Δοκιμάσαμε το κομψό restart του «Zillers»

Με τρία σπέσιαλ μενού, ο Παύλος Κυριάκης εξελίσσει τη γαστρονομία του αγαπημένου μπαρ-ρεστοράν, έχοντας στο πλάι του τον πολύ καλό chef patissier Γιώργο Πλατινό.

Δοκιμάσαμε το κομψό restart του «Zillers»

Δυναμικό restart έκανε το «Zillers» που η ταράτσα του με την απρόσκοπτη θέα σε Ακρόπολη και Μητρόπολη έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο αγαπημένες των Αθηναίων. Στη νέα του φάση, ο Παύλος Κυριάκης εστιάζει σε τρία διαφορετικά μενού (γευσιγνωσίας σε 8 στάδια στα € 60, ελληνικό σε 7 στάδια προς € 50 και vegetarian σε 7 στάδια με € 40), αλλά και στη συνεργασία του με τον Γιώργο Πλατινό που τα εξαιρετικά γλυκά του τα χειροκροτούσαμε επί χρόνια στη «Σπονδή», ενώ υπάρχει κι ένας μικρός κατάλογος αλά καρτ πιάτων από τα μενού.

Ο Κυριάκης έχει ανανεώσει την πρότασή του με κομψά και λεπτοδουλεμένα πιάτα. Δοκίμασα και από τα τρία μενού και ιδού τι ξεχώρισα: Η καλή μέρα απ’ το ψωμί φαίνεται, με ωραιότατο χωριάτικο και προζυμένια φοκάτσια που σε προσκαλούν να βάλεις πάνω τους γαλάκτωμα ελαιολάδου με φύλλα λεμονιάς. Η γκουρμέ ανάταση του πρώτου μενού οφείλεται κατά κύριο λόγο στα φίνα ραβιόλια αστακού με δυνατή σάλτσα μπισκ από το κέλυφός του αρωματισμένη με μοσχολέμονο, αλλά και στην απολαυστική φραγκόκοτα με τραγανή πέτσα, τολμηρή κροκέτα με ρουστίκ νοστιμιά από το μπούτι της μαζί με καπνιστό χέλι, πουρέ καλαμποκιού και τρουφάτη σάλτσα με τους χυμούς του πουλιού.

Δοκιμάσαμε το κομψό restart του «Zillers» - εικόνα 1

Στο ελληνικό μενού, πολύ χαρακτηριστική είναι η απόδοση της χωριάτικης με ντοµατίνια μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο πάνω σε ζελέ νερού ντομάτας αρωματισμένο με λουίζα και ξινόμηλο, μεταξωτή κρέμα φέτας και αιχμηρή κάππαρη που η γεύση της δεν λέει να φύγει απ’ το στόμα. Ακόμη δύο επιδόρπια του Πλατινού που αξίζουν ειδική μνεία είναι το τρυφερό al dente ρυζόγαλο με καραμελωμένα βερίκοκα, κανέλα, πορτοκάλι και τραγανό μούσλι και η καταπληκτική πολυσύνθετη σοκολάτα με παρφέ μπαχαρικών, καραμέλα με κάρι και τραγανό μπισκότο κακάο.

Στο «Zillers» το μπαρ ετοιμάζει πάντα ψαγμένα κοκτέιλ από τα οποία διάλεξα την πολύ επιτυχημένη παραλλαγή του Negroni The Athenian, με bourbon και Σαββατιανό, και το έξτρα δροσιστικό Rich & Fancy με μεσκάλ και φανταστικό αφρό καπνιστού αγγουριού.

Και τα 3 είναι υπέροχα

Δοκιμάσαμε το κομψό restart του «Zillers» - εικόνα 2

Ντομάτα

Καθώς το σερβίρουν στο πιάτο σχηματίζεται μια καρδιά από σούπερ ραφινάτο γκασπάτσο ντομάτας, πρωτότυπα συνδυασμένο με τη δροσερή οξύτητα και την αρωματική γεύση βύσσινων griotte, με ταρτάρ αγγουριού και παγωτό από burrata.

Λαβράκι

Υπερντελικάτο πιάτο επιπέδου Χρυσού Σκούφου. Το αέρινο ψάρι με κρούστα σπόρων και ξηρών καρπών έρχεται σε μια σάλτσα από dashi, τρούφα και αμύγδαλα, μαζί με λευκά σπαράγγια και αρακά.

Τούρτα φιστίκι

Ένα πολυεπίπεδο και πολύ μοντέρνο επιδόρπιο του βραβευμένου chef patissier Γιώργου Πλατινού με κρέμα και «κορδέλα» φιστικιού, βατόμουρα και φράουλες, που συνοδεύεται από παγωτό βανίλια και χυμό φράουλας. Ωραίο δείγμα εξελιγμένης ζαχαροπλαστικής.

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.