«Mythos by Divani» πάνω στη θάλασσα

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Divani» στη Βουλιαγμένη κάνει μια πρόταση που βλέπει τη θαλασσινή κουζίνα με μοντέρνα διάθεση.

«Mythos by Divani» πάνω στη θάλασσα

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Divani» στη Βουλιαγμένη έχει καταρχήν το προσόν της αδιαπραγμάτευτα προνομιακής τοποθεσίας πάνω στη θάλασσα. Καθισμένος στο απώτατο άκρο του ξύλινου ντεκ του απολαμβάνω την ηρεμία και μια αίσθηση διακοπών, βοηθούντος του βαθυκόκκινου ηλιοβασιλέματος που κάνει πολλούς ενοίκους του ξενοδοχείου να βγουν στη βεράντα τους για να το απαθανατίσουν.

Ο χώρος του «Mythos» έχει ανανεωθεί πρόσφατα σε ανάλαφρα μοντέρνο ύφος, παραμένοντας ωστόσο πιστός στη φιλοσοφία ενός εστιατορίου ψαριού: από τα πολυτελή διπλά τραπεζομάντιλα και την προσεγμένη art de la table μέχρι το καλοντυμένο προσωπικό που περιποιείται με ευγένεια και ξεκοκαλίζει αριστοτεχνικά το μεγάλο ψάρι μπροστά σου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο σεφ Λεωνίδας Φορτετσανάκης κάνει στο «Mythos» μια πρόταση που βλέπει τη θαλασσινή κουζίνα με μοντέρνα διάθεση.

«Mythos by Divani» πάνω στη θάλασσα - εικόνα 1

Έτσι, γαρνίρει για παράδειγμα τη μους λευκού ταραμά με λίγο αβγοτάραχο και τραγανά τσιπς κρεμμυδιού, προσφέροντας μια επιπλέον υφή στο κλασικό έδεσμα, κατεβάζει το χταπόδι από τη σχάρα τρυφερό για να το συνοδεύσει με μια ωραία κρέμα από αβοκάντο και ρεβίθια και τυλίγει τα υλικά της σπανακόπιτας σε σωστά τηγανισμένα ελληνοασιατικά spring rolls.

Στα κυρίως, το κριθαρότο με φρέσκες γαρίδες Αμβρακικού και φέτα έχει comfort θαλασσινή νοστιμιά και ανταγωνίζεται την ωραία σφυρίδα στη σχάρα που σερβίρεται με ένα θαυμάσιο αβγολέμονο, αφήνοντας πίσω τις τηγανητές κουτσομούρες που θα κέρδιζαν πόντους αν είχαν πιο τραγανή σάρκα. Γλυκιά αποφώνηση με φινετσάτη τάρτα λεμονιού και εξαιρετικούς λουκουμάδες με παγωτό βανίλια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Terra bistro"

Διανύοντας τη δέκατη χρονιά του, ένα γευστικό στέκι στην Πάτρα που έχει αγαπηθεί, μας περιμένει ανανεωμένο και φρεσκαρισμένο και για τα χειμερινά μας γευστικά ραντεβού.

29/11/2022

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.

Βινύλιο, burgers, pizza και κοκτέιλ στο "1st Koukaki Vinyl Market"

Όλες οι αγάπες συγκεντρωμένες σε ένα Σαββατοκύριακο στη σκιά της Ακρόπολης.

Ο τριάστερος σεφ Mauro Colagreco Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως της UNESCO για τη Βιοποικιλότητα

Ο Ιταλοαργεντίνος chef-patron του τριάστερου "Mirazur" στη Μεντόν είναι ο πρώτος σεφ στην ιστορία της UNESCO που τιμάται με τον συγκεκριμένο τίτλο.

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.