«Βασίλαινας»: Νέες γεύσεις al fresco

Ακόμη κι ένα απλό βράδυ καθημερινής να βρεθούμε στο πολύ κομψό εστιατόριο, θα το πετύχουμε γεμάτο ωραίο κόσμο και παρέες, που απολαμβάνουν το φαγητό με την ψυχή τους.

«Βασίλαινας»: Νέες γεύσεις al fresco

Ακόμη κι ένα απλό βράδυ καθημερινής να βρεθούμε στο πολύ κομψό εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα με τη σχεδόν εκατονταετή ιστορία, θα το πετύχουμε γεμάτο ωραίο κόσμο και παρέες, που είναι εμφανές ότι απολαμβάνουν το φαγητό με την ψυχή τους.

Ειδικά μάλιστα τις ημέρες του καλοκαιριού μάς αρέσει να πιάνουμε τραπέζι στο μπροστινό μέρος του μαγαζιού, όπου οι μεγάλες τζαμαρίες ανοίγουν διάπλατα, χαρίζοντας απίθανη δροσιά από το καταπράσινο παρκάκι της οδού Βρασίδα σε μια γοητευτική αντίστιξη με τα ατμοσφαιρικά μητροπολιτικά vibes που εκπέμπει η πολύ όμορφη σάλα του «Βασίλαινα» με τη γυάλινη walk-in κάβα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Κάθε φορά και καλύτερος ο ταλαντούχος σεφ Μάνος Γαρνέλης, μας ξεναγεί στα μονοπάτια μιας μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με comfort χαρακτήρα, που μιλά κατευθείαν στην ανάγκη μας για ουσιαστική γεύση.

«Βασίλαινας»: Νέες γεύσεις al fresco - εικόνα 1

Στον ολοκαίνουργιο καλοκαιρινό κατάλογο δίνει το στίγμα του με νέες προτάσεις, που παντρεύουν την οικειότητα με τη σύγχρονη γαστρονομική αντίληψη και αναδεικνύουν την εκλεκτή πρώτη ύλη: η αποδομημένη σπανακοτυρόπιτα προσφέρει ατόφια τη γεύση του παραδοσιακού πιάτου, η διάσημη ταραμοσαλάτα του «Βασίλαινα» έρχεται σαν ρευστό μετάξι με ιωδιούχα φρεσκάδα, ένα ασυναγώνιστο ταρτάρ από φαγκρί συντονίζει θεαματικά τη θαλασσινή γεύση με τις βοτανικές συχνότητες του αρακά και απογειώνεται συνοδεία ενός spicy όσο και δροσερού σορμπέ από πιπεριά Φλωρίνης με τσίλι.

«Βασίλαινας»: Νέες γεύσεις al fresco - εικόνα 2

Στα κυρίως ο σεφ τιμά τη θαλασσινή πλεύση του εστιατορίου, συνδυάζοντας απροσδόκητα τη σφυρίδα στα κάρβουνα με ένα εξαιρετικό ριζότο αγκινάρας με σπα­ράγγια­, αρακά και ψιλοκομμένο χωριάτικο λουκάνικο ή προτείνοντας μια ευφάνταστη και βαθιά νόστιμη μπολονέζ θαλασσινών με χειροποίητες μαύρες ταλιατέλες, τσορίθο και γαλένι Κρήτης, απαντά όμως και στους λάτρεις του κρέατος με ένα ολόσωστα ψημένο μοσχαρίσιο διάφραγμα, το οποίο συνοδεύει με νιόκι τρούφας, πουρέ από μανιτάρια πορτσίνι και καπνιστά κρεμμύδια.

«Βασίλαινας»: Νέες γεύσεις al fresco - εικόνα 3

Τα επιδόρπια της Μαρίας Καπερώνη θα σφυρίξουν εξαίσια τη λήξη της βραδιάς: φρέσκες φράουλες –σαν κομψοτέχνημα– με μους γιαουρτιού, μαρέγκες, παγωτό περγαμόντο και ζελέ βασιλικού, σοφιστικέ μπάλες μπίτερ σοκολάτας με κομποτέ από κόκκινα φρούτα και σορμπέ φραμπουάζ, αέρινα σου με κρέμα καφέ, λευκή σοκολάτα και σορμπέ από κακάο και σμέουρο.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.