To Οινοποιείο Δουλουφάκη στον «Βασίλαινα»

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο των Ιλισίων έχει σπέσιαλ βραδιά οινογευσίας στις 12/6.

To Οινοποιείο Δουλουφάκη στον «Βασίλαινα»

Συνέχεια στις σπέσιαλ βραδιές οινογευσίας δίνει το ατμοσφαιρικό εστιατόριο των Ιλισίων, φιλοξενώντας το Οινοποιείο Δουλουφάκη στις 12/6. Η οικογένεια Δουλουφάκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον κρητικό αμπελώνα από το 1930, και το παρών θα δώσει το βράδυ της Τρίτης ο Νίκος Δουλουφάκης εκπροσωπώντας την τρίτη γενιά. Πέντε από τις χαρακτηριστικές ετικέτες του κτήματος θα προσφερθούν σε pairing με ισάριθμα πιάτα που θα δημιουργήσει ο ταλαντούχος σεφ του «Βασίλαινα» Μάνος Γαρνέλης στα πλαίσια ενός ειδικού degustation menu (€ 45 κατ'άτομο).

Αναλυτικά το μενού της βραδιάς

ΤΑΡΤΑΡ ΦΑΓΚΡΙ
ανανάς | φύκια | μοσχολέμονο
Αφρώδης Λευκός, Βιδιανό

ΣΟΛΩΜΟΣ
κουνουπίδι | ginger |κρέμα από ψητά λεμόνια
Alargo, Ασύρτικο

ΛΑΒΡΑΚΙ
τσιγαριαστά χόρτα | σάλτσα βουτύρου
Άσπρος Λαγός Λευκός, Βιδιανό

ΑΡΝΙ PICANHA
τοπιναμπούρ | ψητό μαρούλι | σαλάτα σινάπι
Άσπρος Λαγός Ερυθρός, Cabernet Sauvignon

ΜΠΑΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ganache καφέ| μέλι | chili | σορμπέ λίτσι
Ήλιος Γλυκός, Λιάτικο

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.