Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα

Ήρθε ξανά αυτή η εποχή που οι σεφ παίρνουν κουτάλες και μαρμίτες υπό μάλης και μας στέλνουν γαστρονομικούς χαιρετισμούς από νησιά-ντίβες και ειδυλλιακές ακρογιαλιές. 

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα

Παγκόσμιο trend πλέον η Σαντορίνη, είναι λογικό να τραβάει σαν μαγνήτης το βαρύ πυροβολικό των σεφ μας. Αίσθηση κάνει η επιστροφή του Θοδωρή Παπανικολάου στη «Σελήνη», όπου ύστερα από δύο καλοκαίρια θα χαρούμε ξανά την progressive μοντέρνα και conceptual ελληνική κουζίνα του. Επιστρέφει όμως και ο Στέφανος Κολυμάδης στο «Opson» του καινούργιου ξενοδοχείου «Andronis Arcadia» στην Οία· το concept θα έχει γεύση αρχαίας Ελλάδας, ιδωμένη μέσα από σύγχρονο πνεύμα, με ιδέες που καταγράφονται στη βιβλιογραφία περασμένες από το προσωπικό φίλτρο του σεφ.

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα - εικόνα 1
«Santoro»

Ο Τάσος Στεφάτος, που μας εντυπωσίασε πέρυσι στο «Elements» κι έχει φέτος την ευθύνη όλων των ξενοδοχείων «Canaves», μεταμορφώνει την κουζίνα του «Petra» σε προχωρημένη ελληνική με σεφ τον πολύ καλό Βασίλη Ρούσσο. Όπως καταλαβαίνετε, το άστρο της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας θα λάμψει, αφού επιπλέον το «Idol» επιμελείται ο Παναγιώτης Γιακαλής, με τον Δημήτρη Χρονόπουλο στα επιδόρπια, ο Χάρης Νικολούζος αναλαμβάνει το «De Paul» στο καινούργιο ξενοδοχείο «Katikies Garden» στα Φηρά και ο Χριστόφορος Πέσκιας θα επιμελείται το «Athenian House».

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα - εικόνα 2
Άνταμ Κοντοβάς

Μοντέρνες fusion, ευρύτερα κοσμοπολίτικες, μεσογειακές αλλά και γιαπωνέζικες ιδέες θα δούμε στο «Santoro» του «Grace», που επιμελείται ο Jean-Charles Metayer, στο «Alali» του ξενοδοχείου «Astarte» στο Ακρωτήρι, σε επιμέλεια Άνταμ Κοντοβά με σεφ τον Χρήστο Μπιτσάκη, και στο «Naos» στην Οία, όπου έχει αναλάβει ο Σπύρος Αγιούς.

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.