«Misifu»: Πολυσυλλεκτικό Ψυχικό

Αγαπά ιδιαίτερα το mix ’n’ match τόσο στη διακόσμηση όσο και στο φαγητό το πολύ καινούργιο εστιατόριο, που άνοιξε τις πόρτες του στο Παλαιό Ψυχικό.

«Misifu»: Πολυσυλλεκτικό Ψυχικό

Αγαπά ιδιαίτερα το mix ’n’ match τόσο στη διακόσμηση όσο και στο φαγητό το πολύ καινούργιο «Misifu», που άνοιξε τις πόρτες του στο Παλαιό Ψυχικό. Πολύ άνετος χώρος, μοιράζεται από τη μία στο πιο casual μπαρ με το ανάλογο setting και από την άλλη στην πιο επίσημη σάλα, με τα καλοστρωμένα τραπέζια της σε δύο επίπεδα. Στο τιμόνι της πολυσυλλεκτικής κουζίνας βρίσκεται ο σεφ Δημήτρης Νίκολης, παλιός μας γνώριμος από το «Barbarossa» της Πάρου, ο οποίος παντρεύει τις ελληνο-μεσογειακές γεύσεις με μοντέρνες –συχνά ασιατικές– πινελιές.

«Misifu»: Πολυσυλλεκτικό Ψυχικό - εικόνα 1

Μας άρεσαν ιδιαίτερα τα ορεκτικά του: η αθηναϊκή σαλάτα σε εκδοχή roll, με το ψάρι τυλιγμένο σε ροδέλες κολοκυθιού, σφαιροποιημένο λάιμ και μαγιονέζα μάραθου, το πολύ καλό μοσχαρίσιο καρπάτσιο με κρούστα μυρωδικών, που αποκτά μια καπνιστή αίσθηση σε συνδυασμό με τις πέρλες τρούφας και τον ανθό αλατιού, η δροσερή σαλάτα με διάφορα ωμά και μαριναρισμένα λαχανικά. Από εκεί και πέρα, η συνέχεια εξαρτάται από τη διάθεση της στιγμής, καθώς ο κατάλογος ανοίγεται από ένα comfort ριζότο με άρωμα γεμιστών και κρέμα φέτας μέχρι μοσχαρίσια ribs με καπνιστό αλάτι, πολύ εκλεκτές κοπές κρεάτων αλλά και ψάρι. Οσονούπω, μάλιστα, ξεκινούν και brunch – ό,τι πρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας, που το ηλιακό φως εισέρχεται πλούσιο από τις μεγάλες τζαμαρίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.