Η μελιτζάνα γιορτάζει στο «Βυζαντινό»

Παράδοση αποτελούν πια τα γευστικά αφιερώματα στο όμορφο all day εστιατόριο του «Hilton» που συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η μελιτζάνα γιορτάζει στο «Βυζαντινό»

Παράδοση αποτελούν πια τα γευστικά αφιερώματα στο όμορφο all day εστιατόριο του «Hilton» που συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σταρ της εποχής είναι αυτήν τη φορά η μελιτζάνα, η οποία δίνει τη γεύση της σε μια ολόκληρη σειρά πιάτων που σερβίρονται παράλληλα με το κανονικό μενού του εστιατορίου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο: μπρουσκέτα με μελιτζάνα καπονάτα, μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες, ποικιλία μελιτζάνας (ψητές, πίκλες, κροκέτες και μελιτζανοσαλάτα με αραβική πίτα), πράσινη σαλάτα με μελιτζάνες, Μετσοβόνε και pesto από βασιλικό και λευκή μελιτζάνα, σιτσιλιάνικα ζυμαρικά paccheri με μελιτζάνα, ντοματίνια, βασιλικό και πεκορίνο, ρολά μελιτζάνας με μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα μπεσαμέλ αλλά και ριζότο μελιτζάνας με νιφάδες τρούφας.

Θα τα ταιριάξετε αρμονικά με ένα signature cocktail από ρούμι αρωματισμένο με μελιτζάνα, μαρτίνι και χυμό λεμόνι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.