Οδηγός Εστιατορίων

Κήποι και αυλές για κάθε διάθεση

Από εκλεκτή κρεατοφαγία και γκουρμέ μεζεδολόγημα μέχρι κοσμικό eating & drinking και aperitivo στη δροσιά και από το Χαλάνδρι και την Κηφισιά μέχρι το Παλαιό Φάληρο και την Παλλήνη.

Κήποι και αυλές για κάθε διάθεση

Από εκλεκτή κρεατοφαγία και γκουρμέ μεζεδολόγημα μέχρι κοσμικό eating & drinking και aperitivo στη δροσιά και από το Χαλάνδρι και την Κηφισιά μέχρι το Παλαιό Φάληρο και την Παλλήνη.

«Hide & Seek»

Κήποι και αυλές για κάθε διάθεση - εικόνα 1

Ένας φοβερός κήπος γεμάτος φοίνικες, κάκτους, καστανιές και ακακίες που, όπως λέει και το όνομά του, παίζει κρυφτό με τη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου. Η δράση μοιράζεται ανάμεσα στη βραβευμένη μπάρα, που ετοιμάζει ωραιότατα κοκτέιλ, και στα τραπέζια, όπου θα δοκιμάσετε πρωτότυπες fusion γεύσεις με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, όπως το φαγκρί σχάρας με σος beurre blanc αλλά και το καρπάτσιο από Black Angus σε χωνάκια, με καυτερή ρόκα και μαγιονέζα τρούφας.

«Όμικρον Μεζέ»

Κήποι και αυλές για κάθε διάθεση - εικόνα 2

Αέρας ανανέωσης πνέει στον πανέμορφο κήπο του μοντέρνου μεζεδοπωλείου του oμίλου Καστελόριζο στη Νέα Ερυθραία. Ο νέος executive chef Μιχάλης Ζάχαρης και ο consulting chef Γρηγόρης Χέλμης σερβίρουν από γαρίδες Αμβρακικού σπεντζοφάι και κοκορέτσι από θράψαλο με τζατζίκι μυρωδικών μέχρι ταρτάρ τόνου, ταμπουλέ με φακές beluga, αβοκάντο και χαβιάρι μαύρου σκόρδου αλλά και μπριζολάκια τόνου νισουάζ. Δεν λείπουν ούτε τα signature παστά και καπνιστά του Χέλμη ούτε το φρέσκο ψαράκι.

«Κρητικός»

Κήποι και αυλές για κάθε διάθεση - εικόνα 3

Η υπέροχη αυλή είναι επιπλέον ένα δέλεαρ για να πιάσουμε τραπέζι στη διάσημη κρεατοταβέρνα της οικογένειας Δογιάκη στην Παλλήνη. Η ιεροτελεστία ξεκινά κλασικά με μια ματιά στα ορεκτικά, που έρχονται στο δίσκο, και η συνέχεια παίρνει ασφαλώς την οδό του κρέατος, με ατού την άριστη ποιότητα και την κορυφαία τεχνική στο ψήσιμο. Διαλέγετε και παίρνετε άφοβα ανάμεσα σε μοναδικά νεφράκια στα κάρβουνα, συκώτι τυλιγμένο σε μπόλια, μπιφτέκια και ασφαλώς τα διασημότερα παϊδάκια του Λεκανοπεδίου.

«Villa Grigio 46»

Κήποι και αυλές για κάθε διάθεση - εικόνα 4

Τα τρία του χρόνια συμπλήρωσε πρόσφατα το «αδερφάκι» του ιταλικού εστιατορίου «Da Bruno», που περνάει το καλοκαίρι του στη δροσιά του καταπράσινου ανθισμένου κήπου της μονοκατοικίας του 1930 στο Παλαιό Φάληρο. Καθόμαστε χαλαρά στις φερ φορζέ καρέκλες, ανάμεσα στα φαναράκια, τις γλάστρες και τα ψηλά δέντρα, τιμάμε την ώρα του aperitivo με αμέτρητες ετικέτες σε κρασιά, γκράπες, λιμοντσέλο και signature cocktails ιταλιάνικης έμπνευσης και χτυπάμε σταθερά κάρτα στο Colazione della Domenica, το κυριακάτικο brunch δηλαδή με αυθεντικό άρωμα Ιταλίας.


Περισσότερες πληροφορίες

Όμικρον Meze

Δρόσου 1 & Αίγλης, Νέα Ερυθραία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Hide & Seek

Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Γωγώ Δελογιάννη ανεβαίνει στην ταράτσα

Το "Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα" ανοίγει τις πόρτες του στα ψηλά της Κολοκοτρώνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/05/2022

Τα nice n easy παίζουν "Lyra"

Το καινούργιο μέλος της gourmet & bio healthy οικογένειας είναι ένα σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο στην Πλάκα.

To "Saitama" έρχεται στον Κεραμεικό

Για το νέο του πρότζεκτ ο Σταμάτης Σταματιάδης συνεργάζεται με τον Άνταμ Κοντοβά και παντρεύουν δημιουργικά τα κοκτέιλ με τα κεμπάπ και τα noodles.

Νέο "Mama Tierra" στην Ακρόπολη

Το δημοφιλές χορτοφαγικό resto της οδού Ακαδημίας απέκτησε street αδερφάκι.

Ένα μικρό "Hong Kong" στη Θηβών

Bao buns, sushi, noodles και όχι μόνο δίνουν τον τόνο σε ένα μαγαζί που φτιάχτηκε με αγάπη για την Ασία στο Περιστέρι.

Το "Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου" κολυμπάει νόστιμα στη Μητροπόλεως

Χαλαρή αλλά προσεγμένη ψαροφαγία με τη σφραγίδα του Γιώργου Παπαϊωάννου και πρώτο τραπέζι-πίστα σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του αθηναϊκού κέντρου.

6 φρέσκα γευστικά σενάρια στην πόλη

Παρά τις δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου, νέες αφίξεις νοστιμίζουν την αθηναϊκή άνοιξη από το κέντρο ως τα προάστια.