Η μοντέρνα όψη της παράδοσης στο «Lazaro 1971»

Ο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός χώρος του Φαλήρου ξετυλίγει ένα κουβάρι νοστιμιάς που πλησιάζει τον μισό αιώνα ιστορίας.

Η μοντέρνα όψη της παράδοσης στο «Lazaro 1971»

Ο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός χώρος του «Lazaro 1971» ξετυλίγει ένα κουβάρι νοστιμιάς που πλησιάζει τον μισό αιώνα ιστορίας. Ήταν φθινόπωρο του 1971 όταν η οικογένεια Βουλγαράκη προσέγγισε τον διάσημο Μπαρμπα-Λάζαρο προκειμένου να κατεβάσει το διάσημο πεϊνιρλί­ του με την αυθεντική ανατολίτικη συνταγή από τη Δροσιά στο Παλαιό Φάληρο και το μαγαζί παραμένει έκτοτε σημείο αναφοράς αλλά και στέκι σημαντικών προσωπικοτήτων.

Η μοντέρνα όψη της παράδοσης στο «Lazaro 1971» - εικόνα 1

Το πεϊνιρλί –με κασέρι και βούτυρο Κερκύρας, με τσιγαριστό κιμά, αβγό ποσέ και πούδρα πάπρικας, με κρέμα φέτας, κρεμμύδι, ελιές, σαλάμι αέρος Θάσου και άλλους ωραίους συνδυασμούς– αποτελεί, ασφαλώς, την αιχμή του δόρατος και πλαισιώνεται, στη νέα εποχή του εστιατορίου, από πολλές γεύσεις, διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Βασίλη Τσατσάκη, που αποδίδουν την παράδοση με μοντέρνα οπτική. Καπνιστό ψαρονέφρι καρπάτσιο με γραβιέρα Ίου, τραγανά λαδοπιτάκια με γύρο μαύρου χοίρου, παστίτσιο με χειροποίητα σκιουφιχτά και ραγού καπνιστής μοσχαρίσιας ουράς αλλά και αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο στο ζωμό του βρίσκουν εξαιρετική συντροφιά στη φροντισμένη wine list, που προσφέρει επιλογές για κάθε γούστο.

Η μοντέρνα όψη της παράδοσης στο «Lazaro 1971» - εικόνα 2

Το σέρβις είναι ιδιαίτερα επαγγελματικό, οι τιμές πολύ φιλικές και τα καθιερωμένα live με έντεχνα και λαϊκά ακούσματα (κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ καθώς και κάθε Κυριακή μεσημέρι) φτιάχνουν ένα ασυναγώνιστο πακέτο εξόδου που προσφέρει κάτι για τον καθέναν.

Περισσότερες πληροφορίες

Lazaro 1971

Ζησιμοπούλου 24A, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Κουκούμαβλος" ξανά στη Σαντορίνη!

Το cult εστιατόριο του Νίκου Πουλιάση επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, στο "Katikies Chromata" στο Ημεροβίγλι.

25/11/2022

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".