«Kenshō»: Η πρεμιέρα του φετινού Symposio at Ark έχει γεύση Μυκόνου

Έντεκα γαστρονομικά ραντεβού μας κλείνει το 2ο Symposio at Ark και την αυλαία σηκώνει δυναμικά η βραβευμένη οικογένεια των μυκονιάτικων ξενοδοχείων «Kenshō», που καταφθάνει στη Γλυφάδα στις 31/1. Κλείστε θέση!

«Kenshō»: Η πρεμιέρα του φετινού Symposio at Ark έχει γεύση Μυκόνου

Ηταν τόσα τα απανωτά sold out του παρθενικού Symposio at Ark, που το σίκουελ ήταν απλώς επιβεβλημένο. Έτσι, λοιπόν, το 2ο Symposio at Ark κηρύσσει την Πέμπτη 24/1 την έναρξη των γαστρονομικών του εργασιών με ένα ειδικό event, κατά το οποίο ο μισελενάτος σεφ Lionel Rodriguez συμπράττει με τον executive chef του «Ark» Γιάννη Μπαξεβάνη και το σεφ Φίλιππο Δημόπουλο σε ένα σπέσιαλ μενού που ακτινοβολεί μοντέρνα γεύση Ελλάδας. Από την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, το πρωτοποριακό γαστρονομικό φεστιβάλ που διοργανώνει το πολυτελές εστιατόριο «Ark» μαζί με το «αθηνόραμα» ανάβει τις μηχανές στο φουλ και μας προσκαλεί σε έντεκα ραντεβού γνωριμίας με την αφρόκρεμα της γευστικής σκηνής της περιφέρειας.

Την αυλαία σε αυτό το συναρπαστικό εξάμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου εμβληματικά εστιατόρια και σεφ στην πρώτη γραμμή της ανανέωσης της ελληνικής κουζίνας θα δώσουν το «παρών», σηκώνει ο βραβευμένος όμιλος ξενοδοχείων «Kenshō», που έρχεται στις 31/1 με μυκονιάτικο αέρα κι εκπρόσωπο τον ταλαντούχο Ιπποκράτη Αναγνωστέλη.

«Kenshō»: Η πρεμιέρα του φετινού Symposio at Ark έχει γεύση Μυκόνου - εικόνα 1

Με καταγωγή από τη Μύκονο και σημαντική θητεία σε κοσμοπολίτικα εστιατόρια του νησιού αλλά και της Αθήνας, ο σεφ ανέλαβε το καλοκαίρι που μας πέρασε την κουζίνα στο «Kenshō» της Ψαρρούς, το πιο καινούργιο μέλος της οικογένειας, που έγινε σχεδόν αυτοστιγμεί place to be και συζητήθηκε πολύ. Το ίδιο και η κουζίνα του Αναγνωστέλη, κοσμοπολίτικη όσο και ανατρεπτική, στην οποία θα μυηθούμε μέσα από το μενού που έχει δημιουργήσει ειδικά για το event στο «Ark». Ο ξεχωριστός μουσακάς με αρνί σιγομαγειρεμένο σε πετιμέζι και η φρέσκια σφυρίδα ποσέ με κυδώνια και σταμναγκάθι είναι από τα πιάτα που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε, μαζί ασφαλώς με το επιδόρπιο που υπογράφει ο εξαιρετικός chef pâtissier Δημήτρης Χρονόπουλος.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Kenshō»: Η πρεμιέρα του φετινού Symposio at Ark έχει γεύση Μυκόνου - εικόνα 2

Δείτε το μενού του Kenshō για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου

Amuse bouche
Σούπα αγγούρι με ταρτάρ γαρίδας

Ορεκτικό
Ceviche
λαβράκι, πέπλο από χτένι, καλαμπόκι, ακτινίδιο
ή
Μουσακάς
καραμελωμένη μελιτζάνα, αρνί σιγομαγειρεμένο με πετιμέζι, κατσικίσιο τυρί

Κυρίως πιάτο
Σφυρίδα
φρέσκια σφυρίδα ποσέ σε ελαιόλαδο, κυδώνια, σταμναγκάθι, σάλτσα μάραθου
ή
Χοιρινό καρέ
κρέμα μαραθόριζας-λεμονόχορτου, αγκινάρα καραμελωμένη, μοσχολέμονο

Επιδόρπιο
Bavaroise ελληνικού καφέ με αμυγδαλωτό αρωματισμένο με λεμόνι και παγωτό καρύδι

€ 50/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/01/2023

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.

Ο Nespresso Colombia Organic συνεχίζει το γευστικό μας ταξίδι στη βιωσιμότητα

Ο νέος καφές της Nespresso Professional φέρνει στο φλυτζάνι μας τα αρμονικά αρώματα και τις ισορροπημένες γεύσεις της Κολομβίας.

"Choo-Lee": Ένα νέο ασιατικό εστιατόριο στο Γκάζι

Ο Μπεν Προβής επιστρέφει στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας με το δικό του εστιατόριο.

Tasty Awards '23: Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης

Ήδη αγαπημένα του κοινού, μάς καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.

Μία κουβέντα με τον Giovanni Scaraggi, δοκιμάζοντας τα πιάτα του 'Sole Giaguaro'

Μία πρώτη γεύση από το ολόφρεσκο εστιατόριο των Άνω Πετραλώνων, υπό την καθοδήγηση του σεφ πατρόν από το Μπάρι.