Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα

Ήρθε ξανά αυτή η εποχή που οι σεφ παίρνουν κουτάλες και μαρμίτες υπό μάλης και μας στέλνουν γαστρονομικούς χαιρετισμούς από νησιά-ντίβες και ειδυλλιακές ακρογιαλιές. 

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα

Παγκόσμιο trend πλέον η Σαντορίνη, είναι λογικό να τραβάει σαν μαγνήτης το βαρύ πυροβολικό των σεφ μας. Αίσθηση κάνει η επιστροφή του Θοδωρή Παπανικολάου στη «Σελήνη», όπου ύστερα από δύο καλοκαίρια θα χαρούμε ξανά την progressive μοντέρνα και conceptual ελληνική κουζίνα του. Επιστρέφει όμως και ο Στέφανος Κολυμάδης στο «Opson» του καινούργιου ξενοδοχείου «Andronis Arcadia» στην Οία· το concept θα έχει γεύση αρχαίας Ελλάδας, ιδωμένη μέσα από σύγχρονο πνεύμα, με ιδέες που καταγράφονται στη βιβλιογραφία περασμένες από το προσωπικό φίλτρο του σεφ.

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα - εικόνα 1
«Santoro»

Ο Τάσος Στεφάτος, που μας εντυπωσίασε πέρυσι στο «Elements» κι έχει φέτος την ευθύνη όλων των ξενοδοχείων «Canaves», μεταμορφώνει την κουζίνα του «Petra» σε προχωρημένη ελληνική με σεφ τον πολύ καλό Βασίλη Ρούσσο. Όπως καταλαβαίνετε, το άστρο της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας θα λάμψει, αφού επιπλέον το «Idol» επιμελείται ο Παναγιώτης Γιακαλής, με τον Δημήτρη Χρονόπουλο στα επιδόρπια, ο Χάρης Νικολούζος αναλαμβάνει το «De Paul» στο καινούργιο ξενοδοχείο «Katikies Garden» στα Φηρά και ο Χριστόφορος Πέσκιας θα επιμελείται το «Athenian House».

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα - εικόνα 2
Άνταμ Κοντοβάς

Μοντέρνες fusion, ευρύτερα κοσμοπολίτικες, μεσογειακές αλλά και γιαπωνέζικες ιδέες θα δούμε στο «Santoro» του «Grace», που επιμελείται ο Jean-Charles Metayer, στο «Alali» του ξενοδοχείου «Astarte» στο Ακρωτήρι, σε επιμέλεια Άνταμ Κοντοβά με σεφ τον Χρήστο Μπιτσάκη, και στο «Naos» στην Οία, όπου έχει αναλάβει ο Σπύρος Αγιούς.

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.