«Olive Garden»: Mε πρώτο πιάτο Αθήνα

Η Αθήνα εισβάλλει από παντού στην κορυφή του ξενοδοχείου «Titania» για να συναντήσει τις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις του Χρήστου Τζιλήρα που εστιάζουν στις επιλεγμένες πρώτες ύλες.

«Olive Garden»: Mε πρώτο πιάτο Αθήνα

Kαθισμένος στις αναπαυτικές φερφορζέ καρέκλες του «Olive Garden», πιάνω τον εαυτό μου να μακαρίζει τους επισκέπτες του ξενοδοχείου «Titania» που έχουν τέτοιο πανόραμα της πόλης στα πόδια τους. Είναι η στιγμή που ο ήλιος δύει, βάφοντας την Ακρόπολη στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, λίγο προτού ο εμβληματικός βράχος φωτιστεί ατμοσφαιρικά για το υπόλοιπο της βραδιάς.

Η Αθήνα κυκλώνει ανάγλυφα κάθε πλευρά του κομψού roof garden, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να την ψηλαφήσεις: τους λόφους, τις όμορφες και άσχημες πολυκατοικίες της, το παραλιακό μέτωπο με τον Σαρωνικό στο βάθος... Μπορείς να απολαύσεις το θέαμα είτε πίνοντας ένα κοκτέιλ στη βεράντα, με επίκεντρο την ολόλευκη μπάρα, είτε μπορείς να καθίσεις για φαγητό στο κομμάτι του εστιατορίου, το οποίο προτιμούν οι ως επί το πλείστον ξένοι ένοικοι του ξενοδοχείου.

«Olive Garden»: Mε πρώτο πιάτο Αθήνα - εικόνα 1

Στο τιμόνι της γευστικής πρότασης του «Titania» βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια ο executive chef Χρήστος Τζιλήρας, προτείνοντας γεύσεις της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας που έχουν συχνά ως αφετηρία τα ΠΟΠ προϊόντα από διάφορες περιοχές της χώρας. Έτσι η φάβα Σαντορίνης γίνεται κρέμα για να συνοδεύσει το γευστικό καλαμάρι σχάρας με στικ μαριναρισμένου κολοκυθιού και πίκλα από φρέσκο κρεμμυδάκι, ενώ το παστό Μάνης κάνει ενδια­φέρουσα τη γέμιση που έχουν οι μαρουλοσαρμάδες με άγρια μανιτάρια και πρόβειο γιαούρτι.

Αντλώντας έμπνευση από τα classics της ελληνικής κουζίνας, ο σεφ ρίχνει ακόμη στο τραπέζι ένα ριζότο αλά γεμιστά, με πολλά ψιλοκομμένα λαχανικά, κι έναν vegan μουσακά σε στιλ ναπολεόν, με νόστιμες ροδέλες μελιτζάνας και «κιμά» από μανιτάρια, που θα άξιζε περισσότερη από την ωραία μπεσαμέλ αμυγδάλου που έχει στην κορυφή του. Στα κυρίως η πλάστιγγα γέρνει προς το κρέας, με αποκορύφωμα ένα αφοπλιστικά νόστιμο κατσικάκι γάλακτος με πιπεράτες νότες από ελιές θρούμπες Άμφισσας και καπνιστό Νάουσας, ενώ από τα επιδόρπια που υπογράφει ο chef patissier Pierre Fullana δοκιμάσαμε τη sponge style σοκολατόπιτα Valrhona με το ωραίο παγωτό από κάρδαμο και κολοκύθα.

Περισσότερες πληροφορίες

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.