Προσφούρνια έχετε δοκιμάσει;

Μια παραδοσιακή οικοτεχνία με τα όλα της είναι η νέα πρόταση των ιστορικών «Καραμανλίδικων του Φάνη», ασφαλώς στα πέριξ του άλλου τους μαγαζιού στου Ψυρρή.

Προσφούρνια έχετε δοκιμάσει;

Μια παραδοσιακή οικοτεχνία με τα όλα της είναι η νέα πρόταση των ιστορικών «Καραμανλίδικων του Φάνη», ασφαλώς στα πέριξ του άλλου τους μαγαζιού στου Ψυρρή. Εδώ το focus είναι στον ξυλόφουρνο με σπεσιαλιτέ τα προσφούρνια όπως ονομάζονταν στους χρόνους του Βυζαντίου τα ψωμάκια που ψήνονταν σε υπαίθριους φούρνους και μαγειρεία.

Τα προσφούρνια της επιλογής σας «διακοσμούνται» με τα εκλεκτά μερακλίδικα καλούδια των «Καραμανλίδικων» και μπορείτε να συνοδεύσετε με καραμανλίδικους μεζέδες και κάποια ζεστά πιάτα. Φεύγοντας φροντίστε να προμηθευτείτε από χειροποίητο σουτζούκι και παστουρμά μέχρι σπάνια τυριά από όλη την Ελλάδα, ενώ θα γλυκαθείτε με κιουνεφέ και μπακλαβά που παρασκευάζονται με αγνό βούτυρο, καζάν ντιπί, παστέλι, ρυζόγαλο, καθώς και σπιτικές μαρμελάδες.

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη - Εργαστήρι (Τα)

Ερμού 119, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.