5 μπακαλιάροι-αφορμή για κοντινή εκδρομή

Τον θέλει τον μπακαλιάρο της η 25η Μαρτίου, το θέλουμε κι εμείς που θα μείνουμε στην πόλη το τριήμερο να ξεγελαστούμε με μια βόλτα. Ιδού λοιπόν 5 ιδέες για μπακαλιαροφαγία με όλα τα λοιπά θαλασσινά κομφόρ πέριξ των Αθηνών.

5 μπακαλιάροι-αφορμή για κοντινή εκδρομή

Τον θέλει τον μπακαλιάρο της η 25η Μαρτίου, το θέλουμε κι εμείς που μείναμε στην πόλη το τριήμερο να ξεγελαστούμε με μια κοντινή βόλτα. Ιδού λοιπόν 5 ιδέες για μπακαλιαροφαγία με όλα τα λοιπά θαλασσινά κομφόρ πέριξ των Αθηνών.

#1 Χειμώνα – Καλοκαίρι, Ζούμπερι

Σ' αυτήν την ιδιαίτερη γαστροταβέρνα θα απολαύσετε το μπακαλιάρο σας με όλους τους τρόπους: με κουρκούτι, στο φούρνο, σε κροκέτες, με σκορδαλιά ή αλιάδα και μαζί φρέσκα μπακαλιαράκια αχνιστά με ούζο και φρέσκια ρίγανη, μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια κ.α. Κρατήστε χώρο για τα (πολλά) γλυκά τους, από μπίτερ σοκολάτα με ουίσκι και κομμάτια καραμέλας μέχρι πάβλοβα με φρέσκες φράουλες.

iΛεωφ. Ποσειδώνος 93 | 2294099704

#2 Ο Κάβος, Ίσθμια

Στην αρχή της παλαιάς εθνικής Κορίνθου-Επιδαύρου κάνεις αριστερά στην κατηφόρα, στη διασταύρωση δεξιά και καταλήγεις στον «Κάβο». Από το 1964, η κυρία Παγώνα μαγειρεύει αποκλειστικά ψάρι με μαεστρία στο ψήσιμο και το τηγάνισμα, μακαρονάδες με διάφορα θαλασσινά και, ένεκα της ημέρας, κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά. Για επιδόρπιο παγωτό με γλυκό περγαμόντο και μύρτιλο.

i2741037906, 2741037422

#3 Σούλης, Αγ. Θεόδωροι

Απλός, προσεγμένος χώρος με τραπέζια στην πλακόστρωτη αυλή που βλέπει στη θάλασσα και νοστιμιές λίγες και καλές. Ο τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι σπεσιαλιτέ, το χταποδάκι έχει θελκτική μαστιχωτή υφή, οι τηγανητές μελιτζάνες ανοίγουν την όρεξη. Επίσης σερβίρουν φρέσκο ψάρι εφόσον βρουν, και στο τέλος θα σας γλυκάνουν με γλυκά του κουταλιού (φιρίκι, κυδώνι, σταφύλι) και κανταΐφι, όλα δικά τους.

iΣαρωνικού 11 & Σ. Λάμπρου | 2741067236

5 μπακαλιάροι-αφορμή για κοντινή εκδρομή - εικόνα 1

#4 Ψαροταβέρνα Φωτίου, Νεράκι

Στα διόδια της Ελευσίνας, πιάνεις την παλαιά Εθνική και ακολουθείς τις πινακίδες προς το παραθαλάσσιο Νεράκι στην περιοχή της Νέας Περάμου. Καιρού επιτρέποντος θα κάτσετε στα τραπέζια πάνω στη θάλασσα ή εναλλακτικά στη μεγάλη αίθουσα, σε κάθε περίπτωση όμως τιμήστε τα φημισμένα μπακαλιαράκια τους τηγανητά ή ψητά, τα όστρακα και κάτι στο ωραίο τους τηγάνι.

i32ο χλμ. Παλ. Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου | 2296044306

#5 Σκοτάδης, Αίγινα

Αν ανήκετε στους πολλούς που όπως και την Καθαρά Δευτέρα θα προτιμήσουν την Αίγινα για μια μονοήμερη εκδρομή, σας έχουμε μια από τις καλύτερες λύσεις για φαγητό στην πόλη. Το πατροπαράδοτο έδεσμα της ημέρας έχει την τιμητική του, μαζί με καλοφτιαγμένους ψαρομεζέδες, μικρό ψαράκι κ.α. Θα το βρείτε σε ανακαινισμένο παλαιό πέτρινο κτίσμα, στον παραλιακό δρόμο με θέα στο λιμάνι.

iΛεωφ. Δημοκρατίας 46, Παραλία Αίγινας | 2297024014

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.