Τα METRO Cash & Carry υποστηρίζουν έμπρακτα την ελληνική κουζίνα

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας, η ελληνική αλυσίδα συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην εκδήλωση «Hμέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας» και στο θεσμό των Β.Ε.Κ.

Τα METRO Cash & Carry υποστηρίζουν έμπρακτα την ελληνική κουζίνα

Φέτος, στο «Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας», μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν δεκαεπτά από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, οι σεφ δημιούργησαν πιάτα αντλώντας έμπνευση από το πολυδιαβασμένο και πολυμεταφρασμένο βιβλίο «Μαγειρική του Αγίου Όρους» του μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, του πιο σημαντικού πρεσβευτή της αγιορείτικης κουζίνας, που η σύμπραξή του ήταν καθοριστική για την επιτυχία της εκδήλωσης. Η διεύρυνση της διάρκειας του event -που πέρυσι διήρκεσε μόνο μια εβδομάδα- ήταν αποτέλεσμα της θερμής υποδοχής του κοινού της πόλης και της επιθυμίας των εστιατορίων που συμμετείχαν, καθώς και ο ενθουσιασμός των σεφ για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγιορείτικη κουζίνα.

Τα METRO Cash & Carry υποστηρίζουν έμπρακτα την ελληνική κουζίνα - εικόνα 1

Σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία του event και τη διαμόρφωση των μενού, ήταν οι συζητήσεις που προηγήθηκαν με τα εστιατόρια και τους σεφ σχετικά με την αναγκαιότητα της χρησιμοποίησης ελληνικών και ειδικά μακεδονικών προϊόντων υψηλής ποιότητας για τη δημιουργία των συνταγών τους.

Η αναγνώριση της σημασίας που έχουν τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στην ελληνική κουζίνα και η ιδιαίτερη ευαισθησία στην ποιότητα και την ανάδειξή τους ήταν και το κίνητρο για τη METRO Cash & Carry, μια απολύτως ελληνική εταιρία, να υποστηρίξει δυναμικά και το event «Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας» και το θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, που απονεμήθηκαν σε ένα υψηλού επιπέδου dinner de gala, στο εμβληματικό ξενοδοχείο Makedonia.

Τα METRO Cash & Carry υποστηρίζουν έμπρακτα την ελληνική κουζίνα - εικόνα 2

Για την προβολή των προϊόντων εξαιρετικών μακεδονικών εταιριών, δημιούργησε ειδικές γωνιές προβολής στα καταστήματα MΕΤRO Cash & Carry των περιοχών Πυλαίας, Καλοχωρίου, Ωραιοκάστρου, Κιλκίς, Γιαννιτσών, Βέροιας, Κοζάνης και Σερρών και ανήρτησε αφίσες, που πρόβαλαν τον θεσμό και ενημέρωναν το κοινό για το «Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας» και τις “«Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας» και στα 49 καταστήματά της, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ανάλογη ήταν και η υποστήριξη της εταιρείας ως χορηγού στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

Οι κινήσεις αυτές επιβεβαιώνουν την κοινωνική ευαισθησία της MΕΤRO Cash & Carry, σχετικά με την προβολή της γαστρονομικής παράδοσης του τόπου και την προσπάθεια να προωθηθεί το σύγχρονο πρόσωπο της μακεδονίτικης γαστρονομίας, καθώς και την αμέριστη υποστήριξή της στους Μακεδόνες παραγωγούς. Το κριτήριο με το οποίο τα 111 ποιοτικά προϊόντα εντάχθηκαν στο δίκτυο διανομής της METRO Cash & Carry, ήταν η ποιότητα και το μεράκι των παραγωγών τους.

Τα METRO Cash & Carry υποστηρίζουν έμπρακτα την ελληνική κουζίνα - εικόνα 3

Το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για τα εξαιρετικά μακεδονικά προϊόντα και τους παραγωγούς τους φαίνεται από το γεγονός ότι στα ράφια των καταστημάτων της συνυπάρχουν μεγάλες εταιρείες με εξαγωγές στο εξωτερικό, μικρές οικοτεχνίες που βάζουν το πάθος και το μεράκι τους στο προϊόν τους, συνεταιρισμοί με βαθιά γνώση της παράδοσης, οικογενειακές φάρμες και επιχειρήσεις με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Τα METRO Cash & Carry υποστηρίζουν έμπρακτα την ελληνική κουζίνα - εικόνα 4

Υπέροχα τυριά, γάλα, κεφίρ, γιαούρτι, εξαιρετικά αλεύρια, διάσημα κρασιά, ελιές Χαλκιδικής, πιπεριές Φλωρίνης, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, σάλτσες, μουστάρδες, αλλαντικά, προϊόντα παραδοσιακά, Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε., από όλη τη Μακεδονία, κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στα ειδικά σταντ με το σήμα «Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας» - «Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας», που παρέμειναν στα καταστήματα μέχρι την 1η Απριλίου. Σοβαρή εκπροσώπηση στα σταντ προβολής είχαν οι οίνοι του μακεδονικού αμπελώνα, που έχουν κατακτήσει με την υψηλή τους ποιότητα τους οινόφιλους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν αποσπάσει πληθώρα βραβείων σε διεθνείς διαγωνισμούς, ιδιαίτερα όσοι οίνοι προέρχονται από τις περιοχές της Νάουσας, της Γουμένισσας, του Αμύνταιου, της Δράμας αλλά και της Καβάλας.

Τα METRO Cash & Carry υποστηρίζουν έμπρακτα την ελληνική κουζίνα - εικόνα 5

Η μεγάλη ποικιλία των προϊόντων, που παράγει η Μακεδονία, οδήγησε την εταιρεία στην απόφαση να εναλλάσσονται στα σταντ, ώστε να μπορέσουν όλοι να τα δουν και να τα εκτιμήσουν όπως ακριβώς τους αξίζει.

Τα METRO Cash & Carry απευθύνονται σε μια ευρύτατη γκάμα επαγγελματιών και έχουν σημαντική παρουσία στον χώρο της εστίασης. Η πλήρης υποστήριξη που έδωσαν από την πρώτη στιγμή ως χορηγοί στον καινούργιο θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και της πρωτοποριακής εκδήλωσης «Ημέρες Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας» και στο φετινό event «Δεκαπενθήμερο Αγιορείτικης Κουζίνας», δείχνει έμπρακτα την πρόθεση της εταιρείας να στηρίξει τη γαστρονομική παράδοση του τόπου. Η στενή συνεργασία της με το «Αθηνόραμα», πρωτοπόρο στην εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας, αποδεικνύει ότι τα METRO Cash & Carry έχουν αποφασίσει να σταθούν δίπλα στους Μακεδόνες παραγωγούς και στους επαγγελματίες της εστίασης και να τους υποστηρίξει έτσι, ώστε να αποτελέσουν από το δικό τους μετερίζι σημαντικό παράγοντα της ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού και, επομένως, της οικονομικής ευμάρειας του τόπου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο γευστικός χάρτης της Λεμεσού ξαναγράφεται

Εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, άκρως πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν μεγάλη σημασία στη γαστρονομική τους πρόταση και διεθνώς γνωστά εστιατορικά brands αναζητούν στέγη κάτω από τον –κάτι παραπάνω από καυτό– ήλιο της Λεμεσού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/08/2022

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.