Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι»

Το νέο ψαρομάγαζο της Αγίας Παρασκευής μας κέρδισε με την εμφάνιση αλλά και τη δυνατή ποικιλία του σε ψαρομεζέδες και φρέσκο ψάρι.

Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι»

Αναμφίβολα ο χώρος είναι το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει εδώ. Σαν να σηκώθηκε από τα καλντερίμια των Κυκλάδων για να προσγειωθεί στην Αγία Παρασκευή, η αιγαιοπελαγίτικη αυλή του «Ψάρι Ψάρι», με τους ασπρισμένους τοίχους, τις βαμμένες πλάκες στο δάπεδο αλλά και μια εντυπωσιακή μικρογραφία κυκλαδίτικου οικισμού, κάνει το μικρό αλλά θαυματουργό ψαρομάγαζο της Πλατείας Κοραή ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να ταξιδέψουμε σε νησιωτικό σκηνικό χωρίς να πατήσουμε πόδι σε πλοίο.

Απλόχωρα τοποθετημένα, τα ξύλινα τραπέζια με τα ψάθινα καθίσματα στις καρέκλες (προτιμήστε αυτά στην πρώτη γραμμή της αυλής, για άνετο χάζι στην καταπράσινη πλατεία) υπογραμμίζουν την αυθεντικότητα του σκηνικού, με τις επιλογές του πληθωρικού καταλόγου να αναλαμβάνουν στη συνέχεια να πείσουν και τους πιο δύσπιστους: μενού μεγάλο, που ακόμη και οι πιο επιθετικοί παίκτες θα δυσκολευτούν να κυκλώσουν, ποντάρει την μπάνκα στο ψαρομεζέδων ανάγνωσμα, με φρέσκες αθερίνες στο τηγάνι, σαρδέλες-τριαντάφυλλο στη σχάρα, μύδια αχνιστά και γαρίδες σαγανάκι να εναλλάσσονται με σπεσιαλιτέ όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρ, σουτζουκάκια ψαριού και φλογέρες με γαρίδες, ξινόχοντρο και γαλοτύρι. Στις επιλογές της σέντρας φιγουράρουν ακόμη στανταράκια όπως ο ταραμάς ή η φάβα Σαντορίνης, στην επίσκεψή μας όμως προτιμήσαμε την αλοιφή του μαγαζιού, με καπνιστό σκουμπρί, comfort υφή και απαλή επίγευση ψαριού στο βάθος της αρωματικής μπουκιάς.

Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι» - εικόνα 1

Μυρωδάτα ήταν και τα αχνιστά μύδια, με ωραίες πικάντικες νότες στο ζουμάκι τους να αναδεικνύουν τη γλύκα της σάρκας τους, ενώ δυνατό βρήκαμε και το τηγάνι. Οι λουκουμάδες μπακαλιάρου ήρθαν αφράτοι και νόστιμοι, με τραγανή κρούστα και διακριτική την επίγευση καλού λαδιού. Δεν θα περιμέναμε κάτι λιγότερο σε αυτόν τον τομέα, άλλωστε, μια και πίσω από τη μαρκίζα του «Ψάρι Ψάρι» κρύβεται ο Κώστας Ρωμανάκης από το κρητικό εστιατόριο αναφοράς «Τα Ρωμανάκια», το οποίο στεγάζεται ακριβώς απέναντι. Όσο για τα εξίσου τραγανά προσφυγάκια (μικρά μπακαλιαράκια) που δοκιμάσαμε για κυρίως, η σάρκα θα μπορούσε να κρατηθεί λίγο πιο ζουμερή.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψάρι Ψάρι

Πλ. Κοραή 5, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
26/09/2022

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.