O Olivier Campanha επιστρέφει στην Αθήνα

Ο εξαιρετικός σεφ που μας ενθουσίασε πριν λίγα χρόνια στην Αθήνα επιστρέφει δριμύτερος.

O Olivier Campanha επιστρέφει στην Αθήνα

Τα πολυσύνθετα «σπονδυλωτά» πιάτα του Olivier Campanha ήταν από τα πιο ωραία και πρωτότυπα στιγμιότυπα της γαστρονομικής Αθήνας, και ειλικρινά μας έλειψαν όταν το εστιατόριό του στο Κολωνάκι τελείωσε τον κύκλο του και ο Campanha πήγε για ένα χρόνο στη Μύκονο. Εντός ολίγου όμως ο αστεράτος Γάλλος σεφ που έκανε δεύτερη πατρίδα του την Ελλάδα επιστρέφει στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στη Γλυφάδα.

Εκεί, σ ένα πλήρως ανακαινισμένο 5άστερο ξενοδοχείο, το «Glyfada Riviera», που αποτέλεσε παλιά δόξα στην περιοχή και το πρώτο της με πισίνα, περιμένουμε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Έχω τα πρώτα μενού στα χέρια μου και βλέπω ωραίες ιδέες τόσο στο pool bar-restaurant (από αρνάκι μουσακά μέχρι τόνο με ζελέ σόγιας, σορμπέ πράσινο μήλο με κορίανδρο, βλαστάρια και σουσάμι), όσο και στο wine-lounge bar «Le Méli Mélo», αλλά αυτό που πάνω απ όλα περιμένω είναι να πάω στο fine dining «Maraveal».

Κι αυτό διότι εκεί βλέπω στο μενού του κάτι ερεθιστικά πράγματα σαν τις διλογίες φουαγκρά σαν καπνιστό παγωτό συνοδεία μαρμελάδας λεμονιού και ποσέ σε γλυκό κρασί Σαντορίνης, και την πάπια Challans με το στήθος ψητό με κρούστα φυστικιού και σως πορτοκάλι και το μπουτάκι μαγειρεμένο στο λίπος της και σερβιρισμένο με αυγοτάραχο – πουρέ σέλερι και πατάτες σουφλέ, αλλά και τριλογίες όπως αυτή του τόνου (tataki με πράσινο μήλο και ψητά αχλάδια με ζελέ σόγιας, καρπάτσιο με κρέμα satay, κοιλιά οtoro με «χαβιάρι» λάιμ).

Πολύ σύντομα θα κάνω τις πρώτες δοκιμές και θα σας ενημερώσω, εύχομαι δε από καρδιάς well come back στον Olivier.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.