«Αθερίνα»: Ανανέωση στον αφρό!

Φουλ ανανεωμένο μας υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι το πολύ δημοφιλές ψαρομάγαζο της Νέας Ερυθραίας.

«Αθερίνα»: Ανανέωση στον αφρό!

Φουλ ανανεωμένο μας υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι το πολύ δημοφιλές ψαρομάγαζο της Νέας Ερυθραίας. Εν αρχή ην ο χώρος, που παραμένει ευάερος και χαλαρός, αποπνέοντας όμως πιο έντονα αυτήν την κυκλαδίτικη αίσθηση που αγαπήσαμε εξαρχής. Δυνατό σημείο είναι φυσικά η αυλή, που μας κλείνει εισιτήριο μακριά από το καυτό καμίνι του κέντρου για να απολαύσουμε τις θαλασσινές γεύσεις του Γιάννη Χρυσοχοΐδη. Συνεχίζοντας στο γνώριμο ύφος της ποιοτικής και προσιτής ψαροφαγίας που καθιέρωσε την «Αθερίνα», ο νέος σεφ του εστιατορίου δίνει το προσωπικό του στίγμα με ολόφρεσκες δημιουργίες, που παντρεύουν την παράδοση με τη μοντέρνα κουζίνα.

Οι τόσο δημοφιλείς raw γεύσεις βρίσκουν, για παράδειγμα, τη θέση τους στον ολοκαίνουργιο κατάλογο με εξαιρετικές προτάσεις, όπως η ψίχα από μπλε καβούρι Αιγαίου ή ο τόνος poke tartar, ενώ δεν λείπουν τα θαυμάσια ορεκτικά και οι ανανεωμένες σαλάτες. Η διάσημη μους ταραμοσαλάτας της «Αθερίνας» σερβίρεται με αβγά βασιλικής ρέγγας, το φίνο καπνιστό χέλι βρίσκει ιδανική συνοδεία σε μια κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και η αλμύρα κάνει πρωτότυπη συντροφιά με τη σάλτσα αντζούγιας.

«Αθερίνα»: Ανανέωση στον αφρό! - εικόνα 1

Δίπλα τους μπαίνουν ολόφρεσκα παραγαδίσια ψάρια για τα οποία φημίζεται η «Αθερίνα» και φυσικά όλα τα κλασικά θαλασσινά καλούδια, όπως οι φιλεταρισμένες σαρδέλες, το γαριδάκι τράτας και οι τηγανητές καραβιδοουρές. Υπέροχα γλυκά, πλήρης λίστα με αποστάγματα και κρασιά και τιμές, όπως πάντα, φιλικές για να επαναλάβουμε σύντομα την έξοδό μας στα βόρεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

07/12/2022

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.

Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση "Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο", που θα παρουσιάσει στον "Ιανό".

Η παλιά ταβέρνα ζει στις γειτονιές του Πειραιά

Θα το έλεγες και μια ευκαιρία για ζωντανή περιήγηση στην ιστορία της ταβέρνας-οινοπαντοπωλείου και της ταβέρνας-κουτουκιού, που άγνωστο για πόσο ακόμα θα υπάρχει.