Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort

Τα καλά μας τα βάλαμε, στα ρεβεγιόν μας πήγαμε, φάγαμε πολύ και ξενυχτήσαμε. Ιδού λοιπόν πέντε στέκια για χαλαρές εξόδους με τη ζεστασιά του οικείου.

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort

Τα καλά μας τα βάλαμε, στα ρεβεγιόν μας πήγαμε, φάγαμε πολύ και ξενυχτήσαμε. Ιδού λοιπόν πέντε στέκια για χαλαρές εξόδους με τη ζεστασιά του οικείου.

#1 Βλάσσης

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 1

«Κρυμμένο» σε έναν παράδρομο της Μιχαλακοπούλου, είναι το διαχρονικό απάγκιό μας για γεύσεις προσεγμένες, οικείες και καθησυχαστικές με τη δύναμη της κατσαρόλας. Δεν αντιστεκόμαστε ποτέ σε μια ζεστή σούπα για την αρχή ούτε και στους άπαιχτους λαχανοντολμάδες με το πλούσιο αυγολέμονο, ρίχνουμε όμως και μια ματιά στα πάντα ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας που κρύβουν εκπλήξεις.

#2 Το Αυγό του Κόκορα

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 2

Τοίχοι φουλ της πέτρας και των φωτογραφιών που αφηγούνται τα ένδοξα χρόνια του στην Κυψέλη των ’80s και στα τραπέζια νόστιμη παρέλαση από μαραθόπιτες και κολοκυθανθούς μέχρι ρεβίθια σοτέ με σπανάκι κι ένα κοκορόπουλο ξεκοκαλισμένο να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Κοινό καλλιτεχνικό από τα γύρω θέατρα κι εναλλακτικό που αγαπά την αύρα του Μεταξουργείου.

#3 Musique Cafe and More

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 3

Μας αρέσει ο ντιζαϊνάτος χώρος με τα εντυπωσιακά φωτιστικά στην καρδιά του Παγκρατίου, αγαπάμε και τα καλούδια που φέρνουν οι ιδιοκτήτες από τη φάρμα τους στη Νάξο. Στα οπωσδήποτε οι άψογες τηγανιτές πατάτες, τα κρεατικά βαθιάς νοστιμιάς με ψήσιμο ακριβείας και, μέρες που είναι, ένα αχνιστό Gluehwein και κάποιο κοκτέιλ από την μπάρα.

#4 Μαγικές Κατσαρόλες

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 4

Στην ατμοσφαιρική και ιντελεκτουέλ σάλα του εστιατορίου του Παλαιού Φαλήρου, με την ωραία διακόσμηση και την ψαγμένη μουσική υπόκρουση, κυκλοφορούν μέχρι τις 6/1 σπέσιαλ γεύσεις για να διαλέξεις: παραδοσιακή πηχτή με καρότα και κάπαρη, αριστοκρατικό στιφάδο με πέρλες κρεμμυδιού και δαμάσκηνα, αρνάκι παλατιανό με ξερά βερίκοκα και άλλα ωραία και γιορτινά.

#5 Κιουζίν

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 5

Από το ταβάνι κρέμεται ένας υπέροχος πολυέλαιος και άλλα πολλά ωραία και vintage, η κουζίνα βαδίζει σε μοντέρνες ελληνικές ατραπούς και η παρεΐστικη διάθεση στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Κολωνακίου ενισχύεται καθώς στο τραπέζι έρχονται μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου με μαρμελάδα ντομάτας, κολοκυθοκεφτέδες με κρούστα από σιμιγδάλι αλλά κι ένα vegetarian burger-υπερπαραγωγή με μπιφτέκι από κινόα.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ίος είναι εργαστήριο γαστρονομικών ιδεών

Ανερχόμενη του Αιγαίου, το νησί με την άγρια ομορφιά είναι θέατρο γαστρονομικής δημιουργικότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/09/2023

Μάκης Δεναξάς: "Η επένδυση στη γαστρονομία είναι φυσική εξέλιξη της φιλοξενίας"

Ο άνθρωπος πίσω από το "Liostasi" της Ίου, ένα από τα πιο ξεχωριστά boutique ξενοδοχεία των Κυκλάδων, αλλά και από το πολυβραβευμένο εστιατόριο "Grandma’s" που απέσπασε φέτος έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο, εξηγεί γιατί η σύνδεση τουρισμού και γαστρονομίας είναι μια αυτονόητη συνταγή επιτυχίας.

Πήραμε το πτυχίο μας από το "Πανεψηστήμιο" του Burger Fest με τη βοήθεια της Visa

Επισκεφτήκαμε το μεγάλο food festival, που επέστρεψε για ένα ακόμη τετραήμερο στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, και αναμεταδίδουμε τις εντυπώσεις μας.

Antigone Economides Ceramics: Ένα bazaar με ξεχωριστό dinnerware

Η Αντιγόνη Οικονομίδου ανοίγει για πρώτη φορά το studio της στο κοινό.

Το "Σymposio" επιστρέφει για νέα σεζόν στη Βαρβάκειο

Το viral event που ένωσε τέχνη, γεύση, γαστρονομία και χορό σε ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό διασκέδασης, αλλάζοντας μια κι έξω τον τρόπο που βλέπουμε την Κεντρική Αγορά της πόλης, επανέρχεται για να υποδεχτεί το φθινόπωρο αυτήν την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου.

"Νυν" στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Η εστιατορική άφιξη της χρονιάς από τους Αθανασιάδη-Μισομικέ

Το νέο εστιατόριο στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει την υπογραφή του Nice n Easy Group, με μια ομάδα από δημιουργικά μαγειρικά μυαλά να ετοιμάζουν ένα project υψηλών προδιαγραφών. Καταγράφουμε τις πρώτες πληροφορίες.

Δύο εβδομάδες ακόμη για να δοκιμάσετε τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας σε σπέσιαλ τιμές: Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται!

Το πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας που διοργανώνεται από το "α", τους Χρυσούς Σκούφους, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και την Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες προσφέροντας την ευκαιρία στους φίλους της γαστρονομίας να δοκιμάσουν τα μενού των βραβευμένων εστιατορίων της χώρας σε ειδικές τιμές και να κερδίσουν σπουδαία γαστρονομικά δώρα.