«Parlo»: Μίλα μου για cosy ιταλικές βραδιές στα βόρεια

Δροσερή αυλή, φρέσκα ζυμαρικά, λαχταριστές πίτσες. Το Νέο Ψυχικό έχει ένα δυνατό χαρτί για ιταλικές απολαύσεις.

«Parlo»: Μίλα μου για cosy ιταλικές βραδιές στα βόρεια

Μας αρέσει η χαλαρή αύρα γειτονιάς που αγκαλιάζει το «Parlo» στο Νέο Ψυχικό, όμως και το ίδιο το μαγαζί είναι στέκι αγαπημένο και πολύ δημοφιλές, με θαυμάσια ιταλική κουζίνα και φιλικές τιμές. Η δε βεράντα του, που φέτος ανανεώθηκε με αναπαυτικούς καναπέδες, είναι ταμάμ για cosy, δροσερές βραδιές με ιταλιάνικο χρώμα. Η κουζίνα προτάσσει την pasta fresca σε πολλές συνταγές, τα ωραιότατα ριζότο και την πίτσα, βάζοντας στο παιχνίδι υπέροχες σαλάτες, όπως η ολοκαίνουργια Panzanella με μαριναρισμένα ντοματίνια, κατσικίσιο τυρί Caprino και ψητό χωριάτικο ψωμί, αλλά και θαυμάσια ορεκτικά, όπως τα αγαπημένα μας involtini fritti (τραγανά ρολάκια με μανιτάρια και πανσέτα).

«Parlo»: Μίλα μου για cosy ιταλικές βραδιές στα βόρεια - εικόνα 1

Νέες γεύσεις φέτος το καλοκαίρι τα χειροποίητα νιόκι με πανσέτα, πεκορίνο και πιπέρι αρωματισμένο με κακάο, τα φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με μελιτζάνα, σκαρμότσα και πικάντικη σάλτσα nduja αλλά κι ένα surf ’n’ turf ριζότο με γαρίδες και τσορίθο, ενώ η πίτσα, με ζυμάρι ελαφρύ και πεντανόστιμο, παραμένει δυνατό χαρτί: από λιτή Margherita και πικάντικη Peperonella με taleggio, πεπερόνι, spianata και θυμάρι μέχρι μια Manhattan με chorizo, chevre και καραμελωμένο κρεμμύδι. Κάποιο βράδυ που θα έχουμε διάθεση για κρέας θα τιμήσουμε την ταλιάτα Black Angus με τηγανητά τσιπς γλυκοπατάτας, ποντάροντας για γλυκό φινάλε στην αιθέρια πάβλοβα με σάλτσα passion fruit.

Περισσότερες πληροφορίες

Parlo

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.