«Ψαροχώρι» με νέα πιάτα ημέρας

Είναι από τα στανταράκια μας για καλοβαλμένη ψαροφαγία στην ενδοχώρα των Αμπελοκήπων το λευκοντυμένο εστιατόριο που τώρα το καλοκαίρι βγαίνει και στην βεράντα του με προτάσεις ημέρας.

«Ψαροχώρι» με νέα πιάτα ημέρας

Είναι από τα στανταράκια μας για καλοβαλμένη ψαροφαγία στην ενδοχώρα των Αμπελοκήπων το λευκοντυμένο εστιατόριο που επιβλέπει την οδό Τσόχα σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Μαβίλη.

Τώρα το καλοκαίρι μάλιστα βγαίνει και στην βεράντα του, σερβίροντας μάλιστα πλάι στα κλασικά του (όπως η δική τους εκδοχή για την αθηναϊκή σαλάτα με σφυρίδα, tobico, yuzu και lime) ενδιαφέρουσες προτάσεις ημέρας σαν τα αλμυρίκια ή τα φύκια wakame για την αρχή, το θράψαλο στη σχάρα αλλά και το carpaccio από λαβράκι ή το ταρτάρ τόνου για όσους αγαπούν τα ωμά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

01/12/2022

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.

Θamõn

Ένα cool και στιλάτο μικρό ρεστοράν συντονίζει εδώ και λίγους μήνες τα Γιάννενα στους ρυθμούς μιας "γαλανόλευκης" μπιστρονομίας, ιδιαίτερα γοητευτικής και καλοβαλμένης.

"Ποιο εστιατόριο θα ήθελα να έχω ανοίξει": 4 σεφ και restaurateurs απαντούν

4 σημαντικοί εκπρόσωποι της αθηναϊκής εστίασης μιλούν για εκείνα τα μέρη που θα ήθελαν οι ίδιοι να έχουν φτιάξει. Και δεν είναι ασφαλώς τα δικά τους.

Panettone al Parmigiano & Pepe Sichuan, ένα αναπάντεχο deli!

Ένα "αλμυρό" panettone ίσως ακούγεται παράξενα… μέχρι να δοκιμάσεις αυτή τη νέα παραλλαγή του γνήσιου μιλανέζικου panettone Mito21, που έκλεψε πέρσι τις εντυπώσεις.