Η μελιτζάνα γιορτάζει στο «Βυζαντινό»

Παράδοση αποτελούν πια τα γευστικά αφιερώματα στο όμορφο all day εστιατόριο του «Hilton» που συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η μελιτζάνα γιορτάζει στο «Βυζαντινό»

Παράδοση αποτελούν πια τα γευστικά αφιερώματα στο όμορφο all day εστιατόριο του «Hilton» που συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σταρ της εποχής είναι αυτήν τη φορά η μελιτζάνα, η οποία δίνει τη γεύση της σε μια ολόκληρη σειρά πιάτων που σερβίρονται παράλληλα με το κανονικό μενού του εστιατορίου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο: μπρουσκέτα με μελιτζάνα καπονάτα, μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες, ποικιλία μελιτζάνας (ψητές, πίκλες, κροκέτες και μελιτζανοσαλάτα με αραβική πίτα), πράσινη σαλάτα με μελιτζάνες, Μετσοβόνε και pesto από βασιλικό και λευκή μελιτζάνα, σιτσιλιάνικα ζυμαρικά paccheri με μελιτζάνα, ντοματίνια, βασιλικό και πεκορίνο, ρολά μελιτζάνας με μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα μπεσαμέλ αλλά και ριζότο μελιτζάνας με νιφάδες τρούφας.

Θα τα ταιριάξετε αρμονικά με ένα signature cocktail από ρούμι αρωματισμένο με μελιτζάνα, μαρτίνι και χυμό λεμόνι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.