Ποιο είναι το καλύτερο street food της πόλης;

Ο διαγωνισμός Best Street Food, με τη χορηγία της METRO Cash & Carry, συνεχίζεται: δες πώς διαμορφώνεται ως τώρα και ψήφισε τα αγαπημένα σου spots για να κερδίσεις street food combos και άλλα νόστιμα δώρα.

Ποιο είναι το καλύτερο street food της πόλης;

Έθνικ ή παραδοσιακό, ανατολίτικο ή δυτικό, το street food δεν είναι απλώς μια τάση σε συνεχή ανανέωση, αλλά το καύσιμο που δίνει ώθηση στην καθημερινότητά μας, γεμίζοντας τις μπαταρίες μας με ενέργεια στις πιο δύσκολες ώρες της μέρας, δίνοντάς μας παράλληλα το εισιτήριο για ένα γρήγορο ταξίδι μακριά απ’ την πόλη, έστω κι αν η απόδραση είναι μόνο γαστρονομική. Παράλληλα, όμως, είναι και η άγκυρα που μας γυρνά στις γεύσεις των παιδικών μας χρόνων, καθησυχαστικά σκεπασμένων σε τραγανό φύλλο.

Από την έξαρση των φαλαφελάδικων ως τις κρυφές γωνιές των αφράτων bagels κι από τους κραταιούς εκπροσώπους της παραδοσιακής τυρόπιτας ως τους ναούς του λιβανέζικου λαχματζούν, η ψηφοφορία του Αθηνοράματος για το καλύτερο street food, τη χορηγία της METRO Cash & Carry, έχει σκοπό όχι μόνο να αναδείξει τη γεύση που αγαπούν οι δρόμοι της πόλης, αλλά και τα στέκια που σερβρίρουν τις πιο νόστιμες, αγνές, χορταστικές και αυθεντικές εκδοχές τους.

Ποιο είναι το καλύτερο street food της πόλης; - εικόνα 1

Κουλούρια, λουκουμάδες, bao buns και τηγανητά ψαράκια σε χωνί κονταροχτυπιούνται στην αρένα των best sellers, ενώ η διελκυστίνδα του κοσμοπολίτικου με το παραδοσιακό κορυφώνεται στο ρετιρέ των προτιμήσεων, όπου φαλαφελάδες και τυροπιτάδες μονομαχούν για την πρωτιά. Όσο για τον χάρτη της γεύσης, με ψήφους να αναδεικνύουν spots απ’ το Γαλάτσι ως τη Γλυφάδα κι από τα Σπάτα ως τον Πειραιά, φαίνεται πως Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Παγκράτι και Κουκάκι είναι οι περιοχές με τους πιο νόστιμους δρόμους της Αθήνας, όπου διεκδικούν τη θέση τους και local ήρωες με υπερτοπική γοητεία και όχι μόνο μεγάλα brands του νόστιμου snack.

Φυσικά, η τελική εικόνα είναι στο χέρι σας, αφού η ψήφος σας δεν έχει μόνο τη δύναμη να διαμορφώσει το τοπίο, αλλά και την δυνατότητα να σας ανταμείψει με street food combos σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της πόλης, κάρτες αθηνόραμα Club και δώρα από την METRO Cash & Carry.

Για τους επόμενους δύο μήνες, λοιπόν, ψηφίστε και αναδείξτε εσείς το καλύτερο street food της πόλης.

Τα τρία δημοφιλέστερα street food spots που θα αναδειχθούν από το διαγωνισμό θα κερδίσουν από μια δωροεπιταγή 200€ από την METRO Cash & Carry.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.