2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση

«Chefi» και «Ουζερί του Λάκη» στρώνουν νόστιμα τραπέζια την 28η Οκτωβρίου.

2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση

«Chefi»

Ανανεωμένο υποδέχτηκε τη νέα σεζόν το όμορφο και ζεστό εστιατόριο «Chefi», που στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία του Χαλανδρίου με ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ο κατάλογος φανερώνει διάθεση για μοντέρνες γεύσεις with a twist, κάτι που φαίνεται ήδη από τα ορεκτικά, που περιλαμβάνουν από το διαχρονικό ριζότο χωριάτικη σαλάτα με κρέμα δυόσμου και μους φέτας μέχρι μανιτάρια σχάρας σε έναν ανατρεπτικό συνδυασμό με φάβα και κατσικίσιο τυρί. Η συνέχεια μπορεί να γραφτεί με εκλεκτά κρεατικά, όπως το χορινό iberico με πατάτες γκρατινέ, spicy μαγιονέζα και σος γλυκού κρασιού ή κάποια pasta, ενώ το γλυκό φινάλε αξίζει να έχει τη γεύση ενός τιραμισού με παγωτό καραμέλα ενός τσιζκέικ με φράουλα και μπισκότο αμυγδάλου. Αν μάλιστα ανήκετε σε όσους δεν εκδράμουν από την πόλη για το τριήμερο, σημειώστε ότι το «Chefi» θα ανοίξει ανήμερα της 28ης και το μεσημέρι.

«Ουζερί του Λάκη»

2 ιδέες για νόστιμη παρέλαση - εικόνα 1

Όλο αυτό το μακρύ σαββατοκύριακο το ψαγμένο στέκι στην πλατεία Βικτωρίας μας περιμένει με καινούργιες και κλασικές ψαρονοστιμιές, όπως πάντα με σεβασμό στην εποχή και τα υλικά της: σαλάτα του Λάκη με καραμελωμένα σύκα από την Καλαμάτα, κοκκινιστή σουπιά με τραχανά από το Δίστομο, γαρίδες με κίτρο, γαύρος σοφρίτο, λαζάνια με ρέγκα, αχνιστό σαλάχι. Στο πλάι μπορούμε να βάλουμε κάποια από τα ιδιαίτερα τυριά τους που φέρνουν από τη Σέριφο, τη Νάξο και την Κρήτη, χωρίς να λείπει μια εντυπωσιακή συλλογή από περίπου 100 εμφιαλωμένα τσίπουρα και αποστάγματα. Δεν ξεχνάμε πως η φρέσκια ψαριά που αριβάρει καθημερινά στο μαγαζί ανεβαίνει κατευθείαν στο facebook προσφέροντας μας τη δυνατότητα να προ-παραγγείλουμε το ψάρι της αρεσκείας μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.