Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω

Ψηφιακές και τεχνολογικές καινοτομίες ντύνουν με έξτρα ασφάλεια την εστιατορική μας επαναφορά, φροντίζοντας η γευστική εμπειρία να είναι καθαρή από περιττές αποσπάσεις.

Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω

Με τον καιρό να φορά τα καλοκαιρινά του, μοιάζει σαν τα εστιατόρια να μην μπορούσαν να επιστρέψουν κοντά μας σε καλύτερη εποχή. Σε συνθήκες ιδανικές για τραπεζάκια έξω, η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο απολαυστική χάρη στην άπλα που επιτάσσουν οι καιροί, ενώ τα τεχνολογικά γκατζετάκια που έρχονται για να ντύσουν με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια την εστιατορική μας έξοδο, εκτός από σιγουριά, προσθέτουν στην εμπειρία κι ένα απροσδόκητο fun.

Τα QR codes είναι το πιο διαδεδομένο απ’ τα νέα μέσα που έχουμε δει να εξαπλώνονται στα τραπέζια των αγαπημένων μας spots, φέρνοντας στη γευστική μας έξοδο μια νότα από κινηματογραφικό sci-fi. Άλλοτε τυπωμένα στο σουπλά, άλλοτε αιωρούμενα σε πλεξιγκλάς κυβάκια σαν μικροσκοπικοί λαβύρινθοι βγαλμένοι από το Matrix, αυτά τα αλλόκοτα ιερογλυφικά που στοχεύσουμε με την κάμερα του κινητού μας μας αποκαλύπτουν να το μενού του εστιατορίου. Έτσι, χωρίς να αγγίξουμε τίποτα άλλο απ’ αυτό που κουβαλάμε όλη μέρα στην τσέπη ή το τσαντάκι μας, έχουμε στο χέρι μας όλες τις επιλογές, με ένα τρικ που είναι καλό όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το περιβάλλον!

Νέα gadgets για την ασφάλειά μας όταν τρώμε έξω - εικόνα 1

Έτερο τεχνολογικό hit των ημερών, το LED bar με ακτίνες UVC: μια μικρή και κομψή μπάρα ασφαλείας, που έφερε την αεροδιαστημική τεχνολογία στα χέρια μας! Εστιατόρια «πρώτης γραμμής» όπως το «Βαρούλκο», η «Cookoovaya», η «Hytra» το «Vezene», η «Σπονδή», τα «Base Grill» και «Travolta», το «Alio», το «Matsuhisa Athens», αλλά και το «Ψωμί κι Αλάτι», έχουν ήδη βάλει στο ρεπερτόριό τους αυτό το μικρό και εύχρηστο γκατζετάκι, που δεν χρειάζεται παρά μερικά δευτερόλεπτα πάνω από σερβίτσια, τραπεζομάντιλα και καθίσματα, για να εξασφαλίσει ολοκληρωτική απολύμανση. Και μάλιστα, με τέτοια ευκολία που… θα θέλετε να το πάρετε πακέτο!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.