Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω

Ψηφιακές και τεχνολογικές καινοτομίες ντύνουν με έξτρα ασφάλεια την εστιατορική μας επαναφορά, φροντίζοντας η γευστική εμπειρία να είναι καθαρή από περιττές αποσπάσεις.

Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω

Με τον καιρό να φορά τα καλοκαιρινά του, μοιάζει σαν τα εστιατόρια να μην μπορούσαν να επιστρέψουν κοντά μας σε καλύτερη εποχή. Σε συνθήκες ιδανικές για τραπεζάκια έξω, η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο απολαυστική χάρη στην άπλα που επιτάσσουν οι καιροί, ενώ τα τεχνολογικά γκατζετάκια που έρχονται για να ντύσουν με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια την εστιατορική μας έξοδο, εκτός από σιγουριά, προσθέτουν στην εμπειρία κι ένα απροσδόκητο fun.

Τα QR codes είναι το πιο διαδεδομένο απ’ τα νέα μέσα που έχουμε δει να εξαπλώνονται στα τραπέζια των αγαπημένων μας spots, φέρνοντας στη γευστική μας έξοδο μια νότα από κινηματογραφικό sci-fi. Άλλοτε τυπωμένα στο σουπλά, άλλοτε αιωρούμενα σε πλεξιγκλάς κυβάκια σαν μικροσκοπικοί λαβύρινθοι βγαλμένοι από το Matrix, αυτά τα αλλόκοτα ιερογλυφικά που στοχεύσουμε με την κάμερα του κινητού μας μας αποκαλύπτουν να το μενού του εστιατορίου. Έτσι, χωρίς να αγγίξουμε τίποτα άλλο απ’ αυτό που κουβαλάμε όλη μέρα στην τσέπη ή το τσαντάκι μας, έχουμε στο χέρι μας όλες τις επιλογές, με ένα τρικ που είναι καλό όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το περιβάλλον!

Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω - εικόνα 1

Έτερο τεχνολογικό hit των ημερών, το LED bar με ακτίνες UVC: μια μικρή και κομψή μπάρα ασφαλείας, που έφερε την αεροδιαστημική τεχνολογία στα χέρια μας! Εστιατόρια «πρώτης γραμμής» όπως το «Βαρούλκο», η «Cookoovaya», η «Hytra» το «Vezene», η «Σπονδή», τα «Base Grill» και «Travolta», το «Alio», το «Matsuhisa Athens», αλλά και το «Ψωμί κι Αλάτι», έχουν ήδη βάλει στο ρεπερτόριό τους αυτό το μικρό και εύχρηστο γκατζετάκι, που δεν χρειάζεται παρά μερικά δευτερόλεπτα πάνω από σερβίτσια, τραπεζομάντιλα και καθίσματα, για να εξασφαλίσει ολοκληρωτική απολύμανση. Και μάλιστα, με τέτοια ευκολία που… θα θέλετε να το πάρετε πακέτο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Drakoulis Dry & Raw Κολωνάκι

Εδώ κάνεις και clubbing και ενδίδεις σε high end κρεοφαγία. Σ ένα από τα εμβληματικά steak house της χώρας όμως περιμένεις μεγαλύτερη σημασία στη λεπτομέρεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
07/12/2023

Μυρσίνη Λαμπράκη, τι θα θυμάσαι από το 'Μουντιάλ του Μπάρμπεκιου';

Η Κρητικιά Meat & Fire Chef βρέθηκε στην Κόστα Ρίκα ως κριτής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα BBQ και μοιράζεται τις εμπειρίες της.

Elena Reygadas: η καλύτερη σεφ στον κόσμο μαγειρεύει με τους ρυθμούς της φύσης

Η Μεξικανή σεφ που ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για το 2023 από το θεσμό των The World’s 50 Best Restaurants έχει αφοσιωθεί στη βιώσιμη αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της γενέτειράς της.

"Dear Manouka" x Άγγελος Μπακόπουλος: Το funky συντονίζεται με το fine comfort

Η σύμπραξη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ με το feelgood bar restaurant της οδού Ηρώνδα έχει νοστιμιά και γεννά γαστρονομικές υποσχέσεις.

Μάριος Κάλφογλου: ένα αντίο στον πρώτο κριτικό γαστρονομίας στην Ελλάδα

Ο Μάριος άφησε εποχή. Ήταν το άγνωστο πρόσωπο που όλα τα εστιατόρια και οι άνθρωποί τους έψαχναν αγωνιωδώς να ανακαλύψουν ποιος ήταν και ταυτόχρονα ήταν ο αγαπημένος Κρίτωνας του κοινού.

Που τρώμε καλό brunch στην Αθήνα

Η πιο δυνατή γευστική τάση των τελευταίων χρόνων, το brunch σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, bars και all day spots ταιριάζει γάντι με την εποχή, και με τα Χριστούγεννα.

Μάριος Κάλφογλου: Αποχαιρετούμε έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας και της γαστρονομίας

Αποχαιρετούμε χειροκροτώντας τον, έναν αγαπημένο παλιό συνάδελφο από τη γαστρονομική ομάδα του Αθηνοράματος. Ο Μάριος έθεσε με τα κείμενά του στο Αθηνόραμα, τις βάσεις της γαστρονομικής κριτικής στην Ελλάδα.