Η νοστιμιά της παράδοσης βγαίνει από το «Αυγό του Κόκορα»

Πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, ζουμερές τηγανιές, σαλάτες και αρωματικές πίτες με εγγύηση χρόνων στην πλατεία Αυδή.

Η νοστιμιά της παράδοσης βγαίνει από το «Αυγό του Κόκορα»

Έτοιμη να υποδεχτεί τις ζέστες του καλοκαιριού, η δροσερή αυλή του «Αυγού του Κόκορα» θα γεμίσει για άλλη μία χρονιά την Πλατεία Αυδή με μυρωδιές και γεύσεις ποτισμένες με ελληνική παράδοση. Σε ένα στέκι συνδεδεμένο με την καλλιτεχνική κοινότητα, που μοιράζει χαμόγελα στα νοσταλγικά φωτογραφικά κολάζ των δια­δρόμων, αλλά κι εδραιωμένο pit stop για τη θεατρική πιάτσα που ξεδιπλώνεται πέριξ του Μεταξουργείου, αρωματικές μαραθόπιτες, αφράτοι γεμιστοί κολοκυθανθοί, μυρωδάτα απάκια και άλλα καλούδια από τη λίστα των ορεκτικών πλασάρονται στη σέντρα, ενώ οι δροσερές σαλάτες προκαλούν για ομαδικό παιχνίδι, σε τραπέζια στρωμένα με παρεΐστικη ατμόσφαιρα, ιδανική για τις πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών που καψαλίζει με αγάπη η σχάρα ή τις ζουμερές τηγανιές που σκορπούν τις μυρωδιές τους από την κουζίνα.

Η νοστιμιά της παράδοσης βγαίνει από το «Αυγό του Κόκορα» - εικόνα 1

Για τους δε μοναχοφαγάδες της παρέας, το πιάτο-υπογραφή που φέρει το όνομα του μαγαζιού συναγωνίζεται τη φαμόζα κοκορόσουπα για τα πρωτεία των bestsellers ενός εστιατορίου που, ακόμη και στη νέα του έδρα στην Πλατεία Αυδή, κουβαλά ιστορία η οποία σας περιμένει να την ξαναθυμηθείτε ή να την ανακαλύψετε εκ νέου.

Περισσότερες πληροφορίες

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι η "πυθαγόρεια διατροφή";

Η νέα έκδοση "Πυθαγόρειος διατροφή: Από την αρχαιότητα, στη σύγχρονη vegan τάση", που υπογράφει η Μαργαρίτα Ικαρίου, γεφυρώνει την αξία της διατροφής που πρότεινε ο Έλληνας φιλόσοφος, με την παγκόσμια σύγχρονη τάση για ποιοτική διατροφή.

09/12/2022

Fine Mess

Μοναδικό στο είδος του smokehouse, που σιγοκαπνίζει και σιγοψήνει κρέατα όπως το συνηθίζουν στον αμερικανικό Νότο.

Το "Da Bruno" δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα ιταλιάνικο σουξέ

Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου εξακολουθεί να συναρπάζει τους τιφόζι της γεύσης, με επικεφαλής πια στην κουζίνα του την Κυριακή Φωτοπούλου.

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.