Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση

Εντάξει, γυρίσαμε από τις διακοπές, αλλά η διάθεση είναι ακόμη έξω, σε δροσερές πλατείες –όπου το σκηνικό θυμίζει νησί– και σε στέκια για κάθε γούστο, που βγάζουν τραπέζια κάτω από μουριές και πλατάνια.

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση

Εντάξει, γυρίσαμε από τις διακοπές, αλλά η διάθεση είναι ακόμη έξω, σε δροσερές πλατείες –όπου το σκηνικό θυμίζει νησί– και σε στέκια για κάθε γούστο, που βγάζουν τραπέζια κάτω από μουριές και πλατάνια.

«Πλάτανος»

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση - εικόνα 1

Το υπεραιωνόβιο πλατάνι παραμένει σήμα κατατεθέν της Πλατείας Πλατάνου στην Κυψέλη, καθώς εκεί γυρίστηκαν σκηνές της αξέχαστης «Θείας από το Σικάγο». Γύρω του απλώνει τραπέζια αυτό το χαλαρό all day café και μεζεδοπωλείο, που συνεχίζει την ιστορία του ομώνυμου στεκιού, και μπορείς να καθίσεις είτε για κρασί και τσίπουρο συνοδεία μεζέ είτε για να φας κανονικά.

«Αυγό του Κόκορα»

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση - εικόνα 2

Έχει δροσιά στην Πλατεία Αυδή και στα τραπέζια του κάθεται πάντα ένα ενδιαφέρον μιξ καλλιτεχνικού κόσμου, ξένων επισκεπτών και όσων αγαπούν την εναλλακτική αύρα του Μεταξουργείου. Από την κουζίνα καταφθάνουν αρωματικές μαραθόπιτες και άλλα ορεκτικά, πληθωρικές σαλάτες, μαγειρευτά και το διάσημο ξεκοκαλισμένο κοκορόπουλο στη σχάρα.

«Μπαρμπουνάκι διά Χειρός Παπαϊωάννου»

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση - εικόνα 3

Το λιτό, φιλικό μεζεδοπωλείο με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου έπιασε εδώ και λίγο καιρό σούπερ κεντρικό πόστο, ανανεώνοντας το σκηνικό στην πλατεία της μητρόπολης. Η συνταγή της επιτυχίας που ακολουθούν και τα υπόλοιπα «Μπαρμπουνάκια» υλοποιείται με κάθε λογής μικρόψαρα και όστρακα, χωρίς να λείπουν η θαλασσινή pasta και τα πιάτα ημέρας.

«Frater & Soror»

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση - εικόνα 4

Τα τραπέζια στην Πλατεία Προσκόπων αποδείχτηκαν καλοκαιρινή κίνηση-ματ για την αλέγρα all day gintoneria του Παγκρατίου. Το θερινό μενού του ταλαντούχου σεφ Δημοσθένη Μπαλόπουλου, που θα σερβίρεται για λίγο καιρό ακόμη, επιφυλάσσει από μοσχαρίσια κεφτεδάκια με γραβιέρα Αργολίδας στον ξυλόφουρνο μέχρι καρπάτσιο από κέφαλο με ταρτάρ ελληνικής σαλάτας.

«BlueFish»

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση - εικόνα 5

Την ατμοσφαιρική Πλατεία Καλογρίωνη, στην πιο ήρεμη πλευρά της Πλάκας, επέλεξε ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης για να στεγάσει το αθηναϊκό «αδερφάκι» του «BlueFish» της Βουλιαγμένης. Το σκηνικό κάτω από τις ασπρισμένες μουριές θυμίζει νησί και στο τραπέζι κάνουμε χώρο για πολύ ωραία ταραμοσαλάτα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, δροσερές σαλάτες και ψαγμένες θαλασσινές προτάσεις.

«Kinjo Japanese Restobar»

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση - εικόνα 6

Κρύβεται εδώ και λίγο καιρό σε μιαν άκρη της Πλατείας Αναλήψεως, φέρνοντας γιαπωνέζικη αύρα στα Βριλήσσια. Ο σεφ Νίκος Πολιτάκος έχει μόλις λανσάρει νέα πιάτα, όπως τα ντάμπλινγκ με πάπια και φουαγκρά και το τατάκι σολομού με κρούστα από φύκια nori και κρέμα ταραμά, δίπλα σε άλλες πολλές κλασικές και new style προτάσεις.


Περισσότερες πληροφορίες

Αυγό του Κόκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Πλάτανος

Αγ. Ζώνης 43, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Kinjo

Κονίτσης 29, Πλ. Αναλήψεως, Βριλήσσια
  • Ethnic κουζίνες

Frater & Soror

Αμύντα 6, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Πλατεία Μητροπόλεως 4, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/09/2022

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.