Ο καλύτερος σεφ του κόσμου Mauro Colagreco στους Χρυσούς Σκούφους

Ο σεφ του «Mirazur», του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο θα μαγειρέψει στο diner de gala στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων στην Αθήνα.

Ο καλύτερος σεφ του κόσμου Mauro Colagreco στους Χρυσούς Σκούφους

Είναι από αυτά τα ωραία που όταν συμβαίνουν τιμούν την Ελλάδα και τη γαστρονομική της σκηνή και μας κάνουν πολύ χαρούμενους. Φέτος λοιπόν ο Mauro Colagreco, ο καλύτερος σεφ του κόσμου από το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019 το «Mirazur», θα δημιουργήσει και θα μαγειρέψει ο ίδιος με την ομάδα του το μενού στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων στις 17 Φεβρουαρίου του 2020.

Βρίσκονταν σε συνεχή άνοδο την τελευταία πενταετία το «Mirazur». Όλοι μιλούσαν γι αυτό και την καλλιτεχνική γαστρονομία του που στηρίζεται σε πολύ ξεχωριστές πρώτες ύλες απ' τη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά και από τον κήπο του εστιατορίου του. Κι έτσι όταν πριν λίγες μέρες στη Σιγκαπούρη ανακηρύχτηκε Best Restaurant of the World ο Colagreco τρελλάθηκε από χαρά φωνάζοντας «Wow, wow, wow, wow… Τι τρελή χρονιά! Τρία αστέρια Michelin και νο 1 στον κόσμο, θα τη θυμάμαι για πάντα αυτή τη χρονιά».

Δεν πρόκειται να ξεχάσω τις καταπληκτικές γαρίδες του Σαν Ρέμο μαριναρισμένες σε χυμό γκρέιπφρουτ που έχει μείνει στο δέντρο επί 2,5 ολόκληρα χρόνια για να πυκνώσει και να ραφιναριστεί η γεύση του. Ούτε φυσικά την πιο νόστιμη φασολάδα του κόσμου με υπερφίνα φασόλια της ιταλικής Pigna και ντελικάτη ζελατίνα μοσχαρίσιων τενόντων, σαν τρυφερή απόδωση τιμών στη χωριάτικη θέρμη.

Ο Colagreco δημιουργεί παιγνιώδη συναισθηματικά τοπία από κόκκινη κολοκύθα του κήπου του με εκπληκτικές εναλλαγές γλύκας και τραγανού δάσους (αποξηραμένα fungi porcini, σουσάμια, πασατέμπο και πολλούς ακόμα σπόρους) μαζί μ’ ένα απρόσμενο wasabi φασκόμηλου και σιρόπι σφενδάμου. Είναι αφαιρετικός conceptualίστας συνδυάζοντας τη μελωμένη γλύκα του λωτού με κρέμμα αρμανιάκ και άγουρο καρύδι-τσάγαλο σε μια εκπληκτική συγχορδία. Έχει την τέλεια χιονάτη πεσκανδρίτσα με φουντούκια και αγκινάρα Ιερουσαλήμ. Το signature καλαμάρι του με αγκινάρες και σάλτσα bagna cauda είναι ένα αριστούργημα αρμονίας, σαν σάρκα πορσελάνης κεντημένη με ατρόμητο βότανο pimprenelle σαν χάδι καρυδιού. Ο Mauro Colagreco είναι μια σπάνια καλλιτεχνική γαστρονομικά φλέβα στην Menton, την αγαπημένη πόλη του Jean Cocteau, και θα τον χειροκροτήσουμε στου Χρυσούς Σκούφους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.