Ο καλύτερος σεφ του κόσμου Mauro Colagreco στους Χρυσούς Σκούφους

Ο σεφ του «Mirazur», του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο θα μαγειρέψει στο diner de gala στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων στην Αθήνα.

Ο καλύτερος σεφ του κόσμου Mauro Colagreco στους Χρυσούς Σκούφους

Είναι από αυτά τα ωραία που όταν συμβαίνουν τιμούν την Ελλάδα και τη γαστρονομική της σκηνή και μας κάνουν πολύ χαρούμενους. Φέτος λοιπόν ο Mauro Colagreco, ο καλύτερος σεφ του κόσμου από το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2019 το «Mirazur», θα δημιουργήσει και θα μαγειρέψει ο ίδιος με την ομάδα του το μενού στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων στις 17 Φεβρουαρίου του 2020.

Βρίσκονταν σε συνεχή άνοδο την τελευταία πενταετία το «Mirazur». Όλοι μιλούσαν γι αυτό και την καλλιτεχνική γαστρονομία του που στηρίζεται σε πολύ ξεχωριστές πρώτες ύλες απ' τη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά και από τον κήπο του εστιατορίου του. Κι έτσι όταν πριν λίγες μέρες στη Σιγκαπούρη ανακηρύχτηκε Best Restaurant of the World ο Colagreco τρελλάθηκε από χαρά φωνάζοντας «Wow, wow, wow, wow… Τι τρελή χρονιά! Τρία αστέρια Michelin και νο 1 στον κόσμο, θα τη θυμάμαι για πάντα αυτή τη χρονιά».

Δεν πρόκειται να ξεχάσω τις καταπληκτικές γαρίδες του Σαν Ρέμο μαριναρισμένες σε χυμό γκρέιπφρουτ που έχει μείνει στο δέντρο επί 2,5 ολόκληρα χρόνια για να πυκνώσει και να ραφιναριστεί η γεύση του. Ούτε φυσικά την πιο νόστιμη φασολάδα του κόσμου με υπερφίνα φασόλια της ιταλικής Pigna και ντελικάτη ζελατίνα μοσχαρίσιων τενόντων, σαν τρυφερή απόδωση τιμών στη χωριάτικη θέρμη.

Ο Colagreco δημιουργεί παιγνιώδη συναισθηματικά τοπία από κόκκινη κολοκύθα του κήπου του με εκπληκτικές εναλλαγές γλύκας και τραγανού δάσους (αποξηραμένα fungi porcini, σουσάμια, πασατέμπο και πολλούς ακόμα σπόρους) μαζί μ’ ένα απρόσμενο wasabi φασκόμηλου και σιρόπι σφενδάμου. Είναι αφαιρετικός conceptualίστας συνδυάζοντας τη μελωμένη γλύκα του λωτού με κρέμμα αρμανιάκ και άγουρο καρύδι-τσάγαλο σε μια εκπληκτική συγχορδία. Έχει την τέλεια χιονάτη πεσκανδρίτσα με φουντούκια και αγκινάρα Ιερουσαλήμ. Το signature καλαμάρι του με αγκινάρες και σάλτσα bagna cauda είναι ένα αριστούργημα αρμονίας, σαν σάρκα πορσελάνης κεντημένη με ατρόμητο βότανο pimprenelle σαν χάδι καρυδιού. Ο Mauro Colagreco είναι μια σπάνια καλλιτεχνική γαστρονομικά φλέβα στην Menton, την αγαπημένη πόλη του Jean Cocteau, και θα τον χειροκροτήσουμε στου Χρυσούς Σκούφους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

01/12/2022

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.