Παγκόσμιο trend πλέον η Σαντορίνη, είναι λογικό να τραβάει σαν μαγνήτης το βαρύ πυροβολικό των σεφ μας. Αίσθηση κάνει η επιστροφή του Θοδωρή Παπανικολάου στη «Σελήνη», όπου ύστερα από δύο καλοκαίρια θα χαρούμε ξανά την progressive μοντέρνα και conceptual ελληνική κουζίνα του. Επιστρέφει όμως και ο Στέφανος Κολυμάδης στο «Opson» του καινούργιου ξενοδοχείου «Andronis Arcadia» στην Οία· το concept θα έχει γεύση αρχαίας Ελλάδας, ιδωμένη μέσα από σύγχρονο πνεύμα, με ιδέες που καταγράφονται στη βιβλιογραφία περασμένες από το προσωπικό φίλτρο του σεφ.
Ο Τάσος Στεφάτος, που μας εντυπωσίασε πέρυσι στο «Elements» κι έχει φέτος την ευθύνη όλων των ξενοδοχείων «Canaves», μεταμορφώνει την κουζίνα του «Petra» σε προχωρημένη ελληνική με σεφ τον πολύ καλό Βασίλη Ρούσσο. Όπως καταλαβαίνετε, το άστρο της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας θα λάμψει, αφού επιπλέον το «Idol» επιμελείται ο Παναγιώτης Γιακαλής, με τον Δημήτρη Χρονόπουλο στα επιδόρπια, ο Χάρης Νικολούζος αναλαμβάνει το «De Paul» στο καινούργιο ξενοδοχείο «Katikies Garden» στα Φηρά και ο Χριστόφορος Πέσκιας θα επιμελείται το «Athenian House».
Μοντέρνες fusion, ευρύτερα κοσμοπολίτικες, μεσογειακές αλλά και γιαπωνέζικες ιδέες θα δούμε στο «Santoro» του «Grace», που επιμελείται ο Jean-Charles Metayer, στο «Alali» του ξενοδοχείου «Astarte» στο Ακρωτήρι, σε επιμέλεια Άνταμ Κοντοβά με σεφ τον Χρήστο Μπιτσάκη, και στο «Naos» στην Οία, όπου έχει αναλάβει ο Σπύρος Αγιούς.