17 κορυφαία στέκια για meat lovers

Προτείνουμε τις πιο ξεχωριστές κρεατολαγνικές επιλογές από το downtown και τα βόρεια προάστια μέχρι τα all time classic Καλύβια και τον Πειραιά.

17 κορυφαία στέκια για meat lovers

Το κρέας είναι κραταιά γαστρονομική τάση στην πόλη και το χαιρόμαστε από τις κλασικές ταβέρνες με ιστορία δεκαετιών μέχρι τα σύγχρονα steak houses και τα μοδάτα restos, γι’αυτό κι εμείς σας προτείνουμε τις πιο ξεχωριστές κρεατολαγνικές επιλογές από το downtown και τα βόρεια προάστια μέχρι τα all time classic Καλύβια και τον Πειραιά.

Ξημερώνει Τσικνοπέμπτη. Είναι αυτή η αγία της τσίκνας ημέρα, που ξυπνά τα πιο αρχέγονα κρεατοφαγικά μας ένστικτα και μας στέλνει κατευθείαν δίπλα σε πυρωμένες θράκες και σούβλες για να απολαύσουμε κάθε λογής πρωτεϊνούχο έδεσμα. Αυτό μπορεί να είναι από παϊδάκια, μπριζολάκια και συκωταριά μέχρι λουκάνικο και κοντοσούβλι, μπορεί όμως να έχει και όνομα ξενόφερτο όπως Black Angus, Wagyu, Limousin, Hereford κ.ά. Να δέχεται τα χάδια της φωτιάς πάνω σε μια αρχετυπική σχάρα ή θωρακισμένο σε φούρνο Mibrasa. Να το τρώμε με το χέρι ακουμπώντας στη λαδόκολλα σε κάποια εξαιρετική χασαποταβέρνα ή με την τελετουργία που του αρμόζει σε ένα καλό steak house.

17 κορυφαία στέκια για meat lovers - εικόνα 1
«Ventiri Roast House»

Και αυτά είναι μονάχα τα δύο άκρα του συναρπαστικού κρεάτινου χάρτη της Αθήνας, που απλώνεται από τις κλασικές πιάτσες στα Καλύβια και στην Πάρνηθα μέχρι τα βόρεια προάστια, τα Μελίσσια, το Χαλάνδρι, το Νέο Ψυχικό αλλά και τον Πειραιά και την καρδιά του αθηναϊκού downtown. Ας μη γελιόμαστε. Το κρέας είναι η πιο καυτή γαστρονομική τάση των τελευταίων ετών στην πόλη και, αν κάποτε οι επιλογές για να το απολαύσουμε ήταν μετρημένες, πλέον έχουμε στη διάθεσή μας από εντυπωσιακούς πολυχώρους κρέατος και funky meat restos μέχρι υποψιασμένα all day spots που μπαίνουν δυναμικά στο χορό.

17 κορυφαία στέκια για meat lovers - εικόνα 2
«Τηλέμαχος Athens»

Κρέατα ταπεινά και καταφρονεμένα (πρόβατα, τράγοι, ζυγούρια, κατσίκια) έχουν κάνει μεγάλο comeback στα μενού ως σπεσιαλιτέ επιπέδου, συχνά μάλιστα δίπλα σε ευγενείς μοσχαρίσιες ράτσες, που συνεχίζουν να δίνουν δυναμικά το «παρών», στις οικογενειακές κρεατοταβέρνες τα μυστικά του άριστου ψησίματος μεταφέρονται ευλαβικά από γενιά σε γενιά, ενώ τα μοντέρνα αλλά και τα πατροπαράδοτα σιτέματα, όπως και οι ωραίες κοπές, αποτελούν πια κοινό τόπο κι εξασφαλίζουν βαθιά νοστιμιά. Κάπως έτσι, το σκηνικό που διαμορφώνεται θυμίζει καζάνι που βράζει ή σχάρα που ψήνει, αν προτιμάτε, πράγμα που θα διαπιστώσετε διαβάζοντας εδώ για ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα κρεατοφαγικά στέκια της πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

"Diego": Επιστροφή στο Θησείο, για κυριακάτικο σεβίτσε

Τι νέο φέρνει η αλέγρα σεβιτσερία του "Diego", που στήνεται και πάλι στην Αδριανού κατά την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.