Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου

Σε μεγάλη φόρμα βρήκαμε τα βραβευμένα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας του νησιού.

Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου

«Θαλασσάκι»

Σε μια προβλήτα, που σε στέλνει πίσω στον χρόνο, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, η προσωπική μαγειρική άποψη της Αντωνίας Ζάρπα, συνδυάζει ανεπιτήδευτα τα τοπικά υλικά και τις γευστικές της μνήμες με μια σύγχρονη ματιά, την καρδιά της και το γούστο της. Κλασική επιλογή για όσους ξέρουν και η σαλάτα «ξερολιθιά», με «χτισμένα» νόστιμα κηπευτικά σχάρας εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας και σταφίδες.

Ο μπακαλιάρος τιμάται ιδιαίτερα στο μενού, με τέσσερις επιλογές, από τις οποίες δοκιμάσαμε τον ψημένο στον φούρνο, στο αλουμινόχαρτο. Φτάνει καλοτυλιγμένος και με το άνοιγμα ξεχύνονται μαυλιστικές μυρωδιές ψαριού, λαχανικών και μυρωδικών σε ένα πιάτο που εκφράζει υποδειγματικά την ελληνική κουζίνα.

i Θαλασσάκι, Όρμος Υστερνίων, Τήνος, 2283 031366

«Μαραθιά»

Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου - εικόνα 1

Ανοιχτόχρωμο ξύλο σε συνδυασμό με μπαμπού, πινελιές ψάθας και χαλαρό, μοντέρνο design χαρακτηρίζουν το νέο outlook της Μαραθιάς. Ο Μαρίνος Σουράνης δεν είναι απλά ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, είναι η ψυχή του. Κάθε χρόνο μας εκπλήσσει με ακόμα πιο προχωρημένες προτάσεις και φέτος δεν πήγε πίσω. Η λατρεία του και η γνώση του στο ψάρι έφερε στο μαγαζί το μοναδικό στη χώρα μας ψυγείο ωρίμανσης ψαριών, ένα dry aged «ωριμαντήριο» προχωρημένης τεχνολογίας, που, όπως διαπιστώσαμε ήδη από την αρχή, δημιουργεί θαύματα γεύσης. Η λακέρδα από ρείκι ωριμασμένο 20 ημέρες ήταν ένα σκέτο βελούδο και μια απόλαυση του ουρανίσκου, καθώς διατηρούσε μια απαλή γεύση θάλασσας, η πιο φίνα του είδους που έχουμε πετύχει.

Στη Μαραθιά, τον κύριο λόγο είχε πάντα η πρώτη ύλη. Από ωμή και έξοχα διαχειρισμένη -μάστορας στα αλίπαστα και στα μαρινάτα ψάρια ο Μαρίνος και εξαιρετικό το δικό του αβγοτάραχο- έως μαγειρεμένη με δεξιοτεχνία και γνώση, που διατηρεί τη φρεσκάδα των συστατικών, και βέβαια, με ένα πολύ καλό τηγάνι και άψογο ψήσιμο στη σχάρα.

i Μαραθιά, παραλία Αγίου Φωκά, Τήνος 6986305051

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.