«Folk»: Brunching & dining στην Αιόλου

Το εστιατόριο του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Blend» κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση, που συνενώνει γεύσεις του κόσμου πέρα από γεωγραφικές συντεταγμένες, σε περιβάλλον χαλαρά κοσμοπολίτ.

«Folk»: Brunching & dining στην Αιόλου

Η γνωριμία της ομάδας των ιδιοκτητών του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Blend» με την Εβίτα Κουτσοπούλου και τον Alex Canvin γέννησε το all day εστιατόριο «Folk» στο ισόγειο, εκεί ακριβώς όπου η Αιόλου συναντά την –πεζοδρομημένη εδώ και λίγες ημέρες– Βύσσης. Καθισμένος σε ένα από τα τραπέζια με το ξανθό ξύλο και τις σούπερ αναπαυτικές καρέκλες, περιεργάζομαι το χώρο και πιάνω τον εαυτό μου να χαλαρώνει.

Καθαρές γραμμές, φυτά εσωτερικού χώρου που κρέμονται από το ταβάνι εναλλάξ με κομψά scandi φωτιστικά, ξύλο στην μπάρα της γωνίας, εμφανές τούβλο στην ανοιχτή κουζίνα, κουφώματα στο χαρακτηριστικό μπλε της σοκολάτας Παυλίδη να κάνουν γοητευτική αναφορά στις παλιές εγκαταστάσεις της γνωστής σοκολατοποιίας, που αποτελεί πυρήνα του κτιρίου – η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και αφτιασίδωτα κοσμοπολίτικη, όπως και στο άλλο στέκι του διδύμου, το «Different Beast» της Κηφισιάς.

«Folk»: Brunching & dining στην Αιόλου - εικόνα 1

Όπως κι εκεί, έτσι κι εδώ η Εβίτα και ο Alex επιβλέπουν τα πάντα και μεταφέρουν στην κάρτα του «Folk» χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις περιπλανήσεις τους ανά τον κόσμο, επιλέγοντας συνταγές και πιάτα χωρίς γεωγραφικά στεγανά, που εκτελεί ο ταλαντούχος σεφ Λουκάς Τσάβος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις in-house παρασκευές. Μέχρι τις 7 μ.μ. παίζουν healthy brunch γεύσεις, όπως το πολύχρωμο Buddha bowl ή το ευφυώς υπόγλυκο χειροποίητο μπριός με σπιτική ρικότα και μαρμελάδα, αλλά και κάποια πιο «κανονικά» πιάτα, όπως τα πολύ καλοφτιαγμένα και vegetarian χειροποίητα tagliolini με πέστο από κέιλ, κουκουνάρι και λεμόνι.

Από εκεί και πέρα, η κουζίνα ανοίγει κι άλλο τους ορίζοντές της, κάνοντας άλματα από ένα σκανδιναβικής λογικής και ιδιαίτερα νόστιμο «καρβουνισμένο» μπρόκολο, με ψημένα φουντούκια και χειροποίητο labneh, προς μια ζουμερή σολομοπέστροφα με τραγανή πετσούλα και μπόλικο ασιατικό umami χάρη στον πουρέ από φύκια nori, και καταφέρνει να προσγειωθεί με ισορροπία στα πόδια της.

Δεν πρέπει να χάσεις...

«Folk»: Brunching & dining στην Αιόλου - εικόνα 2

το Buddha Bowl

Πολύχρωμο και ινσταγκραμικό, το υγιεινό μπολ μπλέκει τραγανοτηγανισμένα φαλάφελ με χούμους παντζαριού, αβοκάντο, σαλάτα από μοβ λάχανο και φύλλα μουστάρδας, έχοντας για βοήθεια σπιτικές πίτες naan.

το αρνί με χαρίσα

Το κρέας σιγομαγειρεύεται παραμένοντας ζουμερό κι έρχεται με ωραίο μέλωμα, «περικυκλωμένο» από χαρίσα αρωματισμένη με τριαντάφυλλο, αφράτη μους φέτας και ήπιο όξινο αγγουράκι τουρσί.

τη μους φαγόπυρου

Ένα επιδόρπιο με χαμηλά βολτ γλύκας: αφράτη μους πασπαλισμένη με καφέ και λεπτές «γιρλάντες» από αλμυρή καραμέλα, και δίπλα σορμπέ λεμονιού για την απαραίτητη δροσιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.