Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort

Τα καλά μας τα βάλαμε, στα ρεβεγιόν μας πήγαμε, φάγαμε πολύ και ξενυχτήσαμε. Ιδού λοιπόν πέντε στέκια για χαλαρές εξόδους με τη ζεστασιά του οικείου.

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort

Τα καλά μας τα βάλαμε, στα ρεβεγιόν μας πήγαμε, φάγαμε πολύ και ξενυχτήσαμε. Ιδού λοιπόν πέντε στέκια για χαλαρές εξόδους με τη ζεστασιά του οικείου.

#1 Βλάσσης

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 1

«Κρυμμένο» σε έναν παράδρομο της Μιχαλακοπούλου, είναι το διαχρονικό απάγκιό μας για γεύσεις προσεγμένες, οικείες και καθησυχαστικές με τη δύναμη της κατσαρόλας. Δεν αντιστεκόμαστε ποτέ σε μια ζεστή σούπα για την αρχή ούτε και στους άπαιχτους λαχανοντολμάδες με το πλούσιο αυγολέμονο, ρίχνουμε όμως και μια ματιά στα πάντα ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας που κρύβουν εκπλήξεις.

#2 Το Αυγό του Κόκορα

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 2

Τοίχοι φουλ της πέτρας και των φωτογραφιών που αφηγούνται τα ένδοξα χρόνια του στην Κυψέλη των ’80s και στα τραπέζια νόστιμη παρέλαση από μαραθόπιτες και κολοκυθανθούς μέχρι ρεβίθια σοτέ με σπανάκι κι ένα κοκορόπουλο ξεκοκαλισμένο να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Κοινό καλλιτεχνικό από τα γύρω θέατρα κι εναλλακτικό που αγαπά την αύρα του Μεταξουργείου.

#3 Musique Cafe and More

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 3

Μας αρέσει ο ντιζαϊνάτος χώρος με τα εντυπωσιακά φωτιστικά στην καρδιά του Παγκρατίου, αγαπάμε και τα καλούδια που φέρνουν οι ιδιοκτήτες από τη φάρμα τους στη Νάξο. Στα οπωσδήποτε οι άψογες τηγανιτές πατάτες, τα κρεατικά βαθιάς νοστιμιάς με ψήσιμο ακριβείας και, μέρες που είναι, ένα αχνιστό Gluehwein και κάποιο κοκτέιλ από την μπάρα.

#4 Μαγικές Κατσαρόλες

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 4

Στην ατμοσφαιρική και ιντελεκτουέλ σάλα του εστιατορίου του Παλαιού Φαλήρου, με την ωραία διακόσμηση και την ψαγμένη μουσική υπόκρουση, κυκλοφορούν μέχρι τις 6/1 σπέσιαλ γεύσεις για να διαλέξεις: παραδοσιακή πηχτή με καρότα και κάπαρη, αριστοκρατικό στιφάδο με πέρλες κρεμμυδιού και δαμάσκηνα, αρνάκι παλατιανό με ξερά βερίκοκα και άλλα ωραία και γιορτινά.

#5 Κιουζίν

Μετα-γιορτινές έξοδοι σε στιλ cosy & comfort - εικόνα 5

Από το ταβάνι κρέμεται ένας υπέροχος πολυέλαιος και άλλα πολλά ωραία και vintage, η κουζίνα βαδίζει σε μοντέρνες ελληνικές ατραπούς και η παρεΐστικη διάθεση στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Κολωνακίου ενισχύεται καθώς στο τραπέζι έρχονται μοσχαρίσια κεφτεδάκια φούρνου με μαρμελάδα ντομάτας, κολοκυθοκεφτέδες με κρούστα από σιμιγδάλι αλλά κι ένα vegetarian burger-υπερπαραγωγή με μπιφτέκι από κινόα.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Αυγό του Κόκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.