Ένα πολύ όμορφο διατηρητέο κτίριο κοντά στην εκκλησία του Αγίου Φίλιππα αποτελεί την έδρα του ολοκαίνουργιου ολοήμερης λογικής καφεστιατορίου στο Μοναστηράκι. Αν και σχετικά σύντομη, η κάρτα που υπογράφει ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος προσφέρει ενδιαφέρουσες ιδέες για τσιμπολόγημα σε μοντέρνο ελληνικό ύφος: φάβα με σκουμπρί και καραμελωμένα κρεμμύδια, κεφτεδάκια με κρέμα ρεβιθιού και κόλιανδρο, ευφάνταστες σαλάτες.
Αν πεινάτε κομμάτι παραπάνω, στα κυρίως σας περιμένουν από ματσάτα Φολεγάνδρου με κατσικάκι Νάξου, ματζουράνα και τυρί τσαλαφούτι ή χυλοπιτάκι με κόκορα και σπασμένο ανθότυρο μέχρι ψαρονέφρι πρασοσέλινο και λαβράκι φρικασέ με χόρτα εποχής, αγκινάρα και σάλτσα λεμονιού. Ρίξτε μια ματιά και στον μαυροπίνακα όπου αναρτώνται τα πιάτα ημέρας όπως ο σπιτικός καβουρμάς από ζυγούρι αλλά και στο σπέσιαλ καταλογάκι με ενδιαφέροντες μεζέδες για το τσίπουρο και το ούζο – οι κατανύξεις ξεκινούν από νωρίς τόσο στα τραπέζια που βγαίνουν στον πεζόδρομο όσο και στη δροσιά της ψηλοτάβανης σάλας φουλ της πέτρας και του ξύλου.