Το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Divani» στη Βουλιαγμένη έχει καταρχήν το προσόν της αδιαπραγμάτευτα προνομιακής τοποθεσίας πάνω στη θάλασσα. Καθισμένος στο απώτατο άκρο του ξύλινου ντεκ του απολαμβάνω την ηρεμία και μια αίσθηση διακοπών, βοηθούντος του βαθυκόκκινου ηλιοβασιλέματος που κάνει πολλούς ενοίκους του ξενοδοχείου να βγουν στη βεράντα τους για να το απαθανατίσουν.
Ο χώρος του «Mythos» έχει ανανεωθεί πρόσφατα σε ανάλαφρα μοντέρνο ύφος, παραμένοντας ωστόσο πιστός στη φιλοσοφία ενός εστιατορίου ψαριού: από τα πολυτελή διπλά τραπεζομάντιλα και την προσεγμένη art de la table μέχρι το καλοντυμένο προσωπικό που περιποιείται με ευγένεια και ξεκοκαλίζει αριστοτεχνικά το μεγάλο ψάρι μπροστά σου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο σεφ Λεωνίδας Φορτετσανάκης κάνει στο «Mythos» μια πρόταση που βλέπει τη θαλασσινή κουζίνα με μοντέρνα διάθεση.
Έτσι, γαρνίρει για παράδειγμα τη μους λευκού ταραμά με λίγο αβγοτάραχο και τραγανά τσιπς κρεμμυδιού, προσφέροντας μια επιπλέον υφή στο κλασικό έδεσμα, κατεβάζει το χταπόδι από τη σχάρα τρυφερό για να το συνοδεύσει με μια ωραία κρέμα από αβοκάντο και ρεβίθια και τυλίγει τα υλικά της σπανακόπιτας σε σωστά τηγανισμένα ελληνοασιατικά spring rolls.
Στα κυρίως, το κριθαρότο με φρέσκες γαρίδες Αμβρακικού και φέτα έχει comfort θαλασσινή νοστιμιά και ανταγωνίζεται την ωραία σφυρίδα στη σχάρα που σερβίρεται με ένα θαυμάσιο αβγολέμονο, αφήνοντας πίσω τις τηγανητές κουτσομούρες που θα κέρδιζαν πόντους αν είχαν πιο τραγανή σάρκα. Γλυκιά αποφώνηση με φινετσάτη τάρτα λεμονιού και εξαιρετικούς λουκουμάδες με παγωτό βανίλια.