Νέες γεύσεις στην «Αλεξάνδρα»

Η πράσινη βεράντα απέναντι από το Πάρκο των Παναθηναίων είναι από τις κλασικές δροσερές αξίες, και ο κατάλογος φροντίζει πάντα να μας ιντριγκάρει με καινούργιες προτάσεις.

Νέες γεύσεις στην «Αλεξάνδρα»

Η πράσινη βεράντα της «Αλεξάνδρας» απέναντι από το Πάρκο των Παναθηναίων που αναλαμβάνει δράση τους μήνες του καλοκαιριού είναι από τις κλασικές δροσερές αξίες της πόλης, και ο κατάλογος φροντίζει πάντα να μας ιντριγκάρει με πιάτα που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή πλάι βέβαια στα κλασικά τους.

Έτσι, ξεκινάμε με μια σαλάτα πανδαισία του καταστήματος, με λαχανικά, κουκουνάρι και σος από βαλσαμικό με μέλι, και από τα πιάτα «Αλεξάνδρα» αλιεύουμε για παράδειγμα τα λινγκουίνι Επτανήσου με τρίχρωμες γλυκές πιπεριές, φρέσκια ντομάτα, ελιές και καρέ φέτας ή τα μακαρόνια με θαλασσινά μαγειρεμένα στη λαδόκολλα με γαρίδες, μύδια, καλαμάρι, έχοντας στα υπόψιν κι ένα λαβράκι με λαδολέμονο και κρόκο Κοζάνη συνοδεία ριζότο λαχανικών αν η παρέα αγαπάει το ψάρι. Δεν λείπουν φυσικά τα κρεατικά (τα χοιρινά μπριζολάκια στα κάρβουνα μαριναρισμένα με κόκκινο κρασί και αρωματικά βότανα είναι ωραία ιδέα) και πολλά γλυκά για το τέλος σαν τη δροσερή μους σοκολάτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.