Τα πρώτα νέα της φετινής παραλιακής

Μόλις λίγες ημέρες μετά το restart των εστιατορίων και τα νέα από το παραλιακό μέτωπο της πόλης έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Τα πρώτα νέα της φετινής παραλιακής

Μόλις λίγες ημέρες μετά το restart των εστιατορίων και τα νέα από το παραλιακό μέτωπο της πόλης έρχονται το ένα μετά το άλλο, θυμίζοντας καλοκαίρια της προ-κορωνοϊού εποχής. Ηχηρά ονόματα της διασκέδασης αναζητούν την πολυπόθητη πρόσβαση στη θάλασσα, γνωστοί και βραβευμένοι σεφ αναλαμβάνουν δράση σε νέα πόστα και όλα δείχνουν πως το πρώτο αυτό κύμα αφίξεων θα γίνει μεγαλύτερο. Σε συνέχεια λοιπόν του εντυπωσιακού «Huracan» που έκοψε πρώτο το νήμα την περασμένη εβδομάδα, αυτήν τη Δευτέρα 8/6 το κλασικό «Εν Πλω» του ομίλου Σταθοκωστόπουλου μας υποδέχεται εκ νέου ως «Del Posto», με τον Μιχάλη Ντουνέτα στα ηνία μιας μοντέρνας ιταλικής κουζίνας που θα σερβίρεται στον κομψά ανανεωμένο χώρο του εστιατορίου.

Αλλαγή σκυτάλης έχουμε όμως και στο ξενοδοχείο «Glyfada Riviera» όπου νέος executive chef είναι ο Γιώργος Στυλιανουδάκης. Ο βραβευμένος σεφ θα δώσει ιδιαίτερη βάση στο «Maraveal», το επίσημο εστιατόριο του ξενοδοχείου, όπου γύρω στα μέσα Ιουνίου θα παρουσιάσει τη χαρακτηριστική μοντέρνα ελληνική κουζίνα του, από την οποία δεν θα λείπουν σπεσιαλιτέ σαν την κακαβιά και το ασυναγώνιστο κρητικό στιφάδο του.

Νέους ενοίκους έχει όμως και το «Yabanaki» στη Βάρκιζα. Το «Coyoacan» κατηφορίζει φορτσάτο από το Θησείο στη γνωστή παραλία, επενδύοντας στην boho chic ατμόσφαιρα και τις μοντέρνες γεύσεις του σεφ Παναγιώτη Μουτσόπουλου που θα δένουν τη Μεσόγειο με το Μεξικό. Η πρεμιέρα υπολογίζεται για τις 11/6, μαζί με το νέο μέλος της οικογένειας των «TGI Fridays» που έρχεται φέρνοντας τη signature ατμόσφαιρα Παρασκευής πάνω στην άμμο της Βάρκιζας.

Εκείνες τις ημέρες θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του «Privilege» που αφήνει προσωρινά το κέντρο για να περάσει το καλοκαίρι του στη λαμπερή πλαζ του Αστέρα. Η καλοκαιρινή έδρα του Βασίλη Τσιλιχρήστου θα λέγεται «Privilege Beach House» και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του σταδιακά, με all day γεύσεις και σέρβις στις ξαπλώστρες, ενώ στην πορεία θα μπουν στο παιχνίδι τα sunset parties αλλά και τα πιο επίσημα βραδινά πιάτα, πάντα με το άγγιγμα του σεφ Νίκου Θωμά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ίος είναι εργαστήριο γαστρονομικών ιδεών

Ανερχόμενη του Αιγαίου, το νησί με την άγρια ομορφιά είναι θέατρο γαστρονομικής δημιουργικότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/09/2023

Μάκης Δεναξάς: "Η επένδυση στη γαστρονομία είναι φυσική εξέλιξη της φιλοξενίας"

Ο άνθρωπος πίσω από το "Liostasi" της Ίου, ένα από τα πιο ξεχωριστά boutique ξενοδοχεία των Κυκλάδων, αλλά και από το πολυβραβευμένο εστιατόριο "Grandma’s" που απέσπασε φέτος έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο, εξηγεί γιατί η σύνδεση τουρισμού και γαστρονομίας είναι μια αυτονόητη συνταγή επιτυχίας.

Πήραμε το πτυχίο μας από το "Πανεψηστήμιο" του Burger Fest με τη βοήθεια της Visa

Επισκεφτήκαμε το μεγάλο food festival, που επέστρεψε για ένα ακόμη τετραήμερο στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, και αναμεταδίδουμε τις εντυπώσεις μας.

Antigone Economides Ceramics: Ένα bazaar με ξεχωριστό dinnerware

Η Αντιγόνη Οικονομίδου ανοίγει για πρώτη φορά το studio της στο κοινό.

Το "Σymposio" επιστρέφει για νέα σεζόν στη Βαρβάκειο

Το viral event που ένωσε τέχνη, γεύση, γαστρονομία και χορό σε ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό διασκέδασης, αλλάζοντας μια κι έξω τον τρόπο που βλέπουμε την Κεντρική Αγορά της πόλης, επανέρχεται για να υποδεχτεί το φθινόπωρο αυτήν την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου.

"Νυν" στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Η εστιατορική άφιξη της χρονιάς από τους Αθανασιάδη-Μισομικέ

Το νέο εστιατόριο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει την υπογραφή του Nice n Easy Group, με μια ομάδα από δημιουργικά μαγειρικά μυαλά να ετοιμάζουν ένα project υψηλών προδιαγραφών. Καταγράφουμε τις πρώτες πληροφορίες.

Δύο εβδομάδες ακόμη για να δοκιμάσετε τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας σε σπέσιαλ τιμές: Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται!

Το πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας που διοργανώνεται από το "α", τους Χρυσούς Σκούφους, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και την Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες προσφέροντας την ευκαιρία στους φίλους της γαστρονομίας να δοκιμάσουν τα μενού των βραβευμένων εστιατορίων της χώρας σε ειδικές τιμές και να κερδίσουν σπουδαία γαστρονομικά δώρα.