O Olivier Campanha επιστρέφει στην Αθήνα

Ο εξαιρετικός σεφ που μας ενθουσίασε πριν λίγα χρόνια στην Αθήνα επιστρέφει δριμύτερος.

O Olivier Campanha επιστρέφει στην Αθήνα

Τα πολυσύνθετα «σπονδυλωτά» πιάτα του Olivier Campanha ήταν από τα πιο ωραία και πρωτότυπα στιγμιότυπα της γαστρονομικής Αθήνας, και ειλικρινά μας έλειψαν όταν το εστιατόριό του στο Κολωνάκι τελείωσε τον κύκλο του και ο Campanha πήγε για ένα χρόνο στη Μύκονο. Εντός ολίγου όμως ο αστεράτος Γάλλος σεφ που έκανε δεύτερη πατρίδα του την Ελλάδα επιστρέφει στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα.

Εκεί, σ ένα πλήρως ανακαινισμένο 5άστερο ξενοδοχείο, το «Glyfada Riviera», που αποτέλεσε παλιά δόξα στην περιοχή και το πρώτο της με πισίνα, περιμένουμε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Έχω τα πρώτα μενού στα χέρια μου και βλέπω ωραίες ιδέες τόσο στο pool bar-restaurant (από αρνάκι μουσακά μέχρι τόνο με ζελέ σόγιας, σορμπέ πράσινο μήλο με κορίανδρο, βλαστάρια και σουσάμι), όσο και στο wine-lounge bar «Le Méli Mélo», αλλά αυτό που πάνω απ όλα περιμένω είναι να πάω στο fine dining «Maraveal».

Κι αυτό διότι εκεί βλέπω στο μενού του κάτι ερεθιστικά πράγματα σαν τις διλογίες φουαγκρά σαν καπνιστό παγωτό συνοδεία μαρμελάδας λεμονιού και ποσέ σε γλυκό κρασί Σαντορίνης, και την πάπια Challans με το στήθος ψητό με κρούστα φυστικιού και σως πορτοκάλι και το μπουτάκι μαγειρεμένο στο λίπος της και σερβιρισμένο με αυγοτάραχο – πουρέ σέλερι και πατάτες σουφλέ, αλλά και τριλογίες όπως αυτή του τόνου (tataki με πράσινο μήλο και ψητά αχλάδια με ζελέ σόγιας, καρπάτσιο με κρέμα satay, κοιλιά οtoro με «χαβιάρι» λάιμ).

Πολύ σύντομα θα κάνω τις πρώτες δοκιμές και θα σας ενημερώσω, εύχομαι δε από καρδιάς well come back στον Olivier.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.

Στο φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας" θα μάθετε τα πάντα για την κρητική κουζίνα

Ο γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης που εστιάζει στην ανάδειξη του πλούτου της κρητικής γης και της τοπικής κουζίνας επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου για 4η χρονιά.