«Parlo»: Μίλα μου για cosy ιταλικές βραδιές στα βόρεια

Δροσερή αυλή, φρέσκα ζυμαρικά, λαχταριστές πίτσες. Το Νέο Ψυχικό έχει ένα δυνατό χαρτί για ιταλικές απολαύσεις.

«Parlo»: Μίλα μου για cosy ιταλικές βραδιές στα βόρεια

Μας αρέσει η χαλαρή αύρα γειτονιάς που αγκαλιάζει το «Parlo» στο Νέο Ψυχικό, όμως και το ίδιο το μαγαζί είναι στέκι αγαπημένο και πολύ δημοφιλές, με θαυμάσια ιταλική κουζίνα και φιλικές τιμές. Η δε βεράντα του, που φέτος ανανεώθηκε με αναπαυτικούς καναπέδες, είναι ταμάμ για cosy, δροσερές βραδιές με ιταλιάνικο χρώμα. Η κουζίνα προτάσσει την pasta fresca σε πολλές συνταγές, τα ωραιότατα ριζότο και την πίτσα, βάζοντας στο παιχνίδι υπέροχες σαλάτες, όπως η ολοκαίνουργια Panzanella με μαριναρισμένα ντοματίνια, κατσικίσιο τυρί Caprino και ψητό χωριάτικο ψωμί, αλλά και θαυμάσια ορεκτικά, όπως τα αγαπημένα μας involtini fritti (τραγανά ρολάκια με μανιτάρια και πανσέτα).

«Parlo»: Μίλα μου για cosy ιταλικές βραδιές στα βόρεια - εικόνα 1

Νέες γεύσεις φέτος το καλοκαίρι τα χειροποίητα νιόκι με πανσέτα, πεκορίνο και πιπέρι αρωματισμένο με κακάο, τα φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με μελιτζάνα, σκαρμότσα και πικάντικη σάλτσα nduja αλλά κι ένα surf ’n’ turf ριζότο με γαρίδες και τσορίθο, ενώ η πίτσα, με ζυμάρι ελαφρύ και πεντανόστιμο, παραμένει δυνατό χαρτί: από λιτή Margherita και πικάντικη Peperonella με taleggio, πεπερόνι, spianata και θυμάρι μέχρι μια Manhattan με chorizo, chevre και καραμελωμένο κρεμμύδι. Κάποιο βράδυ που θα έχουμε διάθεση για κρέας θα τιμήσουμε την ταλιάτα Black Angus με τηγανητά τσιπς γλυκοπατάτας, ποντάροντας για γλυκό φινάλε στην αιθέρια πάβλοβα με σάλτσα passion fruit.

Περισσότερες πληροφορίες

Parlo

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.