Το πέρασμα της επιτροπής των Χρυσών Σκούφων από τη Χαλκιδική έχει σταθερές αξίες όπως η «Ντομάτα» στο «Sani Resort», όπου ο Καραμολέγκος μας μαγείρεψε το περασμένο καλοκαίρι τους πιο εμπνευσμένους λαχανοντολμάδες με μείγμα από γαρίδες και καραβίδες με μυρωδικά σε μια ακαταμάχητη σάλτσα βουτύρου με ζαφορά, dry Martini, λευκό κρασί, πράσινο πιπέρι και εστραγκόν! Εκεί βέβαια βρίσκεται και το «Fresco» όπου ο Έκτορας Μποτρίνι ραφινάρει απίστευτα κλασικές συνταγές και μέσα από ένα εξελιγμένο «Otto Pasi» μας κάνει το γύρο της Ιταλίας, μέσα από οκτώ βήματα, οκτώ μαγικές μπουκιές.
Αξέχαστο όμως είναι και το μενού του Βασίλη Μουρατίδη στο «Squirrel» στο «Danai Beach Resort & Villas». Υπέρκομψο αρωματικό βασιλικό καβούρι με κρέμα από κουνουπίδι, γογγύλι και παγωμένο shiso, λαβράκι με πουρέ αχλάδι και μαϊντανό, calamansi και σάλτσα από πευκοβελόνες δημιουργούν λεπτοκεντημένες αποχρώσεις γεύσεων με ωραίες εντάσεις και υπολογισμένες γευστικές ανατροπές. Στο «Treehouse» του «Ekies», τώρα, ο Δημήτρης Παμπόρης έστειλε φέτος την κουζίνα του ψηλά με σούπερ πρωτότυπες κομψές δημιουργίες σαν τον αστακό με καρπούζι, λουίζα και φιστικοβούτυρο.