Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

Από σύγχρονη Αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία μέχρι μετακλήσεις διεθνών αστεριών. Οι foodies βάλτε τα στην ατζέντα σας αν βρεθείτε για διακοπές σε Ρόδο, Σαντορίνη ή Χαλκιδική.

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

Από σύγχρονη Αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία μέχρι μετακλήσεις διεθνών αστεριών. Οι foodies βάλτε τα στην ατζέντα σας αν βρεθείτε για διακοπές σε Ρόδο, Σαντορίνη ή Χαλκιδική.

«Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός»

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 1

Μια σειρά υψηλού επιπέδου dîners de gala διοργανώνει το «αθηνόραμα» στη Ρόδο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την ανακήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Η πρεμιέρα για τα dîner de gala θα γίνει στις 2 Αυγούστου, στο «Elysium Resort & Spa», όπου στο βραβευμένο fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου, το «Noble Gourmet» (Χρυσός Σκούφος 2019), ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης σε συνεργασία με το σεφ Σταμάτη Μισομικέ αναδημιουργούν εμπνευσμένα τη ροδίτικη κουζίνα μέσα από σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Guest chef θα είναι ο Σωτήρης Ευαγγέλου.

iΔείτε όλες τις λεπτομέρειες, τα μενού και τους σεφ στο http://www.aegean30.gr/

Andronis Gastronomy Festival

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 2

Κορυφαίοι σεφ της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής δίνουν έξτρα λάμψη στη Σαντορίνη στην 5η χρονιά του Andronis Gastronomy Festival. Φέτος ειδικά ξεπερνάει σε ειδικό βάρος κάθε προηγούμενο αφού σε 4 εστιατόρια των ξενοδοχείων του ομίλου θα φιλοξενηθεί ένας άνευ προηγουμένου αριθμός βραβευμένων σεφ διεθνούς εμβέλειας, μεταξύ των οποίων τέσσερις 3άστεροι, δύο 2άστεροι και τέσσεροι σεφ με ένα αστέρι Michelin. Ξεχωρίζουν ο Γάλλος σούπερ στάρ Christian Le Squer (3*) μετρ του wellbeing και ο Βέλγος Gert de Mangeleer(3*) που τα εμπνευσμένα από τα ταξίδια του στον κόσμο πιάτα του μοιάζουν οπτικά με έργα σύγχρονης τέχνης.

iΔείτε τις λεπτομέρειες στο https://www.andronisexclusive.com/el-gr/gastronomy

Cooking for Charity

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 3

Για τέταρτη χρονιά ο Δημήτρης Παμπόρης υποδέχεται 3 σημαντικούς σεφ στα πλαίσια του φεστιβάλ Cooking for Charity που επιστρέφει και φέτος στο πολύ ατμοσφαιρικό και χρυσοσκουφάτο εστιατόριο «Treehouse» του πολυτελούς ξενοδοχείου «Ekies All Senses Resort» στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής. Μετά τον Γκίκα Ξενάκη που άνοιξε το φεστιβάλ, τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Γιάννης Παρίκος (27 & 28/7) από το εμβληματικό «Varoulko Seaside» ενώ το φεστιβάλ κλείνει με τον ταλαντούχο Άνταμ Κοντοβά (31/8 & 1/9). Το φετινό Cooking for Charity ενισχύει τον αστικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μπορούμε» που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα, φροντίζοντας παράλληλα να μηδενίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης.

iΠερισσότερα στο http://ekies.gr

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.