Γαλανόλευκο γαστρονομικό ταξίδι με θέα Ακρόπολη στο «Sense Restaurant»

Για ακόμη ένα καλοκαίρι η βεράντα του εστιατορίου «Sense» προσφέρει έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό συναρπαστικής θέας και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας στην κορυφή του ξενοδοχείου «AthensWas».

Γαλανόλευκο γαστρονομικό ταξίδι με θέα Ακρόπολη στο «Sense Restaurant»

Για ακόμη ένα καλοκαίρι η βεράντα του εστιατορίου «Sense» προσφέρει έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό συναρπαστικής θέας και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας στην κορυφή του ξενοδοχείου «AthensWas». Εδώ, στα ψηλά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αισθάνεσαι πως σχεδόν ακουμπάς στον ιερό βράχο και ταυτόχρονα σαλπάρεις για ένα υπέροχο ταξίδι προς κάθε πλευρά της Ελλάδας, με καπετάνιο τον ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.

Βιώματα και γευστικές μνήμες του σεφ και της ομάδας του, εκλεκτές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς και παραδοσιακές συνταγές, σχεδόν ξεχασμένες από πολλούς, αποτυπώνονται σε ένα ξεχωριστό μενού, που ακολουθεί τον κύκλο των εποχών και ανανεώνεται σταδιακά. Ήδη με το γευστικό καλωσόρισμα –τα amuse bouche σερβίρονται πάνω σε έναν ξύλινο δίσκο με το χάρτη της Ελλάδας, φανερώνοντας έτσι την περιοχή από την οποία προέρχονται– ο σεφ σε μυεί στη γευστική του φιλοσοφία και σε προϊδεάζει για πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα, ξυπνούν αναμνήσεις και συγκινούν.

Γαλανόλευκο γαστρονομικό ταξίδι με θέα Ακρόπολη στο «Sense Restaurant» - εικόνα 1

Αναφέρουμε ενδεικτικά το μπαρδουνιώτικο κοκοράκι και το ψάρι αλά σπετσιώτα ανάμεσα στις γεύσεις της παράδοσης που αποδίδονται με πολύ συναίσθημα στη σύγχρονη γαστρονομική διάλεκτο. Θα τα απολαύσετε μαζί με το εξαιρετικό προζυμένιο ψωμί και το φρέσκο βούτυρο, που αμφότερα παρασκευάζονται από τους ίδιους κι έχουν αγαπηθεί πολύ.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.