Από σύγχρονη Αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία μέχρι μετακλήσεις διεθνών αστεριών. Οι foodies βάλτε τα στην ατζέντα σας αν βρεθείτε για διακοπές σε Ρόδο, Σαντορίνη ή Χαλκιδική.
«Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός»
Μια σειρά υψηλού επιπέδου dîners de gala διοργανώνει το «αθηνόραμα» στη Ρόδο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την ανακήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Η πρεμιέρα για τα dîner de gala θα γίνει στις 2 Αυγούστου, στο «Elysium Resort & Spa», όπου στο βραβευμένο fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου, το «Noble Gourmet» (Χρυσός Σκούφος 2019), ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης σε συνεργασία με το σεφ Σταμάτη Μισομικέ αναδημιουργούν εμπνευσμένα τη ροδίτικη κουζίνα μέσα από σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Guest chef θα είναι ο Σωτήρης Ευαγγέλου.
Andronis Gastronomy Festival
Κορυφαίοι σεφ της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής δίνουν έξτρα λάμψη στη Σαντορίνη στην 5η χρονιά του Andronis Gastronomy Festival. Φέτος ειδικά ξεπερνάει σε ειδικό βάρος κάθε προηγούμενο αφού σε 4 εστιατόρια των ξενοδοχείων του ομίλου θα φιλοξενηθεί ένας άνευ προηγουμένου αριθμός βραβευμένων σεφ διεθνούς εμβέλειας, μεταξύ των οποίων τέσσερις 3άστεροι, δύο 2άστεροι και τέσσεροι σεφ με ένα αστέρι Michelin. Ξεχωρίζουν ο Γάλλος σούπερ στάρ Christian Le Squer (3*) μετρ του wellbeing και ο Βέλγος Gert de Mangeleer(3*) που τα εμπνευσμένα από τα ταξίδια του στον κόσμο πιάτα του μοιάζουν οπτικά με έργα σύγχρονης τέχνης.
https://www.andronisexclusive.com/el-gr/gastronomy
Δείτε τις λεπτομέρειες στοCooking for Charity
Για τέταρτη χρονιά ο Δημήτρης Παμπόρης υποδέχεται 3 σημαντικούς σεφ στα πλαίσια του φεστιβάλ Cooking for Charity που επιστρέφει και φέτος στο πολύ ατμοσφαιρικό και χρυσοσκουφάτο εστιατόριο «Treehouse» του πολυτελούς ξενοδοχείου «Ekies All Senses Resort» στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής. Μετά τον Γκίκα Ξενάκη που άνοιξε το φεστιβάλ, τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Γιάννης Παρίκος (27 & 28/7) από το εμβληματικό «Varoulko Seaside» ενώ το φεστιβάλ κλείνει με τον ταλαντούχο Άνταμ Κοντοβά (31/8 & 1/9). Το φετινό Cooking for Charity ενισχύει τον αστικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μπορούμε» που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα, φροντίζοντας παράλληλα να μηδενίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης.
Περισσότερα στο