«Βασίλαινας»: Νέες γεύσεις al fresco

Ακόμη κι ένα απλό βράδυ καθημερινής να βρεθούμε στο πολύ κομψό εστιατόριο, θα το πετύχουμε γεμάτο ωραίο κόσμο και παρέες, που απολαμβάνουν το φαγητό με την ψυχή τους.

«Βασίλαινας»: Νέες γεύσεις al fresco

Ακόμη κι ένα απλό βράδυ καθημερινής να βρεθούμε στο πολύ κομψό εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα με τη σχεδόν εκατονταετή ιστορία, θα το πετύχουμε γεμάτο ωραίο κόσμο και παρέες, που είναι εμφανές ότι απολαμβάνουν το φαγητό με την ψυχή τους.

Ειδικά μάλιστα τις ημέρες του καλοκαιριού μάς αρέσει να πιάνουμε τραπέζι στο μπροστινό μέρος του μαγαζιού, όπου οι μεγάλες τζαμαρίες ανοίγουν διάπλατα, χαρίζοντας απίθανη δροσιά από το καταπράσινο παρκάκι της οδού Βρασίδα σε μια γοητευτική αντίστιξη με τα ατμοσφαιρικά μητροπολιτικά vibes που εκπέμπει η πολύ όμορφη σάλα του «Βασίλαινα» με τη γυάλινη walk-in κάβα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Κάθε φορά και καλύτερος ο ταλαντούχος σεφ Μάνος Γαρνέλης, μας ξεναγεί στα μονοπάτια μιας μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με comfort χαρακτήρα, που μιλά κατευθείαν στην ανάγκη μας για ουσιαστική γεύση.

«Βασίλαινας»: Νέες γεύσεις al fresco - εικόνα 1

Στον ολοκαίνουργιο καλοκαιρινό κατάλογο δίνει το στίγμα του με νέες προτάσεις, που παντρεύουν την οικειότητα με τη σύγχρονη γαστρονομική αντίληψη και αναδεικνύουν την εκλεκτή πρώτη ύλη: η αποδομημένη σπανακοτυρόπιτα προσφέρει ατόφια τη γεύση του παραδοσιακού πιάτου, η διάσημη ταραμοσαλάτα του «Βασίλαινα» έρχεται σαν ρευστό μετάξι με ιωδιούχα φρεσκάδα, ένα ασυναγώνιστο ταρτάρ από φαγκρί συντονίζει θεαματικά τη θαλασσινή γεύση με τις βοτανικές συχνότητες του αρακά και απογειώνεται συνοδεία ενός spicy όσο και δροσερού σορμπέ από πιπεριά Φλωρίνης με τσίλι.

«Βασίλαινας»: Νέες γεύσεις al fresco - εικόνα 2

Στα κυρίως ο σεφ τιμά τη θαλασσινή πλεύση του εστιατορίου, συνδυάζοντας απροσδόκητα τη σφυρίδα στα κάρβουνα με ένα εξαιρετικό ριζότο αγκινάρας με σπα­ράγγια­, αρακά και ψιλοκομμένο χωριάτικο λουκάνικο ή προτείνοντας μια ευφάνταστη και βαθιά νόστιμη μπολονέζ θαλασσινών με χειροποίητες μαύρες ταλιατέλες, τσορίθο και γαλένι Κρήτης, απαντά όμως και στους λάτρεις του κρέατος με ένα ολόσωστα ψημένο μοσχαρίσιο διάφραγμα, το οποίο συνοδεύει με νιόκι τρούφας, πουρέ από μανιτάρια πορτσίνι και καπνιστά κρεμμύδια.

«Βασίλαινας»: Νέες γεύσεις al fresco - εικόνα 3

Τα επιδόρπια της Μαρίας Καπερώνη θα σφυρίξουν εξαίσια τη λήξη της βραδιάς: φρέσκες φράουλες –σαν κομψοτέχνημα– με μους γιαουρτιού, μαρέγκες, παγωτό περγαμόντο και ζελέ βασιλικού, σοφιστικέ μπάλες μπίτερ σοκολάτας με κομποτέ από κόκκινα φρούτα και σορμπέ φραμπουάζ, αέρινα σου με κρέμα καφέ, λευκή σοκολάτα και σορμπέ από κακάο και σμέουρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.