Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς για μια βραδιά στο Liostasi στην Ίο

Στις 10 Αυγούστου ο γνωστός σεφ θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μενού γευσιγνωσίας με παραδοσιακά και διεθνή γαστρονομικά στοιχεία.

Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς για μια βραδιά στο Liostasi στην Ίο

Το γαστρονομικό καλοκαίρι στο «Liostasi Hotel & Suites» της Ίου συνεχίζεται με τη μοντέρνα κουζίνα του σεφ Άνταμ Κοντοβά. Ο σεφ θα μαγειρέψει για μια και μόνο βραδιά (10/8) στο πλαίσιο του κύκλου γαστρονομικών εκδηλώσεων «New Greek Cuisine @ Liostasi» που φιλοξενείται στο «Grandma’s», το εστιατόριο του πεντάστερου ξενοδοχείου που πρόσφατα βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο για τη δημιουργική ελληνική κουζίνα του σεφ Αλέξανδρου Λέπεση. Το «New Greek Cuisine @ Liostasi» είναι μια διοργάνωση που έχει αγκαλιάσει το κοινό, όπου μερικοί εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας για να παρουσιάσουν τις γεύσεις τους στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ίου.

Ο Αθηναίος σεφ Άνταμ Κοντοβάς έκανε το ντεμπούτο του ως μάγειρας δίπλα στο Γιάννη Μπαξεβάνη. Έχει συνεργαστεί με βραβευμένα εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως το «Funky Gourmet» στην Αθήνα και το «Danu at the Brehon» στην Ιρλανδία. Το μενού που θα παρουσιάσει στο Liostasi αντανακλά τη γνώση και εμπειρία του από την Ελλάδα και από τις κουζίνες του κόσμου. Πίσω από το μάλλον τίτλο «snacks» κρύβεται μια σειρά από πρωτότυπα ορεκτικά όπως: τάκος με μοσχαρίσιο κρέας και καπνιστά αυγά, τηγανόψωμο με νιώτικο τυρί και ο αναπάντεχος συνδυασμός αχιβάδας με σάλτσα πιπεριάς και μάνγκο.

Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς για μια βραδιά στο Liostasi στην Ίο - εικόνα 1

Ακολουθούν τρία πιάτα όπου κυριαρχεί το θαλασσινό στοιχείο όπως η σφυρίδα με ταραμά, ζαφορά και μαύρο ρύζι, το μπλε καβούρι με καψαλισμένο σέλινο, ξηρούς καρπούς και ταπιόκα καθώς και ο τόνος με αβοκάντο, λευκή μελιτζάνα και αχλάδι. Η παρασκευή κρέατος περιλαμβάνει φραγκόκοτα με φακές, κολοκύθα και καπνιστό χέλι. Το δείπνο ολοκληρώνεται με ένα γλυκό βασισμένο σε γιαούρτι, καλοκαιρινά φρούτα και λευκή σοκολάτα.

iΚρατήσεις: 2286092140 | email: reservations@grandmasrestaurant.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Gaku

Ένα από τα δυνατά, όμορφα και μοντέρνα πόστα γιαπωνέζικης γαστρονομίας στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
06/10/2022

"Pinktober" στο Hard Rock Cafe® Athens με tacos από την Dominique Crenn

Το Hard Rock Cafe® Athens στηρίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στην 23η ετήσια εκστρατεία "Pinktober" της Hard Rock International λανσάροντας ένα limited edition πιάτο με την υπογραφή της τριάστερης σεφ Dominique Crenn.

"Φάρσα ή κέρασμα;": Τα TGI Fridays™ σε Halloween διάθεση

Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων συνεργάζεται με το αγαπημένο brand "Cap Cap" λανσάροντας τέσσερα γλυκά με "spooky twist" και έμπνευση το Halloween.

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.