5 μπακαλιάροι-αφορμή για κοντινή εκδρομή

Τον θέλει τον μπακαλιάρο της η 25η Μαρτίου, το θέλουμε κι εμείς που θα μείνουμε στην πόλη το τριήμερο να ξεγελαστούμε με μια βόλτα. Ιδού λοιπόν 5 ιδέες για μπακαλιαροφαγία με όλα τα λοιπά θαλασσινά κομφόρ πέριξ των Αθηνών.

5 μπακαλιάροι-αφορμή για κοντινή εκδρομή

Τον θέλει τον μπακαλιάρο της η 25η Μαρτίου, το θέλουμε κι εμείς που μείναμε στην πόλη το τριήμερο να ξεγελαστούμε με μια κοντινή βόλτα. Ιδού λοιπόν 5 ιδέες για μπακαλιαροφαγία με όλα τα λοιπά θαλασσινά κομφόρ πέριξ των Αθηνών.

#1 Χειμώνα – Καλοκαίρι, Ζούμπερι

Σ' αυτήν την ιδιαίτερη γαστροταβέρνα θα απολαύσετε το μπακαλιάρο σας με όλους τους τρόπους: με κουρκούτι, στο φούρνο, σε κροκέτες, με σκορδαλιά ή αλιάδα και μαζί φρέσκα μπακαλιαράκια αχνιστά με ούζο και φρέσκια ρίγανη, μύδια, γαρίδες, καλαμαράκια κ.α. Κρατήστε χώρο για τα (πολλά) γλυκά τους, από μπίτερ σοκολάτα με ουίσκι και κομμάτια καραμέλας μέχρι πάβλοβα με φρέσκες φράουλες.

iΛεωφ. Ποσειδώνος 93 | 2294099704

#2 Ο Κάβος, Ίσθμια

Στην αρχή της παλαιάς εθνικής Κορίνθου-Επιδαύρου κάνεις αριστερά στην κατηφόρα, στη διασταύρωση δεξιά και καταλήγεις στον «Κάβο». Από το 1964, η κυρία Παγώνα μαγειρεύει αποκλειστικά ψάρι με μαεστρία στο ψήσιμο και το τηγάνισμα, μακαρονάδες με διάφορα θαλασσινά και, ένεκα της ημέρας, κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά. Για επιδόρπιο παγωτό με γλυκό περγαμόντο και μύρτιλο.

i2741037906, 2741037422

#3 Σούλης, Αγ. Θεόδωροι

Απλός, προσεγμένος χώρος με τραπέζια στην πλακόστρωτη αυλή που βλέπει στη θάλασσα και νοστιμιές λίγες και καλές. Ο τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι σπεσιαλιτέ, το χταποδάκι έχει θελκτική μαστιχωτή υφή, οι τηγανητές μελιτζάνες ανοίγουν την όρεξη. Επίσης σερβίρουν φρέσκο ψάρι εφόσον βρουν, και στο τέλος θα σας γλυκάνουν με γλυκά του κουταλιού (φιρίκι, κυδώνι, σταφύλι) και κανταΐφι, όλα δικά τους.

iΣαρωνικού 11 & Σ. Λάμπρου | 2741067236

5 μπακαλιάροι-αφορμή για κοντινή εκδρομή - εικόνα 1

#4 Ψαροταβέρνα Φωτίου, Νεράκι

Στα διόδια της Ελευσίνας, πιάνεις την παλαιά Εθνική και ακολουθείς τις πινακίδες προς το παραθαλάσσιο Νεράκι στην περιοχή της Νέας Περάμου. Καιρού επιτρέποντος θα κάτσετε στα τραπέζια πάνω στη θάλασσα ή εναλλακτικά στη μεγάλη αίθουσα, σε κάθε περίπτωση όμως τιμήστε τα φημισμένα μπακαλιαράκια τους τηγανητά ή ψητά, τα όστρακα και κάτι στο ωραίο τους τηγάνι.

i32ο χλμ. Παλ. Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου | 2296044306

#5 Σκοτάδης, Αίγινα

Αν ανήκετε στους πολλούς που όπως και την Καθαρά Δευτέρα θα προτιμήσουν την Αίγινα για μια μονοήμερη εκδρομή, σας έχουμε μια από τις καλύτερες λύσεις για φαγητό στην πόλη. Το πατροπαράδοτο έδεσμα της ημέρας έχει την τιμητική του, μαζί με καλοφτιαγμένους ψαρομεζέδες, μικρό ψαράκι κ.α. Θα το βρείτε σε ανακαινισμένο παλαιό πέτρινο κτίσμα, στον παραλιακό δρόμο με θέα στο λιμάνι.

iΛεωφ. Δημοκρατίας 46, Παραλία Αίγινας | 2297024014

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.