«Γλυκάνισος»: Από τον αφρό της Θεσσαλονίκης στο «Ark»

Από τον Νότο ξανά στον Βορρά μας ταξιδεύει το 2ο Symposio at Ark. O βραβευμένος «Γλυκάνισος» έρχεται από την αφρόκρεμα της θαλασσινής γεύσης της συμπρωτεύουσας στις 23/5. Κλείστε θέση!

«Γλυκάνισος»: Από τον αφρό της Θεσσαλονίκης στο «Ark»

Το αδιαχώρητο έγινε για ακόμη μία φορά στο περασμένο ραντεβού του 2ου Symposio at Ark με το εστιατόριο «Ονήσιμος», που εξελίχτηκε σε μια πραγματική κρητική γιορτή, και το ίδιο μαντεύουμε πως θα συμβεί και την επόμενη εβδομάδα, όταν οι προβολείς στραφούν εκ νέου στη Θεσσαλονίκη. Προσκεκλημένος του πρωτοποριακού γαστρονομικού event που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα», με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, έρχεται ο «Γλυκάνισος», ένα από τα εστιατόρια που εκπροσωπούν επάξια το σύγχρονο γευστικό πρόσωπο της δυναμικής μητρόπολης του Βορρά.

Η ιστορία του εστιατορίου, που δια­κρίθηκε και φέτος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα», ξεκίνησε το 2008 στην Πυλαία, όταν τα αδέρφια Χρήστος και Σταύρος Σωτηρούδης αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χώρο αφιερωμένο στη σύγχρονη όψη της ψαροφαγίας. Στο μενού του «Γλυκάνισου» οι καλοφτιαγμένες ωμές προτάσεις –καρπάτσιο, σεβίτσε, ταρτάρ– και οι μακαρονάδες θαλασσινών με ζυμαρικά που παρασκευάζουν οι ίδιοι κάνουν καλή παρέα με τους κλασικούς ψαρομεζέδες κι έχουν σαν άσο στο μανίκι τα πολύ φρέσκα ψάρια που προμηθεύονται από 8 συνεργαζόμενα καΐκια στη Χαλκιδική.

«Γλυκάνισος»: Από τον αφρό της Θεσσαλονίκης στο «Ark» - εικόνα 1

Παράλληλα ο έμπειρος σεφ του εστιατορίου Δημήτρης Αγόρατζης διανθίζει τη γευστική πρόταση με μια σειρά πιάτων που εμπνέονται από την πλούσια κληρονομιά της μακεδονικής κουζίνας, χαρίζοντας έτσι στον «Γλυκάνισο» μια ξεχωριστή ταυτότητα, που τον κατατάσσει στους πρεσβευτές μιας νέας sea food κουλτούρας στη Θεσσαλονίκη. Κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές του προτάσεις, όπως τα χειροποίητα νιόκι φάβας με χταπόδι, που αναπλάθουν μια κλασική γεύση, αλλά και το αχνιστό χριστόψαρο, που ξετυλίγει το μακρύ κουβάρι της αγιορείτικης κουζίνας, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο «Ark» την επόμενη εβδομάδα, σε μια ξεχωριστή βραδιά με όλη την ομάδα του «Γλυκάνισου» και τους δημιουργούς του να δίνουν το «παρών».

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Γλυκάνισος»: Από τον αφρό της Θεσσαλονίκης στο «Ark» - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει o «Γλυκάνισος» για την Πέμπτη 23/5

Welcome Drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα του σεφ
Τριλογία από κουλούρι Θεσσαλονίκης με λευκό ταραμά, πιπεριά Φλωρίνης και ελιά Χαλκιδικής

Ορεκτικό
Χειροποίητο νιόκι φάβας με χταπόδι σε κόκκινο κρασί, γλυκάνισο, κόλιαντρο και πιπέρι

Κυρίως πιάτο
Χριστόψαρο φρικασέ με σέσκουλα και σπανάκι σε σάλτσα αβγολέμονο

Επιδόρπιο
Ρεβανί Βέροιας με παγωτό ντοντουρμά

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell'Amore Petalo Moscato

€ 39/άτομο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/09/2022

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.