«B&E Goulandris Café Restaurant»: Απολαύσαμε νεοϋορκέζικη αύρα στο Μουσείο Γουλανδρή

Σ’ αυτό το κομψό αστικό περιβάλλον, την τέχνη συμπληρώνουν οι έξυπνες νοστιμιές του «Ohh Boy» και του Ανδρέα Λαγού.

«B&E Goulandris Café Restaurant»: Απολαύσαμε νεοϋορκέζικη αύρα στο Μουσείο Γουλανδρή

Πόσο βαθύ είναι το συναίσθημα της ικανοποίησης στην επαφή με τα μεγάλα έργα της τέχνης… Ένιωθα πολύ όμορφα μετά την επίσκεψη στο καινούργιο Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι, περιδιαβαίνοντας τους τέσσερις ορόφους των συλλογών, χαρούμενος και πλήρης, ενώ το συναίσθημα αυτό συνεχίστηκε στο Café Restaurant. Στην «κρυφή» αυλή στον ημιώροφο, ο μικρός στιλάτος κήπος με θάμνους και δέντρα με έκανε να νιώσω, τηρουμένων των αναλογιών, σαν να βρέθηκα σε ένα ξαδελφάκι του ΜΟΜΑ της Νέας Υόρκης. Με πάγκους από οξειδωμένο σίδερο και κομψά μοντέρνα έπιπλα εξωτερικού χώρου, έχει μια γοητευτική αστική αύρα που μου το θυμίζει. Όσο ο καιρός είναι καλός λέω να την κάνω στέκι αυτή την αυλή που γεμίζει από φιλότεχνες κυρίες, νεολαίους και στελέχη. Άκουσα μάλιστα ότι πιθανώς ένα κομμάτι του εξωτερικού χώρου να κλείσει σαν αίθριο, οπότε η χάρη του θα είναι προσιτή και το χειμώνα.

Τη λειτουργία του την έχουν αναλάβει η Μαργαρίτα Σιδερίδου και ο Κλέων Γρηγοριάδης, που έχουν δημιουργήσει το άκρως δημοφιλές σ’ ολόκληρη την πόλη «Ohh Boy» στο Παγκράτι, και την επιμέλεια των γεύσεων έχει αναλάβει ο Ανδρέας –nomad chef– Λαγός, ο οποίος έθεσε ως προτεραιότητα τον έξυπνο συνδυασμό ελληνικών πρώτων υλών με super foods από ολόκληρο τον κόσμο.

«B&E Goulandris Café Restaurant»: Απολαύσαμε νεοϋορκέζικη αύρα στο Μουσείο Γουλανδρή - εικόνα 1

Το μενού δίνει πολλές δυνατότητες, αφού προτείνει all day λιχουδιές όπως τάρτες, κρουασάν, κέικ (το σούπερ μυρωδάτο carrot cake είναι πολύ καλό), και γενναιόδωρο breakfast (από πόριτζ με γάλα αμυγδάλου, κακάο, μπανάνα, σύκο και chia μέχρι καγιανά με ψητά ντοµατίνια και φέτα σε φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί). Για τις μπρουσκέτες, που βρίσκονται στην ενότητα «γεμιστό ψωμί», ένα σας λέω: δεν ξέρω για τις άλλες, αλλά αυτή με τα μανιτάρια πορτομπέλο καραμελωμένα σε λιαστό πετιμέζι πάνω σε ψωμί ολικής, με πλούσιο χούμους, φουντούκια και φέτα, την ερωτεύτηκα για τις απίθανες γεύσεις της.

Ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο στην κουζίνα είναι ότι υπάρχει φροντίδα στη λεπτομέρεια. Στην πράσινη σαλάτα με τις πολλές διαφορετικές υφές το μαϊντανό και το φινόκιο, κάθε φυλλαράκι είναι αγγιγμένο από το ντρέσινγκ (λαδολέμονο με κεφίρ) και ο σολομός πάνω της ζουμερός. Τα νόστιμα φιλέτα από λαβράκι με την τραγανή πέτσα τους έρχονται με σάλτσα γιαουρτιού-κινόα, κολοκυθάκια και σπανάκι. Το ριζότο, ασυνήθιστο, ενώνει πολύ πετυχημένα στην comfort αγκαλιά του τον κλασσικό συνδυασμό αβγό ποσέ με σπαράγγια μαζί με παρμεζάνα και προσούτο. Το άλλο πιάτο που ερωτεύτηκα, πάντως, είναι το υπέροχο μελωμένο κοτόπουλο με την τραγανή πέτσα που σερβίρεται σαν food ball με αβοκάντο χούμους και πλιγούρι.

«B&E Goulandris Café Restaurant»: Απολαύσαμε νεοϋορκέζικη αύρα στο Μουσείο Γουλανδρή - εικόνα 2

Τα γλυκά σε πολύ κομψές γυάλινες θήκες έχουν επίπεδο, αν κρίνω από την κρέμα λεμονιού με τραγανή μαρέγκα και κόκκινα φρούτα και τη σοκολάτα με σουμάδα και παστέλι αμυγδάλου.

Περισσότερες πληροφορίες

B & E Goulandris Restaurant Cafe

Ερατοσθένους 13 (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος Γουλανδρή), Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.