17 κορυφαία στέκια για meat lovers

Προτείνουμε τις πιο ξεχωριστές κρεατολαγνικές επιλογές από το downtown και τα βόρεια προάστια μέχρι τα all time classic Καλύβια και τον Πειραιά.

17 κορυφαία στέκια για meat lovers

Το κρέας είναι κραταιά γαστρονομική τάση στην πόλη και το χαιρόμαστε από τις κλασικές ταβέρνες με ιστορία δεκαετιών μέχρι τα σύγχρονα steak houses και τα μοδάτα restos, γι’αυτό κι εμείς σας προτείνουμε τις πιο ξεχωριστές κρεατολαγνικές επιλογές από το downtown και τα βόρεια προάστια μέχρι τα all time classic Καλύβια και τον Πειραιά.

Ξημερώνει Τσικνοπέμπτη. Είναι αυτή η αγία της τσίκνας ημέρα, που ξυπνά τα πιο αρχέγονα κρεατοφαγικά μας ένστικτα και μας στέλνει κατευθείαν δίπλα σε πυρωμένες θράκες και σούβλες για να απολαύσουμε κάθε λογής πρωτεϊνούχο έδεσμα. Αυτό μπορεί να είναι από παϊδάκια, μπριζολάκια και συκωταριά μέχρι λουκάνικο και κοντοσούβλι, μπορεί όμως να έχει και όνομα ξενόφερτο όπως Black Angus, Wagyu, Limousin, Hereford κ.ά. Να δέχεται τα χάδια της φωτιάς πάνω σε μια αρχετυπική σχάρα ή θωρακισμένο σε φούρνο Mibrasa. Να το τρώμε με το χέρι ακουμπώντας στη λαδόκολλα σε κάποια εξαιρετική χασαποταβέρνα ή με την τελετουργία που του αρμόζει σε ένα καλό steak house.

17 κορυφαία στέκια για meat lovers - εικόνα 1
«Ventiri Roast House»

Και αυτά είναι μονάχα τα δύο άκρα του συναρπαστικού κρεάτινου χάρτη της Αθήνας, που απλώνεται από τις κλασικές πιάτσες στα Καλύβια και στην Πάρνηθα μέχρι τα βόρεια προάστια, τα Μελίσσια, το Χαλάνδρι, το Νέο Ψυχικό αλλά και τον Πειραιά και την καρδιά του αθηναϊκού downtown. Ας μη γελιόμαστε. Το κρέας είναι η πιο καυτή γαστρονομική τάση των τελευταίων ετών στην πόλη και, αν κάποτε οι επιλογές για να το απολαύσουμε ήταν μετρημένες, πλέον έχουμε στη διάθεσή μας από εντυπωσιακούς πολυχώρους κρέατος και funky meat restos μέχρι υποψιασμένα all day spots που μπαίνουν δυναμικά στο χορό.

17 κορυφαία στέκια για meat lovers - εικόνα 2
«Τηλέμαχος Athens»

Κρέατα ταπεινά και καταφρονεμένα (πρόβατα, τράγοι, ζυγούρια, κατσίκια) έχουν κάνει μεγάλο comeback στα μενού ως σπεσιαλιτέ επιπέδου, συχνά μάλιστα δίπλα σε ευγενείς μοσχαρίσιες ράτσες, που συνεχίζουν να δίνουν δυναμικά το «παρών», στις οικογενειακές κρεατοταβέρνες τα μυστικά του άριστου ψησίματος μεταφέρονται ευλαβικά από γενιά σε γενιά, ενώ τα μοντέρνα αλλά και τα πατροπαράδοτα σιτέματα, όπως και οι ωραίες κοπές, αποτελούν πια κοινό τόπο κι εξασφαλίζουν βαθιά νοστιμιά. Κάπως έτσι, το σκηνικό που διαμορφώνεται θυμίζει καζάνι που βράζει ή σχάρα που ψήνει, αν προτιμάτε, πράγμα που θα διαπιστώσετε διαβάζοντας εδώ για ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα κρεατοφαγικά στέκια της πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".