Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω

Ψηφιακές και τεχνολογικές καινοτομίες ντύνουν με έξτρα ασφάλεια την εστιατορική μας επαναφορά, φροντίζοντας η γευστική εμπειρία να είναι καθαρή από περιττές αποσπάσεις.

Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω

Με τον καιρό να φορά τα καλοκαιρινά του, μοιάζει σαν τα εστιατόρια να μην μπορούσαν να επιστρέψουν κοντά μας σε καλύτερη εποχή. Σε συνθήκες ιδανικές για τραπεζάκια έξω, η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο απολαυστική χάρη στην άπλα που επιτάσσουν οι καιροί, ενώ τα τεχνολογικά γκατζετάκια που έρχονται για να ντύσουν με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια την εστιατορική μας έξοδο, εκτός από σιγουριά, προσθέτουν στην εμπειρία κι ένα απροσδόκητο fun.

Τα QR codes είναι το πιο διαδεδομένο απ’ τα νέα μέσα που έχουμε δει να εξαπλώνονται στα τραπέζια των αγαπημένων μας spots, φέρνοντας στη γευστική μας έξοδο μια νότα από κινηματογραφικό sci-fi. Άλλοτε τυπωμένα στο σουπλά, άλλοτε αιωρούμενα σε πλεξιγκλάς κυβάκια σαν μικροσκοπικοί λαβύρινθοι βγαλμένοι από το Matrix, αυτά τα αλλόκοτα ιερογλυφικά που στοχεύσουμε με την κάμερα του κινητού μας μας αποκαλύπτουν να το μενού του εστιατορίου. Έτσι, χωρίς να αγγίξουμε τίποτα άλλο απ’ αυτό που κουβαλάμε όλη μέρα στην τσέπη ή το τσαντάκι μας, έχουμε στο χέρι μας όλες τις επιλογές, με ένα τρικ που είναι καλό όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το περιβάλλον!

Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω - εικόνα 1

Έτερο τεχνολογικό hit των ημερών, το LED bar με ακτίνες UVC: μια μικρή και κομψή μπάρα ασφαλείας, που έφερε την αεροδιαστημική τεχνολογία στα χέρια μας! Εστιατόρια «πρώτης γραμμής» όπως το «Βαρούλκο», η «Cookoovaya», η «Hytra» το «Vezene», η «Σπονδή», τα «Base Grill» και «Travolta», το «Alio», το «Matsuhisa Athens», αλλά και το «Ψωμί κι Αλάτι», έχουν ήδη βάλει στο ρεπερτόριό τους αυτό το μικρό και εύχρηστο γκατζετάκι, που δεν χρειάζεται παρά μερικά δευτερόλεπτα πάνω από σερβίτσια, τραπεζομάντιλα και καθίσματα, για να εξασφαλίσει ολοκληρωτική απολύμανση. Και μάλιστα, με τέτοια ευκολία που… θα θέλετε να το πάρετε πακέτο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο γευστικός χάρτης της Λεμεσού ξαναγράφεται

Εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, άκρως πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν μεγάλη σημασία στη γαστρονομική τους πρόταση και διεθνώς γνωστά εστιατορικά brands αναζητούν στέγη κάτω από τον –κάτι παραπάνω από καυτό– ήλιο της Λεμεσού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/08/2022

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.