλαμβάνει από πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα μέχρι σύγχρονη γαλλική, ιταλική, γιαπωνέζικο fusion και κοσμοπολίτικη, μοντέρνα διεθνή κουζίνα, αλλά και εξελιγμένες τεχνικές και concepts.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2020 | Save the date για τη μεγάλη γιορτή της γεύσης - εικόνα 2

Ας δούμε τώρα τις πρακτικές κινήσεις. Tο event θα πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή), άρα κρατήσεις θα μπορείτε να κάνετε για τα τετραήμερα 7-10/7, 14-17/7, 21-24/7 και 28-31/7. Οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 2/7, οπότε και θα δημοσιευτούν στο «αθηνόραμα» και στο www.athinorama.gr τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων με τις τιμές τους για να μπορέσετε να διαλέξετε. Κινηθείτε γρήγορα, κάνοντας τηλεφωνική κράτηση απευθείας στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν και προπληρώνοντας το δείπνο σας. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia (μόνο με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς), είτε τηλεφωνικά, είτε με κατάθεση σε λογαριασμό, είτε επιτόπου σε μερικά εστιατόρια, με κάρτα ή μετρητά.

Όσοι τώρα χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή των γευμάτων τους κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για τριάντα δείπνα δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια κοντά στην περιοχή κατοικίας τους, καθώς και για δύο μεγάλα έπαθλα που αφορούν δύο γαστρονομικά τριήμερα για δύο. Πιο συγκεκριμένα, θα κληρωθούν δύο τριήμερα για δύο άτομα με διαμονή στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», ένα δείπνο στο βραβευμένο εστιατόριο «Tudor Hall» κι ένα στο βραβευμένο εστιατόριο «Botrini's» ανά νικητή (τα τριήμερα είναι διαθέσιμα από 15/9 μέχρι 15/11, κατόπιν συνεννόησης, ενώ περιλαμβάνονται και μεταφορικά αν χρειαστεί).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.piraeusbank.gr. Γρηγορείτε λοιπόν, και χαρείτε τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".