Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι»

Το νέο ψαρομάγαζο της Αγίας Παρασκευής μας κέρδισε με την εμφάνιση αλλά και τη δυνατή ποικιλία του σε ψαρομεζέδες και φρέσκο ψάρι.

Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι»

Αναμφίβολα ο χώρος είναι το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει εδώ. Σαν να σηκώθηκε από τα καλντερίμια των Κυκλάδων για να προσγειωθεί στην Αγία Παρασκευή, η αιγαιοπελαγίτικη αυλή του «Ψάρι Ψάρι», με τους ασπρισμένους τοίχους, τις βαμμένες πλάκες στο δάπεδο αλλά και μια εντυπωσιακή μικρογραφία κυκλαδίτικου οικισμού, κάνει το μικρό αλλά θαυματουργό ψαρομάγαζο της Πλατείας Κοραή ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να ταξιδέψουμε σε νησιωτικό σκηνικό χωρίς να πατήσουμε πόδι σε πλοίο.

Απλόχωρα τοποθετημένα, τα ξύλινα τραπέζια με τα ψάθινα καθίσματα στις καρέκλες (προτιμήστε αυτά στην πρώτη γραμμή της αυλής, για άνετο χάζι στην καταπράσινη πλατεία) υπογραμμίζουν την αυθεντικότητα του σκηνικού, με τις επιλογές του πληθωρικού καταλόγου να αναλαμβάνουν στη συνέχεια να πείσουν και τους πιο δύσπιστους: μενού μεγάλο, που ακόμη και οι πιο επιθετικοί παίκτες θα δυσκολευτούν να κυκλώσουν, ποντάρει την μπάνκα στο ψαρομεζέδων ανάγνωσμα, με φρέσκες αθερίνες στο τηγάνι, σαρδέλες-τριαντάφυλλο στη σχάρα, μύδια αχνιστά και γαρίδες σαγανάκι να εναλλάσσονται με σπεσιαλιτέ όπως οι λουκουμάδες μπακαλιάρου με σάλτσα ταρτάρ, σουτζουκάκια ψαριού και φλογέρες με γαρίδες, ξινόχοντρο και γαλοτύρι. Στις επιλογές της σέντρας φιγουράρουν ακόμη στανταράκια όπως ο ταραμάς ή η φάβα Σαντορίνης, στην επίσκεψή μας όμως προτιμήσαμε την αλοιφή του μαγαζιού, με καπνιστό σκουμπρί, comfort υφή και απαλή επίγευση ψαριού στο βάθος της αρωματικής μπουκιάς.

Γευστικό ταξίδι στις Κυκλάδες με το «Ψάρι Ψάρι» - εικόνα 1

Μυρωδάτα ήταν και τα αχνιστά μύδια, με ωραίες πικάντικες νότες στο ζουμάκι τους να αναδεικνύουν τη γλύκα της σάρκας τους, ενώ δυνατό βρήκαμε και το τηγάνι. Οι λουκουμάδες μπακαλιάρου ήρθαν αφράτοι και νόστιμοι, με τραγανή κρούστα και διακριτική την επίγευση καλού λαδιού. Δεν θα περιμέναμε κάτι λιγότερο σε αυτόν τον τομέα, άλλωστε, μια και πίσω από τη μαρκίζα του «Ψάρι Ψάρι» κρύβεται ο Κώστας Ρωμανάκης από το κρητικό εστιατόριο αναφοράς «Τα Ρωμανάκια», το οποίο στεγάζεται ακριβώς απέναντι. Όσο για τα εξίσου τραγανά προσφυγάκια (μικρά μπακαλιαράκια) που δοκιμάσαμε για κυρίως, η σάρκα θα μπορούσε να κρατηθεί λίγο πιο ζουμερή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.