«My Wine app-ολαύσεις»: Πάρε μέρος στο πιο γοητευτικό crash test σεμινάριο ροζέ κρασιών

Ο Μάρτιος φέρνει μαζί του το καθιερωμένο πλέον σεμινάριο της σειράς «My Wine app-ολαύσεις» των My market με την υποστήριξη της πρωτοποριακής εφαρμογής My wine app που είναι αφιερωμένο στα ροζέ κρασιά, την πιο ιντριγκαδόρικη αλλά και δημοφιλή οινική κατηγορία.

«My Wine app-ολαύσεις»: Πάρε μέρος στο πιο γοητευτικό crash test σεμινάριο ροζέ κρασιών

Ο Μάρτιος φέρνει μαζί του το καθιερωμένο πλέον σεμινάριο της σειράς «My Wine app-ολαύσεις» από τα My market με την υποστήριξη της πρωτοποριακής εφαρμογής My wine app. Το σεμινάριο θα είναι αφιερωμένο στα ροζέ κρασιά, την πιο ιντριγκαδόρικη αλλά και δημοφιλή οινική κατηγορία.

Τα τριανταφυλλί, σομόν, κρεμμυδί και ρόδινα κρασιά είναι γαστρονομικά πασπαρτού αφού ταιριάζουν με όλες σχεδόν τις γεύσεις, έχουν πληθωρικό αρωματικό μπουκέτο και σύνθετη γευστική παλέτα. Στη γευσιγνωσία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου στο My market Χαλανδρίου (Λεωφόρος Πεντέλης 142) στις 18:00, θα κάνουμε μια νόστιμη βουτιά σε όλα τα διαφορετικά είδη. Ροζέ ξηρά που προέρχονται από χαρισματικές ελληνικές ποικιλίες, όπως το Αγιωργίτικο, η Λημνιώνα και το Ξινόμαυρο, ή από δημοφιλές ξένες, όπως το Grenache rouge, το Syrah και το Cabernet. Λαμπερά αφρώδη με αρώματα λουλουδιών και φρούτων και ακαταμάχητα ημίγλυκα και γλυκά με νύξεις από μαρμελάδες φρούτων.

«My Wine app-ολαύσεις»: Πάρε μέρος στο πιο γοητευτικό crash test σεμινάριο ροζέ κρασιών - εικόνα 1

Τα ροζέ κρασιά έχουν καταγράψει μια εντυπωσιακή πορεία - από το περιθώριο κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να περάσουν στο προσκήνιο και να κερδίσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Αλήθεια, ξέρετε πως παράγονται τα ροζέ κρασιά; Ποια είναι τα βασικά αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά τους; Είναι πιο κοντά στα λευκά ή στα ερυθρά; Κάποτε ήταν το αποτέλεσμα της μίξης λευκών και ερυθρών κρασιών, κάτι που πλέον απαγορεύεται και τα ροζέ κρασιά ακολουθούν την δική τους οινοποιητική διαδικασία.

Στο σεμινάριο θα δοκιμάσουμε μερικές από τις καλύτερες φιάλες που κυκλοφορούν. Το ελκυστικό L’ Esprit du Lac, το μυρωδάτο Μαύρο Πρόβατο, το δημοφιλές Whispering Angel, το σπάνιο Λημνιώνα Ζαφειράκη, το ρομαντικό Bee, το εκρηκτικό Μαύρο Μοσχάτο Μίγας, το φινετσάτο Segura Vindas και οι αφρώδεις Ακακίες θα μας μυήσουν σε όλο το ροζέ φάσμα.

«My Wine app-ολαύσεις»: Πάρε μέρος στο πιο γοητευτικό crash test σεμινάριο ροζέ κρασιών - εικόνα 2

Για να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στην ξεχωριστή δοκιμή, κατεβάστε το My wine app στο κινητό σας και μάθετε τα πάντα γύρω από το κρασί! Στη συνέχεια, απαντήστε σωστά σε τρεις ερωτήσεις στο link και γίνετε και εσείς μέλος της παρέας των My wine app-ολαύσεων! Καλή επιτυχία σε όλους!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.