«Kenshō»: Η πρεμιέρα του φετινού Symposio at Ark έχει γεύση Μυκόνου

Έντεκα γαστρονομικά ραντεβού μας κλείνει το 2ο Symposio at Ark και την αυλαία σηκώνει δυναμικά η βραβευμένη οικογένεια των μυκονιάτικων ξενοδοχείων «Kenshō», που καταφθάνει στη Γλυφάδα στις 31/1. Κλείστε θέση!

«Kenshō»: Η πρεμιέρα του φετινού Symposio at Ark έχει γεύση Μυκόνου

Ηταν τόσα τα απανωτά sold out του παρθενικού Symposio at Ark, που το σίκουελ ήταν απλώς επιβεβλημένο. Έτσι, λοιπόν, το 2ο Symposio at Ark κηρύσσει την Πέμπτη 24/1 την έναρξη των γαστρονομικών του εργασιών με ένα ειδικό event, κατά το οποίο ο μισελενάτος σεφ Lionel Rodriguez συμπράττει με τον executive chef του «Ark» Γιάννη Μπαξεβάνη και το σεφ Φίλιππο Δημόπουλο σε ένα σπέσιαλ μενού που ακτινοβολεί μοντέρνα γεύση Ελλάδας. Από την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, το πρωτοποριακό γαστρονομικό φεστιβάλ που διοργανώνει το πολυτελές εστιατόριο «Ark» μαζί με το «αθηνόραμα» ανάβει τις μηχανές στο φουλ και μας προσκαλεί σε έντεκα ραντεβού γνωριμίας με την αφρόκρεμα της γευστικής σκηνής της περιφέρειας.

Την αυλαία σε αυτό το συναρπαστικό εξάμηνο, κατά τη διάρκεια του οποίου εμβληματικά εστιατόρια και σεφ στην πρώτη γραμμή της ανανέωσης της ελληνικής κουζίνας θα δώσουν το «παρών», σηκώνει ο βραβευμένος όμιλος ξενοδοχείων «Kenshō», που έρχεται στις 31/1 με μυκονιάτικο αέρα κι εκπρόσωπο τον ταλαντούχο Ιπποκράτη Αναγνωστέλη.

«Kenshō»: Η πρεμιέρα του φετινού Symposio at Ark έχει γεύση Μυκόνου - εικόνα 1

Με καταγωγή από τη Μύκονο και σημαντική θητεία σε κοσμοπολίτικα εστιατόρια του νησιού αλλά και της Αθήνας, ο σεφ ανέλαβε το καλοκαίρι που μας πέρασε την κουζίνα στο «Kenshō» της Ψαρρούς, το πιο καινούργιο μέλος της οικογένειας, που έγινε σχεδόν αυτοστιγμεί place to be και συζητήθηκε πολύ. Το ίδιο και η κουζίνα του Αναγνωστέλη, κοσμοπολίτικη όσο και ανατρεπτική, στην οποία θα μυηθούμε μέσα από το μενού που έχει δημιουργήσει ειδικά για το event στο «Ark». Ο ξεχωριστός μουσακάς με αρνί σιγομαγειρεμένο σε πετιμέζι και η φρέσκια σφυρίδα ποσέ με κυδώνια και σταμναγκάθι είναι από τα πιάτα που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε, μαζί ασφαλώς με το επιδόρπιο που υπογράφει ο εξαιρετικός chef pâtissier Δημήτρης Χρονόπουλος.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Kenshō»: Η πρεμιέρα του φετινού Symposio at Ark έχει γεύση Μυκόνου - εικόνα 2

Δείτε το μενού του Kenshō για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου

Amuse bouche
Σούπα αγγούρι με ταρτάρ γαρίδας

Ορεκτικό
Ceviche
λαβράκι, πέπλο από χτένι, καλαμπόκι, ακτινίδιο
ή
Μουσακάς
καραμελωμένη μελιτζάνα, αρνί σιγομαγειρεμένο με πετιμέζι, κατσικίσιο τυρί

Κυρίως πιάτο
Σφυρίδα
φρέσκια σφυρίδα ποσέ σε ελαιόλαδο, κυδώνια, σταμναγκάθι, σάλτσα μάραθου
ή
Χοιρινό καρέ
κρέμα μαραθόριζας-λεμονόχορτου, αγκινάρα καραμελωμένη, μοσχολέμονο

Επιδόρπιο
Bavaroise ελληνικού καφέ με αμυγδαλωτό αρωματισμένο με λεμόνι και παγωτό καρύδι

€ 50/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".