Στο «Ερμείον» θα είσαι σαν σε διακοπές

Τώρα που έχει μεταφερθεί στην όμορφη και δροσερή αυλή, έχει τη δύναμη να σε διακτινίσει όχι μόνο σε μακρινό προορισμό αλλά και σε μια Αθήνα άλλης εποχής.

Στο «Ερμείον» θα είσαι σαν σε διακοπές

Καλοκαίρι, ζέστη, οι φίλοι λείπουν διακοπές και οι μέρες μέχρι να σαλπάρεις για το Αιγαίο αργούν. Μην το σκέφτεσαι: μετά τη δουλειά κατέβα Σύνταγμα και άρχισε τα σουλάτσα στην Πλάκα. Θα νιώσεις λίγο σαν τουρίστας στην πόλη, καθώς εδώ το χαρούμενο βουητό των ανθρώπων δεν σταματάει ποτέ. Και μόλις φτάσεις στην Πανδρόσου 15, μπες στην αυλή και πιάσε θέση στην ψάθινη καρέκλα και στο τραπέζι με το καρό τραπεζομάντιλο κάτω από τη μουριά.

Στο «Ερμείον» θα είσαι σαν σε διακοπές - εικόνα 1

Δροσιά, μουσική υπόκρουση ιδανική για ένα καλοκαιρινό βράδυ και γύρω σου ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Τι άλλο θέλεις για να νιώσεις ότι βρίσκεσαι στην αυλή ενός παραδοσιακού εστιατορίου στο Αιγαίο; Εξάλλου, το «Ερμείον», ειδικά τώρα που έχει μεταφερθεί στην όμορφη και δροσερή αυλή, έχει τη δύναμη να σε διακτινίσει όχι μόνο σε μακρινό προορισμό αλλά και σε μια Αθήνα άλλης εποχής, που μοιάζει σαν να βγήκε από ασπρόμαυρη ελληνική ταινία.

Το «σενάριο διακοπών» ολοκληρώνεται μόλις οι ευγενικοί σερβιτόροι φέρουν το μενού για να διαλέξεις: η ελληνική κλασική παραδοσιακή κουζίνα που τιμούν με προσήλωση αρκετά χρόνια στο όμορφο αυτό πλακιώτικο στέκι θα φέρει στη μνήμη σου κάτι από την κουζίνα της γιαγιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/12/2022

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.

Casserole

Ένα χαριτωμένο ελληνικό μπιστρό στην ευρύτερη διοίκηση πρωτευούσης, που θα έλεγαν κι οι παλιότεροι, είναι από τις καλύτερες προτάσεις στην πέρα ανατολική πλευρά των Αθηνών.