Βελούδινο και μοσχομυριστό Peplo

Με αφορμή τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2019, μπορείτε να επισκεφθείτε το Κτήμα Σκούρα για οινογνωσίες και ξεναγήσεις αλλά και για να γνωρίσετε το Peplo, το ολοκαίνουργιο ροζέ του.

Βελούδινο και μοσχομυριστό Peplo

Με αφορμή τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2019, μπορείτε να επισκεφθείτε το Κτήμα Σκούρα το Σάββατο 31/8 και την Κυριακή 1/9 για οινογνωσίες και ξεναγήσεις αλλά και για να γνωρίσετε το Peplo, το ολοκαίνουργιο ροζέ του.

Βελούδινο και μοσχομυριστό Peplo - εικόνα 1

Έχουν περάσει αισίως δεκαπέντε χρόνια από τότε που ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας καθιέρωσε τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας (στις αρχές Σεπτεμβρίου) για να γιορτάζει μαζί με τους φίλους του Αγιωργίτικου τον τρύγο του δημοφιλούς σταφυλιού. Πληθώρα εκδηλώσεων οργανώνονται σε όλα τα οινοποιεία αλλά και στην πόλη της Νεμέας. Το Κτήμα Σκούρα συμμετέχει δυναμικά κάθε χρόνο με πολλές εκδηλώσεις, όπως γευσιγνωσίες στα λευκά, τα ροζέ και τα ερυθρά κρασιά του, νέας και παλιάς εσοδείας, καθώς και ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του. Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ (μια κοινότητα αμιγώς ελληνικών εταιρειών) το Σάββατο 31/8 και κατόπιν βραδιά όπερας στο βαρελώνα του οινοποιείου με τη σοπράνο Ειρήνη Τζαμτζή, σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία United We Fly· θα ακολουθήσει δεξίωση στη βεράντα του οινοποιείου με μπουφέ βασισμένο σε προϊόντα των εταιρειών μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και θέα στον αμπελώνα. Την Κυριακή 1/9, πάλι, ο σκιτσογράφος Κώστας Βούλγαρης θα βρίσκεται εκεί για να σκιτσάρει όποιον το θελήσει, ενώ το τραπέζι του πινγκ πονγκ θα είναι δια­θέσιμο για τους φίλους του αθλήματος.

Βελούδινο και μοσχομυριστό Peplo - εικόνα 2

Πρωταγωνιστής της φετινής γιορτής θα είναι το νέο εξαιρετικό ροζέ κρασί του κτήματος, το Peplo. Οινοποιημένο χωριστά σε βαρέλια ακακίας (Αγιωργίτικο), ανοξείδωτες δεξαμενές (Syrah) και πήλινους αμφορείς (Μαυροφίλερο), παραμένει με τις οινολάσπες του για να αποκτήσει πολυπλοκότητα και στη συνέχεια αναμειγνύεται κι εμφιαλώνεται. Είναι ένα πολύ ωραίο κρασί, που καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά τη φρεσκάδα και την ωριμότητα. Η κομψότητα είναι γραμμένη στο DNA του και μοσχοβολάει τριαντάφυλλο και γιασεμί, ανανά και πεπόνι. Οι γουλιές του είναι γεμάτες από τα αρώματα της μύτης, ενισχυμένα όμως με ευωδιές λέμονγκρας και μια καραμελάτη αίσθηση στο στόμα, που φρεσκάρεται από ωραία λεμονάτη οξύτητα. Το Peplo είναι άψογο ως απεριτίφ και του ταιριάζουν πολύ τα θαλασσινά, τα οστρακοειδή, τα μπαρμπούνια και οι σάλτσες με ντομάτα.

Διαγωνισμός Peplo Magnum

Βελούδινο και μοσχομυριστό Peplo - εικόνα 3

Το Κτήμα Σκούρα και το «αθηνόραμα» σας καλούν να λάβετε μέρος σε έναν μεγάλο οινοφιλικό διαγωνισμό. Οι δύο νικητές που θα απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις θα κερδίσουν από μία φιάλη Peplo Magnum. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.