«Ακροβόλι»: Θαλασσινή φρεσκάδα με τη βούλα

Τώρα το καλοκαίρι που οι βόλτες μας στη Βούλα πυκνώνουν, πιάνουμε τραπέζι στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της οδού Ποσειδώνος.

«Ακροβόλι»: Θαλασσινή φρεσκάδα με τη βούλα

Τώρα το καλοκαίρι που οι βόλτες μας στη Βούλα πυκνώνουν, αφήνουμε πίσω μας τη βουή της κεντρικής πλατείας και πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι», στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της οδού Ποσειδώνος. Το πολύ κομψό θαλασσινό εστιατόριο αναπνέει σε μια πανέμορφη πέτρινη μονοκατοικία του 1936, αν και φυσικά την τιμητική του αυτήν την εποχή έχει το δροσερό ξύλινο ντεκ με τα τραπέζια, τις αναπαυτικές καρέκλες και την ατμόσφαιρα που έχει κάτι από νησί.

«Ακροβόλι»: Θαλασσινή φρεσκάδα με τη βούλα - εικόνα 1

Καταθέτοντας τη δική τους πρόταση για μια μαγειρική της θάλασσας που βασίζεται στην άριστη πρώτη ύλη, ο σεφ και συνιδιοκτήτης Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής μαζί με τον επί χρόνια στενό του συνεργάτη Μιλτιάδη Γιάννου δημιουργούν ένα γευστικό πανόραμα που μοσχοβολά ιώδιο. Από τα κάθε λογής δυσεύρετα όστρακα και αλίπαστα κι ένα από τα κορυφαία ψητά χταπόδια της πόλης, χαράσσουν ξαφνικά πλώρη για μια εξαιρετική και very healthy υπερσαλάτα με κέιλ, τρίχρωμη κινόα, αποξηραμένα βερίκοκα, αβοκάντο και λιναρόσπορο και δεν διστάζουν να περάσουν την ολόφρεσκη τούνα του Ευβοϊκού από το μαγειρικό τους... μικροσκόπιο, για να τη σερβίρουν σε καρπάτσιο με πιπέρι, λάιμ και τσάιβ, ταρτάρ με αγγουράκι τουρσί αλλά και ταλιάτα με χόρτα και ψητά λαχανικά.

«Ακροβόλι»: Θαλασσινή φρεσκάδα με τη βούλα - εικόνα 2

Το ψυγείο του μαγαζιού γεμίζει καθημερινά με ολόφρεσκα ψάρια από τη Μάνη και την Άνδρο, κάτι που εγγυάται ότι τα σασίμι και τα νιγκίρι που ετοιμάζει ο ταλαντούχος Παναγιώτης Λιατόπουλος προσφέρουν ατόφια θαλασσινή γεύση και αποτελούν ταυτόχρονα μια ωραία ιδέα σε περίπτωση που προτιμήσουμε να τσιμπολογήσουμε στο μπαρ και να δροσιστούμε με κάποιο κοκτέιλ.

«Ακροβόλι»: Θαλασσινή φρεσκάδα με τη βούλα - εικόνα 3

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, θα απολαύσουμε τα ωραία τους γλυκά, ποντάροντας στην πανακότα με γλυκό του κουταλιού, στο βουτυράτο κιουνεφέ και στη γοητευτική γκανάς πικρής σοκολάτας με σάλτσα από φρούτα του δάσους. Σημειώστε ότι στο πίσω μέρος του μαγαζιού μάς ­περιμένει εδώ και λίγο καιρό μια μεγάλη και κομψή σάλα, που μπορεί να κλειστεί και ολόκληρη για επαγγελματικές και ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Ακροβόλι

Ποσειδώνος 14, Βούλα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

07/12/2022

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.

Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση "Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο", που θα παρουσιάσει στον "Ιανό".