Μια βραδιά στο νέο «Privilege»

Οι μοντέρνες γεύσεις και τα signature κοκτέιλ συναντούν τη μοναδική θέα σε σκηνικό noir πολυτέλειας.

Μια βραδιά στο νέο «Privilege»

Οι μοντέρνες γεύσεις και τα signature κοκτέιλ συναντούν τη μοναδική θέα σε σκηνικό noir πολυτέλειας.

Ο χώρος

Μια βραδιά στο νέο «Privilege» - εικόνα 1

«Θέλαμε να είμαστε χαμηλόφωνοι για να αφήσουμε τον πρώτο λόγο στην θέα» μου λέει ο Βασίλης Τσιλιχρήστος καθώς με υποδέχεται στο ολοκαίνουργιο «Privilege» της Ιεράς Οδού. Και πράγματι η θέα στον φωτισμένο ιερό βράχο που εισβάλλει στο χώρο από τις μεγάλες τζαμαρίες σχεδόν σου επιβάλλει να στρέψεις πρώτα εκεί τη ματιά σου και ύστερα στο υπόλοιπο μαγαζί όπου επικρατεί μια ατμόσφαιρα noir πολυτέλειας.

Highlight…

…στη σάλα που δένει τον μαύρο γρανίτη με το σίδερο και την μαλακή σκουρόχρωμη μοκέτα στο πάτωμα, η εντυπωσιακή προτομή της θεάς Αθηνάς. «Κάθεται» πάνω από το κεντρικό μπαρ, το οποίο σερβίρει signature cocktails με τη σφραγίδα του διεθνώς βραβευμένου «Lost + Found» της Λευκωσίας.

Η κουζίνα

Μια βραδιά στο νέο «Privilege» - εικόνα 2

Οι γεύσεις έχουν την υπογραφή του σεφ-πατρόν του κολωνακιώτικου «Simul» Νίκου Θωμά, ο οποίος προκρίνει εδώ πιάτα to share μοντέρνας αντίληψης, τα οποία ταιριάζουν πολύ στη νέα εποχή του «Privi» ως restaurant & bar. Chef de cuisine o έμπειρος κι επί χρόνια συνεργάτης του Τσιλιχρήστου Κώστας Τερζούδης.

Το μενού

Εκτενές αλλά χωρίς να γίνεται φλύαρο, το μενού ανοίγει με πολλά και διαφορετικά ωμά, συνεχίζει με σαλάτες και χειροποίητα ζυμαρικά και απλώνεται από εκεί και πέρα σε προτάσεις με βάση το κρέας ή το ψάρι και τα θαλασσινά.

Ξεχωρίσαμε…

Μια βραδιά στο νέο «Privilege» - εικόνα 3

…το πολύ καλό σεβίτσε από λαβράκι με κόλιανδρο, μοσχολέμονο και τσιπς από φινόκιο, την ζουμερή κοτολέτα μαύρου χοίρου που έρχεται κεντημένη με αυγό, τρούφα και αβοκάντο, το ψάρι ημέρας (λαβράκι για εμάς) που σερβίρεται κατά το ήμισυ με τσιμιτσούρι και το υπόλοιπο καλυμμένο με κρεμώδη σος πάπρικας, καθώς και τα φίνα επιδόρπια σαν το εξαιρετικό καρπάτσιο από μάνγκο με φρούτα του πάθους και παγωτό καρύδα.

Σημειώστε πως…

…κάθε βραδιά έχει τη δική της θεματική όπως για παράδειγμα τις Δευτέρες που ο γνωστός μουσικός παραγωγός Κώστας Ζήκος υποδέχεται γνωστά ελληνικά οινοποιεία βάζοντας τις ανάλογες μουσικές, τις Τετάρτες που τα decks αναλαμβάνει η Ράνια Κωστάκη και τις Πέμπτες με τα Love Stories του Αντώνη Δημητριάδη σε τέμπο greek fun.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.