Γαλανόλευκο γαστρονομικό ταξίδι με θέα Ακρόπολη στο «Sense Restaurant»

Για ακόμη ένα καλοκαίρι η βεράντα του εστιατορίου «Sense» προσφέρει έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό συναρπαστικής θέας και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας στην κορυφή του ξενοδοχείου «AthensWas».

Γαλανόλευκο γαστρονομικό ταξίδι με θέα Ακρόπολη στο «Sense Restaurant»

Για ακόμη ένα καλοκαίρι η βεράντα του εστιατορίου «Sense» προσφέρει έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό συναρπαστικής θέας και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας στην κορυφή του ξενοδοχείου «AthensWas». Εδώ, στα ψηλά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αισθάνεσαι πως σχεδόν ακουμπάς στον ιερό βράχο και ταυτόχρονα σαλπάρεις για ένα υπέροχο ταξίδι προς κάθε πλευρά της Ελλάδας, με καπετάνιο τον ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.

Βιώματα και γευστικές μνήμες του σεφ και της ομάδας του, εκλεκτές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς και παραδοσιακές συνταγές, σχεδόν ξεχασμένες από πολλούς, αποτυπώνονται σε ένα ξεχωριστό μενού, που ακολουθεί τον κύκλο των εποχών και ανανεώνεται σταδιακά. Ήδη με το γευστικό καλωσόρισμα –τα amuse bouche σερβίρονται πάνω σε έναν ξύλινο δίσκο με το χάρτη της Ελλάδας, φανερώνοντας έτσι την περιοχή από την οποία προέρχονται– ο σεφ σε μυεί στη γευστική του φιλοσοφία και σε προϊδεάζει για πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα, ξυπνούν αναμνήσεις και συγκινούν.

Γαλανόλευκο γαστρονομικό ταξίδι με θέα Ακρόπολη στο «Sense Restaurant» - εικόνα 1

Αναφέρουμε ενδεικτικά το μπαρδουνιώτικο κοκοράκι και το ψάρι αλά σπετσιώτα ανάμεσα στις γεύσεις της παράδοσης που αποδίδονται με πολύ συναίσθημα στη σύγχρονη γαστρονομική διάλεκτο. Θα τα απολαύσετε μαζί με το εξαιρετικό προζυμένιο ψωμί και το φρέσκο βούτυρο, που αμφότερα παρασκευάζονται από τους ίδιους κι έχουν αγαπηθεί πολύ.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.