«Folk»: Brunching & dining στην Αιόλου

Το εστιατόριο του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Blend» κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση, που συνενώνει γεύσεις του κόσμου πέρα από γεωγραφικές συντεταγμένες, σε περιβάλλον χαλαρά κοσμοπολίτ.

«Folk»: Brunching & dining στην Αιόλου

Η γνωριμία της ομάδας των ιδιοκτητών του ολοκαίνουργιου ξενοδοχείου «Blend» με την Εβίτα Κουτσοπούλου και τον Alex Canvin γέννησε το all day εστιατόριο «Folk» στο ισόγειο, εκεί ακριβώς όπου η Αιόλου συναντά την –πεζοδρομημένη εδώ και λίγες ημέρες– Βύσσης. Καθισμένος σε ένα από τα τραπέζια με το ξανθό ξύλο και τις σούπερ αναπαυτικές καρέκλες, περιεργάζομαι το χώρο και πιάνω τον εαυτό μου να χαλαρώνει.

Καθαρές γραμμές, φυτά εσωτερικού χώρου που κρέμονται από το ταβάνι εναλλάξ με κομψά scandi φωτιστικά, ξύλο στην μπάρα της γωνίας, εμφανές τούβλο στην ανοιχτή κουζίνα, κουφώματα στο χαρακτηριστικό μπλε της σοκολάτας Παυλίδη να κάνουν γοητευτική αναφορά στις παλιές εγκαταστάσεις της γνωστής σοκολατοποιίας, που αποτελεί πυρήνα του κτιρίου – η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και αφτιασίδωτα κοσμοπολίτικη, όπως και στο άλλο στέκι του διδύμου, το «Different Beast» της Κηφισιάς.

«Folk»: Brunching & dining στην Αιόλου - εικόνα 1

Όπως κι εκεί, έτσι κι εδώ η Εβίτα και ο Alex επιβλέπουν τα πάντα και μεταφέρουν στην κάρτα του «Folk» χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις περιπλανήσεις τους ανά τον κόσμο, επιλέγοντας συνταγές και πιάτα χωρίς γεωγραφικά στεγανά, που εκτελεί ο ταλαντούχος σεφ Λουκάς Τσάβος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις in-house παρασκευές. Μέχρι τις 7 μ.μ. παίζουν healthy brunch γεύσεις, όπως το πολύχρωμο Buddha bowl ή το ευφυώς υπόγλυκο χειροποίητο μπριός με σπιτική ρικότα και μαρμελάδα, αλλά και κάποια πιο «κανονικά» πιάτα, όπως τα πολύ καλοφτιαγμένα και vegetarian χειροποίητα tagliolini με πέστο από κέιλ, κουκουνάρι και λεμόνι.

Από εκεί και πέρα, η κουζίνα ανοίγει κι άλλο τους ορίζοντές της, κάνοντας άλματα από ένα σκανδιναβικής λογικής και ιδιαίτερα νόστιμο «καρβουνισμένο» μπρόκολο, με ψημένα φουντούκια και χειροποίητο labneh, προς μια ζουμερή σολομοπέστροφα με τραγανή πετσούλα και μπόλικο ασιατικό umami χάρη στον πουρέ από φύκια nori, και καταφέρνει να προσγειωθεί με ισορροπία στα πόδια της.

Δεν πρέπει να χάσεις...

«Folk»: Brunching & dining στην Αιόλου - εικόνα 2

το Buddha Bowl

Πολύχρωμο και ινσταγκραμικό, το υγιεινό μπολ μπλέκει τραγανοτηγανισμένα φαλάφελ με χούμους παντζαριού, αβοκάντο, σαλάτα από μοβ λάχανο και φύλλα μουστάρδας, έχοντας για βοήθεια σπιτικές πίτες naan.

το αρνί με χαρίσα

Το κρέας σιγομαγειρεύεται παραμένοντας ζουμερό κι έρχεται με ωραίο μέλωμα, «περικυκλωμένο» από χαρίσα αρωματισμένη με τριαντάφυλλο, αφράτη μους φέτας και ήπιο όξινο αγγουράκι τουρσί.

τη μους φαγόπυρου

Ένα επιδόρπιο με χαμηλά βολτ γλύκας: αφράτη μους πασπαλισμένη με καφέ και λεπτές «γιρλάντες» από αλμυρή καραμέλα, και δίπλα σορμπέ λεμονιού για την απαραίτητη δροσιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".