Η νοστιμιά της παράδοσης βγαίνει από το «Αυγό του Κόκορα»

Πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, ζουμερές τηγανιές, σαλάτες και αρωματικές πίτες με εγγύηση χρόνων στην πλατεία Αυδή.

Η νοστιμιά της παράδοσης βγαίνει από το «Αυγό του Κόκορα»

Έτοιμη να υποδεχτεί τις ζέστες του καλοκαιριού, η δροσερή αυλή του «Αυγού του Κόκορα» θα γεμίσει για άλλη μία χρονιά την Πλατεία Αυδή με μυρωδιές και γεύσεις ποτισμένες με ελληνική παράδοση. Σε ένα στέκι συνδεδεμένο με την καλλιτεχνική κοινότητα, που μοιράζει χαμόγελα στα νοσταλγικά φωτογραφικά κολάζ των δια­δρόμων, αλλά κι εδραιωμένο pit stop για τη θεατρική πιάτσα που ξεδιπλώνεται πέριξ του Μεταξουργείου, αρωματικές μαραθόπιτες, αφράτοι γεμιστοί κολοκυθανθοί, μυρωδάτα απάκια και άλλα καλούδια από τη λίστα των ορεκτικών πλασάρονται στη σέντρα, ενώ οι δροσερές σαλάτες προκαλούν για ομαδικό παιχνίδι, σε τραπέζια στρωμένα με παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ιδανική για τις πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών που καψαλίζει με αγάπη η σχάρα ή τις ζουμερές τηγανιές που σκορπούν τις μυρωδιές τους από την κουζίνα.

Η νοστιμιά της παράδοσης βγαίνει από το «Αυγό του Κόκορα» - εικόνα 1

Για τους δε μοναχοφαγάδες της παρέας, το πιάτο-υπογραφή που φέρει το όνομα του μαγαζιού συναγωνίζεται τη φαμόζα κοκορόσουπα για τα πρωτεία των bestsellers ενός εστιατορίου που, ακόμη και στη νέα του έδρα στην Πλατεία Αυδή, κουβαλά ιστορία η οποία σας περιμένει να την ξαναθυμηθείτε ή να την ανακαλύψετε εκ νέου.

Περισσότερες πληροφορίες

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.