Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

Από σύγχρονη Αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία μέχρι μετακλήσεις διεθνών αστεριών. Οι foodies βάλτε τα στην ατζέντα σας αν βρεθείτε για διακοπές σε Ρόδο, Σαντορίνη ή Χαλκιδική.

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

Από σύγχρονη Αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία μέχρι μετακλήσεις διεθνών αστεριών. Οι foodies βάλτε τα στην ατζέντα σας αν βρεθείτε για διακοπές σε Ρόδο, Σαντορίνη ή Χαλκιδική.

«Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός»

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 1

Μια σειρά υψηλού επιπέδου dîners de gala διοργανώνει το «αθηνόραμα» στη Ρόδο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την ανακήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Η πρεμιέρα για τα dîner de gala θα γίνει στις 2 Αυγούστου, στο «Elysium Resort & Spa», όπου στο βραβευμένο fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου, το «Noble Gourmet» (Χρυσός Σκούφος 2019), ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης σε συνεργασία με το σεφ Σταμάτη Μισομικέ αναδημιουργούν εμπνευσμένα τη ροδίτικη κουζίνα μέσα από σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Guest chef θα είναι ο Σωτήρης Ευαγγέλου.

iΔείτε όλες τις λεπτομέρειες, τα μενού και τους σεφ στο http://www.aegean30.gr/

Andronis Gastronomy Festival

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 2

Κορυφαίοι σεφ της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής δίνουν έξτρα λάμψη στη Σαντορίνη στην 5η χρονιά του Andronis Gastronomy Festival. Φέτος ειδικά ξεπερνάει σε ειδικό βάρος κάθε προηγούμενο αφού σε 4 εστιατόρια των ξενοδοχείων του ομίλου θα φιλοξενηθεί ένας άνευ προηγουμένου αριθμός βραβευμένων σεφ διεθνούς εμβέλειας, μεταξύ των οποίων τέσσερις 3άστεροι, δύο 2άστεροι και τέσσεροι σεφ με ένα αστέρι Michelin. Ξεχωρίζουν ο Γάλλος σούπερ στάρ Christian Le Squer (3*) μετρ του wellbeing και ο Βέλγος Gert de Mangeleer(3*) που τα εμπνευσμένα από τα ταξίδια του στον κόσμο πιάτα του μοιάζουν οπτικά με έργα σύγχρονης τέχνης.

iΔείτε τις λεπτομέρειες στο https://www.andronisexclusive.com/el-gr/gastronomy

Cooking for Charity

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις - εικόνα 3

Για τέταρτη χρονιά ο Δημήτρης Παμπόρης υποδέχεται 3 σημαντικούς σεφ στα πλαίσια του φεστιβάλ Cooking for Charity που επιστρέφει και φέτος στο πολύ ατμοσφαιρικό και χρυσοσκουφάτο εστιατόριο «Treehouse» του πολυτελούς ξενοδοχείου «Ekies All Senses Resort» στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής. Μετά τον Γκίκα Ξενάκη που άνοιξε το φεστιβάλ, τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Γιάννης Παρίκος (27 & 28/7) από το εμβληματικό «Varoulko Seaside» ενώ το φεστιβάλ κλείνει με τον ταλαντούχο Άνταμ Κοντοβά (31/8 & 1/9). Το φετινό Cooking for Charity ενισχύει τον αστικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μπορούμε» που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα, φροντίζοντας παράλληλα να μηδενίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης.

iΠερισσότερα στο http://ekies.gr

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

01/12/2022

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.